dimecres, 10 de juny de 2009

GALETES DE DOS COLORS

Aquesta recepta fa força temps que la tenia, me la va passar una amiga meva i és d’aquelles que et deixen un bon sabor de boca (en tots els sentits), per la qual cosa ve de gust tornar-les a fer de tant en tant. En surten moltes i es guarden perfectament en un pot hermètic. A veure si us agraden.

Ingredients per a la massa blanca:

- 125 g de mantega
- 50 g de sucre fi
- 175 g de farina


Ingredients per a la massa de xocolata:

- 125 g de mantega
- 50 g de sucre fi
- 160 g de farina
- 15 g de cacau en pols


Preparació:

Escalfar el forn a 180º.

Per fer la massa blanca, barrejar la farina i el sucre i remenar. Afegir la mantega a trossos. Treballar-ho amb els dits fins aconseguir una massa de consistència com de molles de pa. Afegir una cullerada de llet i treballar-ho amb les mans per formar una bola de massa.

Fer el mateix amb els ingredients per fer la massa de xocolata i formar una altra bola de massa.

Partir cada bola de massa en tres parts (cadascuna per a cada forma de galeta). Estirar cada una de les parts i pintar-les amb una mica de llet.

Per fer les formes de les galetes:

Primera forma:

Fer un quadrat de massa blanca i un de massa de xocolata i posar-los un damunt de l’altre. Fer un rotllo i posar-lo una mica al congelador, perquè es faci més consistent per tallar-lo. Quedaran les galetes com en forma d’espiral.

Segona forma:

Fer una quadrat amb la massa de xocolata i un cilindre amb la massa blanca. Enrotllar el cilindre amb el quadrat de xocolata. Posar-ho igualment al congelador. Quedaran les galetes amb una rodona blanca al mig, envoltada d’un cercle de massa de xocolata.

Tercera forma:

Formar un rectangle de massa blanca i un rectangle de massa de xocolata. Tallar-los pel mig. Posar un mig rectangle de massa blanca a sobre d’un mig rectangle de massa de xocolata i enganxar-los amb una mica de llet amb els altres dos, en posició alterna. Posar-los també al congelador. Quedaran les galetes quadrades i dividides en quatre quadradets dels dos colors, posats de forma alterna.

Tallar els diferents tipus de galetes i coure-les al forn a 180º durant 15 minuts.
.

25 comentaris:

  1. Ens encanten, quina armonia de formes!!! queda apuntadíssima la recepta estimada Glòria. Com ens agraden, i les fotos quina xulada!!

    ResponElimina
  2. Això més que una classe de cuina, sembla una classe de matemàtiques! I és que hem après gairebé totes les figures geomètriques!

    Si cuineu tan bé com expliqueu la classe, aquestes galetes deuen ser boníssimes!
    Gràcies, mestres!

    ResponElimina
  3. ja ho crec que m'agraden, de forma i de color, i estic segur que de gust m'encantarien.
    per fer qualsevol donatiu, contacteu al bloc ;)

    ResponElimina
  4. Glòria, desprès d'aqueta explicació seria un pecat no probar de fer-las, no? Semblant de pastisseria...

    ResponElimina
  5. També ens atrevim amb les galetes?Caram quin luxe de galetes!!!Això semble professional...
    Una abrasada

    ResponElimina
  6. T'han quedat precioses, a veure quan tinc temps de fer-les!!!

    ResponElimina
  7. Us han quedat fantàstiques!! M'apunto la recepta perquè han de ser molt bones! I molt xules totes les formes que proposeu!! :)
    Aquestes són de les de gust de mantega, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  8. Sempre em preguntava com sortien aquestes formes!! U/s han quedat perfectes!! M'encanta fer galetes...apuntada recepta!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Que xules! I jo que no he berenat... la recepta queda apuntada i al caramull de "coses bones per fer"

    ResponElimina
  10. Quina pintaaaaa!!!
    Han de ser boníssimes, segur, i a més molt originals. Me les apunto
    Mònica

    ResponElimina
  11. Que divertides que han quedat i moltes gràcies per explicar com donar les formes perque jo sóc molt patosa i no ho hagués esbrinat mai ...

    Petunets

    ResponElimina
  12. Que xules que queden, a part de boníssmes!
    Trobo que la recepta és molt pràctica, amb una base comuna tens tres formes de galetes ben diferents i vistoses, per fer un bon assortit.

    ResponElimina
  13. Parella,

    Me'n alegro que us agradin aquestes galetes, a vosaltres que sóu uns mestres de fer-ne. Pel que fa a les fotos, ara que no ens escolta el Josep, trobo que li van quedar molt bé, ja, ja.

    Margarida,

    Serà perquè sempre m'han agradat les mates?. És molt divertit fer aquestes formes.

    Manel,

    Queden molt vistoses de forma i de color i de gust recorden les pastes de tè. T'agraden?.

    Rosa Maria,

    Així és com me les van explicar a mi i com que em va donar bon resultat, jo ho escric igual, perquè es faci entenedor. Així que ja ho saps, a provar de fer-les!!

    Dolors,

    Doncs la veritat és que no n'hem fet massa de galetes, però em sembla que repetirem!.

    Cristina,

    Encara que sembli que donen una mica de feina, la veritat és que es fan molt bé. Després de fer la forma, la clau és posar la massa una estoneta al congelador, per poder tallar-les fàcilment, i al forn!.

    ResponElimina
  14. Mercè,

    Efectivament, recorden una mica les galetes escoceses de mantega, però la massa és més lleugera. Molt bé, molt bé!!

    Eva,

    És divertit fer-les, fins i tot amb canalla, perquè la massa seria com la plastelina, je, je.

    Chis,

    Doncs per berenar, amb una tassa de tè, boníssimes. Què vol dir caramull, calaix, sarró...?. M'agrada aprendre paraules característiques de cada manera de parlar català.

    Mònica,

    Divertides, bones, en surten moltes i es conserven molt bé, què més volem?.

    Mar,

    A mi també me les van explicar pas a pas, ja fa temps, i encara em surten bé les formes, je, je.

    Gemma,

    Ara se m'acudeix que també es pot variar el gust d'alguna massa afegint canyella en pols, per exemple. Així, variació de forma i de gust.

    ResponElimina
  15. Mmmmmm que bones, m'encantes aquestes galetes i us han quedat molt boniques.

    ResponElimina
  16. "Que passada de galetes"
    no se si m'agraden més les galetes o l'explicació tan chula que ens dones.
    Segur que las faig.
    Petons

    ResponElimina
  17. Glòria, quines galetes més bones, m'encanten!! Ara mateix m¡en menjaria unes quantes...amb un té amb llimona fred...

    ResponElimina
  18. Ara,

    Moltes gràcies. Tenen gràcia aquestes galetes amb això de combinar els colors.

    Reme,

    Volia que l'explicació fos com una classe pràctica, perquè quedés clar el que volia dir. Espero haver-ho aconseguit.

    Chis,

    No ho hauria dit mai que caramull vol dir munt!.

    Núria,

    D'aquestes galetes no se'n pot menjar només una, vas picant, picant, sense adonar-te'n!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  19. Quines galetes més boniques!. Les meves filles són unes fans absolutes de les galetes casolanes. Estic segura que aquestes les trobarien delicioses. Els n' hauré de fer.
    ptns.

    ResponElimina
  20. Res, res, a part de fer-les nosaltres.. si us en han sobrat, per la propera reunió bloguera unes quantes per tots..

    ResponElimina
  21. Què maques!!! m´han encantat...penso fer-les, queden molt xic ;) petonets

    ResponElimina
  22. Anna,

    Quants anys tenen les teves filles?. Potser et poden ajudar a fer les galetes, no?.

    Maria,

    En surten moltes però com que vas picant, picant, s'acaben com aquell qui no vol la cosa!.

    Maria José,

    M'agrada la definició de xic, molt ocorrent.

    Fins aviat

    ResponElimina
  23. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina