diumenge, 13 de setembre de 2009

AMANIDA AMB FIGUES I FORMATGE FRESC

Aquesta recepta és del Blog de Cuina de la Dolorss. Com que m’agraden les combinacions de dolç i salat, ara que ja comencen a haver-hi figues, em vaig decidir per fer aquesta amanida i trobo que a més de bona, queda molt elegant.

Ingredients per a 4 persones:

- 1 escarola
- 200 g de formatge fresc tipus Burgos
- 5 figues
- Llavors de sèsam
- Pinyons
- Vinagre de poma
- Oli pur d’oliva
- Sal


Preparació:

Tallar el formatge a daus i escampar-hi el sèsam per sobre, que hi quedarà adherit.

Torrar els pinyons en una paella, sense oli.

Posar l’escarola en un plat o en una safata, tallar les figues a rodanxes i aquestes per la meitat. Afegir-hi el formatge i els pinyons. Amanir amb la sal, l’oli i el vinagre.
-

33 comentaris:

  1. Serà qüestió de tastar-la si l'heu trobat bona, color en té molt.
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  2. Quin color més bonic proporcionen les figues. El contrast del verd i el blanc al el vermell de les figues dóna alegria. Jo no he tastat les figues a l'amanida i crec que m'ho estic perdent, com tantes coses.
    Salut!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Aquesta combinació m'encanta, és d'aquelles que repetim molt sovint. I tens raó que queda molt elegant, entre els colors i el toc dels pinyons, queda una amanida de luxe!

    ResponElimina
  4. Ja ho crec que ha de ser bona! Les figues m'encanten, i més si són acabades de collir de la figuera! I aquestes que has fet servir, tenen un color maquíssim. Es veuen al seu punt!
    Una amanida elegant i ben sana, perquè porta de tot!

    ResponElimina
  5. A mi també m'agrada molt la combinació de dolç i salat i les figues...uf!!, boníssimes.
    Molt bona tria.
    Mònica

    ResponElimina
  6. Ester,

    A aquesta amanida, li escau ben bé allò que diem que mengem per la vista, eh?. Amb aquests colors fa ganes de fer-la.

    Olles,

    Si t'agrada el contrast de sabors, l'has de fer, és molt bona.

    Gemma,

    Aquesta amanida, com que no és massa corrent, pot servir per quan tenim convidats, no et sembla?.

    Margarida,

    Això de les figues acabades de collir, els de ciutat ho tenim una mica difícil, tot i que procurem buscar-nos proveïdors de confiança, que si tenen hort propi, millor. Amb aquestes figues, hi ha hagut sort!.

    Mònica,

    Les figues m'agraden molt i quan vaig veure aquesta amanida, de seguida em vaig decidir a fer-la. És molt bona.

    Fins aviat

    ResponElimina
  7. Recordem perfectament aquesta amanida de la Dolorss. És tan bonica, amb una combinació cromática i de colors perfectes. Amics, com sempre receptes suculentes. Un petó

    ResponElimina
  8. Una recepta perfecte, ara que és el temps de les figues... I ha de ser ben bona aquesta combinació.
    ptns.

    ResponElimina
  9. Hola Glòria, no he probat mai les figues en una amanida, però veient aquesta em sembla que no trigare gaire.Una abraçada

    ResponElimina
  10. Figues que bones!!!! Bona idea posar-les a l'amanida! L'altre dia en parlaven per la ràdio de les figues!!!I se'n poden fer tantes coses!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  11. bona i elegant, i a més, amb el formatge fresc, no engreixa gaire. a veure si segueixo l'exemple que per més que em mato sobre la bici, aquestes vacances estic posant molta panxeta.

    ResponElimina
  12. Una amanida perfecta!! M'encanta el color que donen les figues a l'amanida..

    Núria

    ResponElimina
  13. Estic amb tu, és una amanida ben elegant amb aquesta combinació de colors, visualment és una passada i segur que a la boca no defrauda...petonets

    ResponElimina
  14. Glòria, tota la raó! Les figues hi donen un toc de color ben bonic a aquesta amanida! (Però jo, les trobo massa dolces, així que les hauré de substituir per alguna altra fruita. ;))
    Petons!

    ResponElimina
  15. Una molt bona combinació, i ara que les figues estàn en el seu millor moment... mmm delicioses¡¡, Que vaigi de gust Glória¡¡. Josepb .menja de bacallà-

    ResponElimina
  16. Parella,

    Tot i que la vaig veure l'any passat, valia la pena recordar-la i tornar-la a fer, és tan bona...

    Anna,

    Val la pena fer servir productes de la temporada i les figues, en són un d'ells. Serà qüestió de fer alguna coseta més amb elles.

    Maia,

    Jo, fins que vaig veure la recepta de la Dolors, tampoc les havia menjat en una amanida, però el contrast de sabors és bo.

    Marta,

    Una altra cosa que m'agrada per fer amb figues són els pastissos que es veuen en els blocs, tot i que encara no n'he fet cap.

    Manel,

    Ara que s'acaba la calor, podràs fer doble distància amb la bici i segur que la panxeta s'abaixa!.

    Núria,

    La barreja de colors fa que aquesta amanida tingui molt bona presència, eh?.

    Mª José,

    Jo crec que es pot fer per a tenir convidats, és original i poc vista, així que quedarem bé!.

    Mercè,

    Si no t'agraden les figues, hi podries posar magranes, que també són fruita de tardor hivern.

    Josep,

    A mi m'agraden molt les figues, sobretot, la varietat de coll de dama, boníssimes!

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  17. Què bona! Trobo que les figues combinen perfectament a les amanides amb el formatge, no només en el contrast dolç-salat sinó també a nivell de colors, queda xuíssim! Jo en vaig fer una de similar amb mozarella i una vinagreta amb suc de llimona, te la recomano també!!

    ResponElimina
  18. Ting que tastar-la,
    el contrast dolç i salat deu estar bonissim
    Petons

    ResponElimina
  19. Hola de nou parella !! Tornem a la feina, que ja toca..
    M'agraden les combinacions diferents i aquesta sembla ben bona. I, les figues, així tan vermelles, llueixen un munt.

    ResponElimina
  20. Impressionant aquest fruita, a mes d´agradar-me amb bojería sempre em dona idees per fer-ne coses noves, és saborosa, visualment tant elegant i sensual que és un valor segur en qualsevol plat.
    Lámanida és per menjar-la amb la vista , una recomanació si m´ho permets , amb un formatge roquefort o un cabrales dels de debó " impactant"
    una abraçada

    ResponElimina
  21. Les figues m’encanten pro no se ma hauria acudit mai posar-les amb la amanida

    ResponElimina
  22. Una amanida boníssima i molt original!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Anna,

    Ja he vist la teva amanida, la faré segur, ha de ser molt bona!.

    Reme,

    A mi m'agraden aquests contrastos, donen molt de joc. A veure si t'agrada.

    Maria,

    Benvinguda després de les vacances. Cal aprofitar el temps de les figues, i ara són ben bones i ben vermelletes, quina delícia!.

    Mai,

    M'apunto el suggeriment del formatge potent, però em quedo amb el roquefort, m'agrada més que el Cabrales, aquest sí que és potent potent!.

    Sion,

    És que realment remenant blocs es troben tantes i tantes coses... i tantes combinacions que valen la pena!

    Maria,

    A mi em va cridar l'atenció per l'originalitat dels ingredients i pels colors.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  24. Les provaré amb amanida, no ho he fet mai...

    bloc pa amb oli i xocolata

    ResponElimina
  25. Una amanida boníssima i refrescant. Segur que a Oreto li agradaria molt. Ella és una superfan de les figues. Salutacions

    ResponElimina
  26. la imaginación al poder si señora. espléndida la amanida, yo encara recullc les figues morunes a la matinada les dexe secar, les obri y les posse al interior almella matalafua, y al ataque..........canviant de temari, per al josep algo de lirica, si en pots arribar consevol dia a premiá de mar en envies un correu y en conte...de acord...abraçades

    ResponElimina
  27. Núria,

    He vist en el teu bloc que ets molt aficionada a les figues, prova aquesta amanida, a veure si t'agrada.

    Saps que no he menjat mai pa amb oli i xocolata?.

    Francesc,

    Doncs quedaries molt bé si preparessis aquesta amanida per a l'Oreto, si li agraden les figues, a veure què opina!.

    Paco,

    Bona idea això de farcir les figues de moro i millor si són collides personalment.

    Ara m'has deixat intrigada, què hi ha a Premià de Mar per visitar?.

    Una abraçada

    ResponElimina
  28. hola gloria, nada de intriga en premiá de mar...alli vive mi consuegra, hayer mi yerno se fué a barna con mi nieto, pués van cada medio año por que mi nieto tiene revisión en el hospital de san joan de deú, y cada que vez que ván alli pasan el finde en premiá, y claro como sé vuestra maravillosa afición a la lirica, me he permitido el enviaros dos CD de mi paisano jose sempere, uno de ellos son arias de ópera y el otro de zarzuela, más un DVD en el cuál el coro en que participo con mis amigos,es de una tipica serenata de mi pueblo que las hacemos a las jóvenes que se CASAN...lo enviado está depositado en el comercio que mi consuegra tiene en premiá, de ésa forma podeis pasar a recogerlo el dia y hora que querais, si os parece bién me lo decis, y os daré la dirección.....abraçades

    ResponElimina
  29. ahhhhhhhhh se me olvidaba, duges comentaris, les figues es cullc sobre las siete y cuarto de la mañana, me levanto todos los dias a caminar una hora antes, y todas las higueras que veo a mi paso son de "mi" propiedad, y sobre tu comentario sobre que le haces a la nuria sobre el pan con aceite y chocolate axóooo es una pasada...una rebanada de pan con aceite virgen extra, un poco de sal y encima chocolate puro VALOR, lo rallas.........bocatti di cardenale........

    ResponElimina
  30. Hola! jo també m'he passat l'estiu fent amanides de figues! son acolorides, dolcetes i molt saludables, una bona combinació.
    Saludets!

    ResponElimina
  31. Paco,

    Moltes gràcies pel teu detall dels CD i el DVD. A veure si en les properes setmanes anem a Premià de Mar. T'enviarem un mail i ja ens indicaràs l'adreça exacta. Nosaltres vam veure el teu "paisano" José Sempere al Liceu en I Puritani i en la Favorita. Per cert, que en aquesta Favorita també hi intervenia el teu altre "paisano" Antonio Gandía i aquesta temporada el tornarem a veure a la Fille du Regiment, amb la Nino Machaidze, una bona parella.

    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  32. Anna,

    Segur que mentre duri la temporada de les figues, alguna altra recepta caurà, són tan bones...

    Fins aviat

    ResponElimina
  33. me suponia que habias visto al sempere en el liceu en l puritani, compartia "cartelone" con jossep bros, en cambio no sabia que el antonio gandia habia cantado alli, cuando vayais a ver a ver la fille du regiment, haced por saludar al sempere si asi lo creeis oportuno, le decis que sois amigos de "paco el floro" es mi nombre de guerra, pues el sempere y yó somos amigos personales, y en cuanto al antonio gandia me conoce por que él empezó a cantar en coral crevillentina de muy joven y yó cantaba alli, además que también soy amigo de su padre, es que el pueblo es pequeño y nos conocemos todos los del "gremio" cantor....abraçades

    ResponElimina