diumenge, 16 de març del 2008

ROLANDO VILLAZON "cielo e mar"


Fa pocs dies ha aparegut el nou treball del tenor mexicà. És un disc realment per a gaudir-lo tranquilament, tot i que segons diuen els entesos, en el moment de la gravació, Rolando Villazón no estava passant pel millor moment vocal possible. Si això és cert, s’ha d’agrair l’esforç realitzat.
Particularment, penso que una interpretació musical o un quadre han de transmetre sensacions, no cal ser un expert per tal que una obra t’agradi o no, simplement t’has d’emocionar sentint-la o mirant-la. Amb aquest disc, em passa això mateix. M’emociona sentir molts del passatges que el conformen. I és que l’aposta feta tant per la Deutsche Gramophon com pel cantant no deixa de ser un pel arriscada. S’ha fugit dels fragments operistics més populars i en la gravació hi caben, juntament amb àries d’operes com Luisa Miller, la Gioconda o Adriana Lecouvreur, d’altres menys conegudes o algunes que tot just he descovert. Personalment, m’han encantat les que pertanyen a “Il giuramento” de Saverio Mercadante, “Poliuto” de Donizetti, “il figliuol prodigo” de Ponchielli o Maristella de Pietri.
Per tant, penso que és un disc molt recomanable per als que ens agrada la bona música, on podrem gaudir d’un bon grapat d’àries molt ben interpretades, amb sentiment i passió, tal i com ens té acostumats el Rolando Villazón.

Josep

1 comentari:

  1. Enhorabona. El blog m'agrada molt...i en Villazón també. Espero tenir aviat el CD, descobrir áries que no conec i gaudir de la bonica i difícil Cielo e mar.
    Ja en parlarem!
    Glòria

    ResponElimina