dijous, 3 d’abril de 2008

MAGDALENES (que sí que pugen)

Jo havia provat diferents receptes per fer magdalenes i em quedaven bones però sempre planetes, fins que li ho vaig comentar a la professora de cuina del Casal Artesà d’Hostafrancs, on periòdicament organitzen cursos monogràfics de cuina. Ella em va donar aquesta recepta i aquests consells, i ja ho veieu pugen ! Així doncs, gràcies Conxita !




Ingredients:

- 2 ous
- 125 cc d’oli de gira-sol
- 150 cc de llet
- 225 g de farina
- 1 sobre de llevat en pols
- Una pell de llimona
- 180 g de sucre

Preparació:

Escalfar el forn amb l’escalfor de baix, a 220º.

Posar al foc l’oli amb la pell de la llimona, fins que agafi escalfor i deixar-lo refredar, sense treure la pell, perquè vagi agafant més aroma de llimona.

Separar els rovells dels ous de les clares i batre aquestes a punt de neu.

Quan l’oli estigui fred, afegir-hi el sucre i els rovells dels ous i remenar fins que quedi una massa de consistència suau.

A continuació, afegir la llet i la farina amb el llevat. Finalment, incorporar les clares batudes a punt de neu, suaument de baix a dalt, per evitar que s’abaixin.
Deixar reposar la massa en fred durant mitja hora.

Omplir els motlles de magdalenes i coure-les posant la safata bastant avall del forn, durant 12 o 15 minuts.

14 comentaris:

  1. Gloria!..T'han quedat fantàstiques!!!...i si que t'han pujat si!!!...Jo li poso un olsim de sucre per damunt...i que bones que estan les magdalenes!!!...La cuina de les àvies!!!
    Petunets,
    Eva (Terrassa)

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bé! A mi també em van explicar el truco de deixar-les 1/2 hora a la nevera i llavors segur que pufen!

    ResponElimina
  3. Eva,

    Això del sucre a sobre, també ho he fet alguna vegada, però no em queda la crosteta que ha de quedar. Ho tornaré a provar !.

    Un suggeriment: quan ens tornem a veure, per què no ens portes alguna recepta estrella teva?.

    Gemma,

    M'agrada que aquest truqui de refredar la massa també el coneguis, tu que tens força experiència en coses dolces.

    Per cert, has vist que el proper "Caçador de paraules" va de dolços?.

    ResponElimina
  4. Sí! ja ho vaig veure... sempre intento veure el "Caçador de Paraules" i aquest segur que no me'l perdo ;)

    ResponElimina
  5. Dons les provaré aviat, fa molts anys que no les faig pel mateix que no em pujaven i com no sabia com fer-ho havia optat per no fer-les.

    Moltes gràcies Gloria per compartir amb nosaltres els petits "trucos".
    Petonets

    Eva

    ResponElimina
  6. Prova-les, de veritat que val la pena. Aquests truquets que recollim de gent amb experiència, com la meva professora Conxita, sempre van bé.

    fins aviat!

    ResponElimina
  7. Quines magdalenes més lluïdes! La propera vegada que faci madalenes provaré aquest truc de refredar la massa
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  8. Ester,

    Prova-les, val la pena. Jo alguna vegada també he posat aranyons a la massa. Queden molt bones.

    Fins aviat

    ResponElimina
  9. Hola, hola! Dona-li les gràcies a la professora Conxita pels seus trucs i gràcies a tu, Glòria per compartir-los amb nosaltres.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  10. Ja ho crec que les hi donaré, precisament el mes de maig fa un curs sobre cuina d'estiu i pastisseria i ja hi estic apuntada(encara sort que és en dimecres, així no em perdo la classe de la Boqueria)

    Fins aviat, parella

    ResponElimina
  11. He tornat a fer la prova, doncs demà torno a tenir els nets, la veritat és que avui molt millor. Bon 2009.

    ResponElimina
  12. Àngels,

    Me'n alegro que hagi anat millor. Bon any 2009!

    ResponElimina
  13. No coneixia aquest truc de deixar reposar la massa a la nevera. Vaig a provar-ho ara mateix. Gràcies!

    ResponElimina
  14. Dani,

    Prova-ho, a mi em dóna bon resultat i també he vist el truc en algun altre bloc. Que vagi bé!.

    ResponElimina