diumenge, 27 de juliol de 2008

AMANIDA D’ESTACIÓ

Amb aquesta recepta participo novament en el MEME dedicat a la Montserrat Seguí de Queralt. És una amanida ben vistosa i acolorida i una proposta més per als dinars o sopars d’estiu, quan ve de gust una cosa fresqueta.



Ingredients per a 4 persones:

- 1 ensiam o escarola
- 1 o 2 remolatxes
- 300 g de patates
- Vinagreta simple
- Mostassa

Preparació:
Preparar l’enciam i tallar-lo. Bullir les patates amb pell; deixar-les refredar, pelar-les i tallar-les a rodanxes. La remolatxa també es bull amb pell (mitja hora de cocció, al menys), es deixa refredar, es pela i es talla.

Fer una vinagreta simple, afegir-hi una mica de mostassa i batre-ho molt bé amb el batedor.

Fer una rotllana al plat amb l’enciam, una altra amb les patates i al centre, la remolatxa. Repartir la vinagreta per sobre.

Vinagreta simple:
La proporció d’oli i vinagre és de quatre cullerades d’oli per una de vinagre.Perquè la vinagreta quedi ben emulsionada, si se’n fa quantitat, és millor posar inicialment quatre cullerades d’oli i una de vinagre i batre-ho bé. Afegir la mateixa proporció per segona vegada i tornar a batre, i així successivament.

Suggeriment:
Si es vol estalviar una mica de feina, també es poden fer servir remolatxes que ja es venen cuites i envasades al buit.

8 comentaris:

  1. Uan recepta fàcil i resultona!!! M'encanta la remolatxa...la faré segur!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Trobe que t'ha quedat una amanida molt fresca i abellidora per a l'època que estem. Salutacions

    ResponElimina
  3. Una d'aquelles receptes que tot i ser de les fàcils fa quedar bé
    Enhorabona
    Ester

    ResponElimina
  4. Magnífica, Glòria! Jo també l'he fet moltes vegades (sempre compro, com bé indiques, la remolatxa ja bullida i envasada al buit), perquè és un plat perfecte sobretot de cara a l'estiu. L'enhorabona!

    ResponElimina
  5. És ideal per aquestes calors, si que la faré. Ens agraden molt les amanides. Prefereixo comprar la remolatxa cuita menys feina.

    Enhorabona.

    ResponElimina
  6. Tenim remolatxa a casa, farem la vostra amanida. Enhorabona.

    ResponElimina
  7. Bona idea! Jo també faré aquesta recepta. I com la majoria, compraré la remolatxa bullida. Amb aquestes calors em fa mandra entrar a la cuina a fer menjars molt treballats, més aviat rápids i frescos.
    Un petó
    Susanna

    ResponElimina
  8. Eva,

    Com que m'ha sobrat remolatxa, ja tinc a punt la teva amanida amb taronja i formatge de cabra. Cuina d'aprofitament, eh?.

    Francesc,

    Les amanides sempre van bé en aquesta època de l'any i si a més no s'ha de cuinar gaire, millor!.

    Ester,

    Sí que és resultona, té un contrast de color que dóna el "pego".

    Enric,

    Veig que tothom està d'acord en això de fer servir les remolatxes ja cuites. També ens mereixem estalviar-nos una mica de feina, no et sembla?.

    Eva,

    A veure si us agrada. Val la pena amanir-la bé amb la vinagreta, perquè les patates agafin un bon gustet.

    Parella,

    La remolatxa que teniu a casa és de l'hort o comprada cuita, com la majoria, ja, ja.!

    Petonets i fins aviat

    ResponElimina