Ara que ja comença a fer calor, us proposo una recepta lleugereta, de la Mireia Carbó, del llibre “La cuina que no amoïna”.
És una vichyssoise diferent, amb la combinació de la poma, que li dóna un gust molt refrescant.
Ingredients:
- 4 pomes
- 3 porros
- 50 g de mantega
- ½ l de llet
- ½ l d’aigua
- Sal
- Pebre
Preparació:
Pelar i tallar les pomes a daus. Netejar i tallar la part més blanca dels porros a rodanxes.
Posar la mantega en una cassola i saltejar-hi els porros i les pomes, a foc mitjà, durant uns 10-15 minuts, sense que agafin color. Afegir-hi la llet i l’aigua, sal i pebre. Deixar-ho coure uns 15 minuts més.
Triturar-ho tot amb la batedora elèctrica, fins aconseguir una crema ben fina. Passar-la pel colador xinès i servir-la ben freda.
Aquesta crema es pot servir acompanyada de crostons de pa, encenalls de pernil o bocinets de poma ruixats amb llimona.
Per aromatitzar aquesta crema i fer-la encara més refrescant, s’hi poden afegir unes fulles de menta fresca picada.
-
Una bona alterantiva a la vicyssoise de sempre, molt bona idea
ResponEliminaEster
Glòria, una variant ben bona!! I si és de la Mireia, èxit assegurat! ;)
ResponEliminaFantàstica!!
Petons!
Ha de ser molt fina aquesta crema i sempre ve de gust perquè a l'hivern, tèbia també ha de estar bona..
ResponEliminaFins aviat..
M'encanten les cremes...i les pomes...apunto la recepta! Molt bé, molt bé!
ResponEliminaPtnts
Aquestes cremes d'estiu soler resultar molt bones, ja hem de començar que fa calor.
ResponEliminaQuin tipus de pomes vareu fer servir?? Fa una pinta!
ResponEliminaJa fa temps que la faig aquesta, des que la vam tastar per primer cop quan vaig estrenar el llibre de la Mireia, que a l'estiu cau més d'una vegada... Fresqueta i jugant amb el dolç-salat, entra super bé!
ResponEliminano coneixia aquesta recepta que substitueix la patata per pomà, però la provaré, que a casa la vichisoise els encanta tant calenta com freda.
ResponEliminaMai ho havia vist amb pomà.Ho provaré.
ResponEliminaEster,
ResponEliminaÉs diferent, així variem una mica, oi?.
Mercè,
Recepta de la Mirea, èxit segur!.
Maria,
Amb la poma, potser s'adiu més per al temps de calor, però també es podria provar calentona.
Marta,
És una combinació que dóna bon resultat.
Ara,
Ja és temps d'incorporar cremes fredes i gaspatxos i les seves variacions.
Sara Maria,
Eren pomes golden poc madures, perquè fossin un pèl àcides.
Gemma,
Doncs ja la deus fer un munt de vegades, perquè el llibre és el primer.
Manel,
ÉS una combinació molt agradable i queda una cremeta molt fina. A veure si us agrada.
Jo tampoc ho havia vist fins que vaig llegir la recepta de la Mireia.
Una abraçada per a tothom.
Aquestes sopes m'encanten!!! Quina bona idea que m'has donat!!! La faré seguríssim!!! mmmmmmm...
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ostres Glòria, no l'havia vist i mira que els tinc tots els de la Carbó!!
ResponEliminaM'agrada, molt equilibrada, sana, comoda...
Ho provarem!!
Records
P.D: ja he vist el gelat!! mmmm també pinta molt interesant.
Glória; -El café de nit- Un altre alternativa per a la vichysoise... amb poma, i com dius si és de la Mireia éxit asegurat.¡ Que vaigui de gust¡. Josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaAixò ha d'estar molt bo! No posar patata a una crema i sí poma, quina curiositat. Tnc pomes però no porro, ara baixo a comprar-los. Salut!!!!!!
ResponEliminaGlòria, segur que és una de les receptes clàsiques de tots es¡ls que som seguidors de la Mireia Carbó. Jo també la faig de tant en tant i agrada molt.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ja tinc ganes de provar-la.Que original!I quan comença a fer calor venen molt de gust aquestes cremes.
ResponEliminaptns.
Eva,
ResponEliminaAra ja venen de gust aquestes cremetes, eh?. És molt suau i refrescant.
Anna,
Doncs ja tens feina acumulada, je, je, crema i gelat, a veure què fas primer!.
Josep,
Una proposta força atractiva del primer libre de la Mireia, i que dóna molt bon resultat.
Olles,
Està bé això de substituir la patata d'una crema per un altre ingredient, per variar, com les ametlles a la teva crema de carbassa.
Dolça,
A més, com que és una recepta ràpida de fer, es pot fer per qualsevol dia de la setmana i així variem, oi?.
Una abraçada
Anna,
ResponEliminaA l'estiu jo ´la faig sovin i ve molt de gust.
No coneixia aquesta variant amb poma, però aviat la provaré i segur que es convertirà en un clasic.
ResponEliminaMOlt bó té que esta també el gelat de iogurt i maduixes!!!
Ptnts
Xaro,
ResponEliminaSón dues propostes de la Mireia que cal tenir en compte. Aquest migdia es hem acabat els gelats que quedaven. Ara toca tornar-los a fer, aquesta vegada potser amb mango.
A casa sempre mengem la vichyssoise amb patata, i m'ha sorprès aquesta versió amb poma. Trobo que ha de ser bona i si us faig cas a tots els que dieu que és un èxit assegurat, me l'apunto per fer-la.
ResponEliminaUna abraçada!
Un entrant de luxe, diferent i original. Ideal per quan tornes de la platja, oi?! Milions de petons amics.
ResponEliminaMargarida,
ResponEliminaÉs qüestió de provar-la, és molt refrescant.
Parella,
Segur que tornant de la platja, fresqueta de la nevera, ve molt de gust.