Aquesta és una d’aquelles receptes molt fàcils de fer, molt ràpides de coure i que dóna molts bons resultats. És d’aquelles receptes que van bé quan no tens gaire temps per cuinar. El rap queda molt melós, en una paraula, boníiíííííííssim !. L’heu de provar.
Ingredients per a 4 persones:
- Una cueta de rap per persona
- 100 g de pinyons
- 1 got de vi blanc
- ½ got d’oli
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 2 grans d’all
- julivert abundant
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de farina
- Sal
Preparació:
Netejar el rap i salar-lo.
Posar tots els ingredients en cru al got de la batedora, és a dir, els pinyons, el vi, l’oli, la ceba tallada a llunes, el tomàquet pelat i tallat a daus, els grans d’all, el julivert, el pebre vermell i la farina, i triturar-ho tot junt amb l’ajut de la batedora elèctrica.
Encara que la salsa una vegada triturada sembli una mica espessa, no s’ha d’afegir aigua, perquè el rap ja en deixa anar una mica quan es cou i llavors la salsa ja s’aclareix. Fins i tot, us en sobrarà.
Així doncs, posar la meitat de la salsa al fons de la cassola, afegir-hi el rap a sobre i cobrir-lo amb la resta de la salsa.
Tapar la cassola, deixar-ho coure tot junt durant 8 o 10 minuts i llestos !!. Cap a taula !.
Suggeriment:
Com que sempre sobra salsa, es pot congelar per coure un altre peix un altre dia, per abocar-la per sobre d’una pasta fresca, o per coure unes patates “marineres”. Aquí no es llença res !.
Glòria
Nois felicitats, aquest rap té una pinta deliciosa. Ja teniu raó, ja no és pot llençar res perquè la vida és caríssima. Ens l'apuntem per fer-la ben aviat.
ResponEliminaSalut i força!
Proveu-la, ja ho veureu, poca feina i bons resultats !
ResponEliminaOstres que fàcil i "resultón". No es que dubti però, segur que no cal coure previament la ceba i el tomàquet abans de triturar la salsa?. Creus que si es cou abans el resultat serà diferent?
ResponEliminaHola, plugim de sal
ResponEliminaJo sempre he fet la recepta tal com l'he escrit. Suposo que si primer es couen la ceba i el tomàquet, la salsa tindrà la consistència com més de sofregit. Jo crec que la gràcia està en que si es posa tot en cru, la salsa resulta cremosa i que el peix es cou en el seu propi vapor, amb la cassola tapada.
De totes maneres, sempre es pot experimentar !.
Fins aviat
Hola Glòria, no he pogut esperar fins demà per veure el teu blog, moltes felicitats i que per molts anys en poguis gaudir.
ResponEliminaAquest rap fa molt bona pinta, per mi el rap és dels peixos que m'agrada tan, en menjaria més sovint si no fos pel preu..com allò que ens ha explicat en David dels xampinyons, oi?
També he vist que més avall tens una recepta de la coca de iogurt, jo a vegades la faig amb xocolata i ratlladura de taronja, boníssima també
Fins aviat, Glòria
Un petó
Ester
Hola, Ester
ResponEliminaBenvinguda al blog. M'apunto el teu suggeriment per a la coca de xocolata amb ratlladura de taronja. Aquests dos sabors combinats m'agraden molt. Ja t'ho explicaré !
Fins aviat
Dons te molt bona pinta, molt senzill de fer, això ja m'agrada, que sempre vaig amb el temps just i sé que a la cuina això no es gaire bo.
ResponEliminaFelicitats!
Eva
Moltes, moltes gràcies, aquest matí dissabte m’he escapat ben d’hora a la peixeteria i he comprat 3 cuetes de rap, i he fet la teva recepta. Com diria el Puigarcòs de Polonia. “EXPECTACULÀ”. Un èxit noia. Nomès t’he de desmentir en una cosa. No ha quedat salsa, ens l’hem cruspit tota sucant pà. Salut!!!
ResponEliminaPebbles,
ResponEliminaA mi també m'agraden les receptes que no donen massa feina i que són una mica diferents de les de cada dia. Si la proves, ja veuràs que dóna bons resultats.
Plugim de sal,
Em fa molta il·lusió que hagis provat la meva recepta i que hagis triomfat !. I si la salsa s'ha acabat sucant pa, millor que millor !
Fins aviat
M'agrada molt aquesta recepta, però una pregunta jo podré fer la salsa separada, que em dius?
ResponEliminaAnònim,
ResponEliminaSuposo que no hi ha inconvenient en triturar els ingredients de la salsa i coure-la sola, però en aquest cas deu ser per fer-la servir per una altra cosa, no?. Si és per al peix, val la pena fer-ho junt, tot es cou en el mateix vapor.
Hola Gloria soc la Montse de Vilanova.Aquesta nit per sopar he probat la teva recepte del rap, jo ho he fet amb salmó, al Jordi quan ha probat el primer que ha dit ha estat bonosimmm..Dema li comentare al Josep els detalls.
ResponEliminaAdeu fins aviat.
Montse
Montse,
ResponEliminaMe n'alegro que us hagi agradat la recepta. M'apunto el suggeriment de fer-la amb salmó. A mi també m'agrada molt aquest peix.
Fins aviat
Ha hi vaig sorprendre a la família amb aquest rap
ResponEliminael plat és molt bo i fàcil de fer.