dissabte, 31 d’octubre del 2009

TORNEM A LES CLASSES DE LA MIREIA CARBÓ

Després de l’aturada per vacances, el dijous passat vam tornar a les classes de la Mireia Carbó. Ja en teníem ganes!.

Aquesta vegada, la Mireia va dedicar la classe a la cuina catalana, amb tres receptes que no per conegudes deixen de ser interessants: trinxat de la Cerdanya, canelons de tota la vida i crema catalana.

Així, a primera vista, podríem pensar que aquestes receptes ja les sabem fer, però la Mireia, seguint amb la seva manera habitual de fer, no només ens va ensenyar les receptes, si no que ens va afegir un munt de trucs i consells addicionals, moltes vegades també en clau d’humor.

El trinxat de la Cerdanya és aquell plat de col i patata bullida, passades per la paella amb cansalada, i tradicionalment presentat en forma de truita. No us sembla que aquest plat és adient per al temps de fred?.

Sovint pensem que fer canelons dóna molta feina, però de la manera que ens ho va explicar la Mireia, se simplifica molt el treball a fer. Per començar, ella rosteix tota la carn amb ceba, tomàquet i pastanaga al forn, amb la qual cosa no cal estar permanentment pendents de la cassola. I una vegada cuita i trinxada la carn, ara ve el consell genial: omplir una mànega d’un sol ús, tallar la punta deixant un forat una mica gros, i au!, a farcir les plaques de canelons, tots iguals i ben ràpidament. Els tapem amb la beixamel, sobretot que ens quedi clareta, i cap al forn!.

I per postres, què millor que una crema catalana?. Fàcil, fàcil!. La Mireia ens va aconsellar remenar la crema al foc amb un batedor de mà, així no es fan grumolls. I és que la Mireia s’avança als nostres possibles errors, ja ens dóna la solució abans que se’ns presenti el problema.

El temps va passar en un tres i no res i, com sempre, la classe va acabar amb la tradicional ronda de fotos (gràcies una vegada més, Patty).

Ja esperem la propera!

.

27 comentaris:

  1. Que be tornar a les classes de la Mireia! :) Com sempre una cronica i unes fotos genials!
    I el truc de la maniga pastissera per fer els canelons, molt util! Gracies per compartir-ho!!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Jo vaig disfrutar com una canelona, i és ben bé cert que en un tres i no res ho va enllestir tot, així que amb els seus truquets de cuinar sense despentinar-se tots estem encantats. És genial!

    Vaig haver de marxar escopetejada així que sento no haver-me despedit de tothom.

    Petons

    ResponElimina
  3. De debó, que ens sap un greu enorme no poder-hi anar, això de treballar per la tarda és un rotllo perquè pots fer molt poca vida social. Espero amb candeletes que arribi desembre que tinc vacances quasi tot el mes, a veure si podem coincidir!! Molts petons i gràcies per la crònica.

    ResponElimina
  4. com sempre la narraçió extraordinaria, yó vaig estar alli, perooooooo no vaig eixir amb la foto, lo últim es pura broma, pero em agradaria compartir amb vosaltres aquesta classe....abraçades paco

    ResponElimina
  5. Jo no havia anat mai a les classes de la Mireia i em va agradar molt.
    La coneixia de la tele. Els seus "truquilos" molt bons!!
    Vam pasar una estoneta molt bona i productiva!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Quina sort poder anar a les classes amb la Mireia!! jo tinc els seus llibres i faig les seves receptes, m'agrada molt com cuina!!
    UNA ABRAÇADA!!
    ISABEL

    ResponElimina
  7. Quina sort poder gaudir de les classes amb la Mireia Carbó!. Són tres receptes molt bones, i la idea de farcir els canelons amb la màniga pastissera és ideal.
    ptns.

    ResponElimina
  8. Glória i Josep; Anar a les classes de la Mireia Carbó sempre està bé anar-hi, doncs encara que hi ha receptes que savem fer, sempres s'apren alguna cosa nova. Salutacions¡¡.

    ResponElimina
  9. Jo ja he fet el preparat pels canelons, ara en farciré uns quants i els congelaré. La resta del farcit el congelaré tal qual...

    ResponElimina
  10. Una classe genial, em va encantar la recepta dels canelons, fets al forn ho vaig trobar super super pràctic. Em sembla que per Nadal cauran ;)
    Sabeu que ja conec algú que els ha fet???? A la nevera de casa tinc un plat amb tres canelons per tastar... tenen una pinta... ja us diré què tal!

    ResponElimina
  11. Va ser una classe fantàstica, sempre s'aprenen coses noves.
    Ja tinc ganes de tornar-hi.
    Me'n vaig anar corrents i no em vaig poder despedir de ningú.
    Jo ahir ja vaig fer els canelons, i han queat boníssims!

    ResponElimina
  12. us envejo, jo sempre vaig tan atabalada que no m'ho sé muntar per pujar a BCNA, com si estés tan lluny!!!
    Gràcies per compartir-ho
    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  13. Enveja de la sana! Gràcies per la crònica....
    Ptnts

    ResponElimina
  14. Veig que aquests cursos amb la Mireia són sempre entretinguts i molt profitosos. El trinxat té una pinta estupenda i el truquet per evitar els grumolls de la crema, me l'apunto!
    Gràcies per aquesta crònica tan detallada!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  15. Mercè,

    Ja en teníem ganes de tornar-hi, sempre s'aprenen coses noves. Una altra de les coses que ens va explicar la Mireia és que quan fem crema, podem remenar en totes les direccions, que la crema no es tallarà.

    Maragda,

    És que la Mireia s'organitza molt bé per fer la feina, fa que tot sembli fàcil i que es faci en poc temps.

    A veure si a la propera tens una miqueta més de temps i surts a la foto, je, je.

    Parella,

    Se us troba a faltar!. A veure si a la propera classe coincidim!.

    Paco,

    Geogràficament us queden una mica lluny les classes però nosaltres estem encantats de poder-vos-les explicar i fer que s'apropin una mica als que sóu una mica lluny!.

    Maria,

    Ja veuràs, la Mireia crea addicció!.

    Isabel,

    Jo també tinc els tres llibres de la Mireia i a les classes, entre bromes, sempre l'empenyem a fer-ne un altre!. A veure si ho aconseguim!.

    Anna,

    Si haguessis vist la velocitat amb què la Mireia farcia els canelons!!!!. A veure si a nosaltres ens surt tan bé!.

    Josep,

    A més d'aprendre coses noves, sempre passem una bona estona, oi?.

    Sara Maria,

    Una alumna força aplicada!!!. Segur que t'han quedat ben bons!.

    Gemma,

    Per casualitat és la teva mare qui ha fet els canelons que tens a la nevera?, je, je.

    Cristina,

    Una altra alumna aplicada!!!. El sistema de la Mireia ha agradat molt, eh?.

    Dolça,

    Doncs a veure si algun dia et fas un foradet a l'agenda i vens a les classes de la Mireia, segur que valdria la pena fer uns quants kilòmetres!.

    Marta,

    A veure si t'animes per a la propera!.

    Anna,

    El trinxat tenia molt bona pinta. La Mireia el va fer amb col blanca, però va recomanar fer-lo amb col de paperina o col d'hivern.

    Una abraçada per a tothom!

    ResponElimina
  16. Hola Josep i Gloria,
    Quin gust anar a les classes de la Mireia, el difícil ho fa fàcil.
    Salutacions

    ResponElimina
  17. Quin gust de classe a veure si algún cop m'ho puc organitzar !!!
    Genial la idea de la màniga pastissera pels canelons !!!!

    petunets

    ResponElimina
  18. Glòria!

    Passe-me-les ho escaneija-me-les! Que sempre em perdo el més bo, una classe de la Mireia i jo treballant al poble :((

    Rècords

    ResponElimina
  19. Genial la crònica pels que no vam poder assistir!!! Espero veure aplicades ben aviat les receptes...que com bé dius, tot i ser un clàssic sempre s'aprenen coses noves!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  20. Una crònica genial!!Heu resumit 2 hores d'una forma clara i simplificada per que qui no hi anès, el segueixi perfectament!!
    Jo era la primera vegada que hi anava i em va agradar molt.

    Petonets macos!

    Vanesuky.

    ResponElimina
  21. Em vaig perdre la classe per una questió de feina, però que al final va ser molt agradable perque ens van portar a una cata de vins i aromes, un dia divertit i diferent!! Però em sap molt greu haver-me perdut la classe de la Mireia.
    M¡ha encantat sobretot lo del rustit al forn, ho provaré!! i lo de la màniga pastissera, ja ho havia sentit i es una idea boníssima!!

    Núria

    ResponElimina
  22. Xavi,

    Encantats d'haver-vos conegut en aquesta classe de la Mireia. Espero que us animeu també a les properes!.

    Mar,

    Això de la màniga pastissera per als canelons a fet furor, eh?.

    Anna, ja te les passaré, no hi ha problema!.

    Eva,

    Segur que sortiran als blocs, val la pena posar en pràctica els truquis que ens va ensenyar la Mireia!.

    Vanesuky,

    Quin greu no saber que eres a la classe, això passa sempre, som tanta gent que es fa difícil posar cares als blocs. A la propera ens coneixerem, d'acord?.

    Núria,

    Doncs tu ens hauràs de passar els coneixements adquirits en aquesta cata de vins i aromes, je, je!.

    ResponElimina
  23. Sí, sí, de me mare, je je je... bonissíssims!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  24. Glòria, vull fer una entrada, però a veure si m'enrecordo d¡alguna cossa quan m¡hi possi jejeje

    ResponElimina
  25. Glòria i Josep, com sempre la crònica i les fotos estupendes. Vam poder gaudir d'una estona genials.
    salutacions i fins la propera.

    ResponElimina
  26. Que guapos esteu tots aquí a la foto !! Les classes de la Mireia sempre són de profit, això no canvia mai.
    Fins la propera classe,in person !!

    ResponElimina
  27. Hola Josep i Gloria
    Som L'Helena i Graciela , hem pengat unes fotos en facebooki el grup es diu Mireia Carbo 4/2/2010 si no el trobeu en envieu un correu
    graciela.cat@ono.com

    salutacions

    ResponElimina