diumenge, 15 de maig de 2011

COPA DE MADUIXETES ENGELATINADES

Ja tornem a ser a dia 15 i en aquesta ocasió, la Sandra i el Xavi (Els fogons de la Bordeta) i la Marina (Xocolata desfeta), ens proposaven elaborar una recepta amb maduixes.

Aquesta és la nostra participació, una recepta de la Carme Ruscalleda, del seu llibre 100 plaers per compartir.

Ingredients per a 6 persones:

200 g de maduixetes
200 g de sucre
400 ml d’aigua mineral
1 fulla de gelatina (2 g)
200 g de formatge tipus Quark
200 g de maduixots
50 g de sucre
20 ml de suc de llimona

Preparació:

Rentar les maduixetes, deixar-les assecar i repartir-les a les copes de servei. En un cassó, posar  els 400 ml d’aigua i els 200 g de sucre i fer que arrenquin el bull. Remullar la fulla de gelatina en aigua freda, escórrer-la, posar-la en un cassó i fondre-la a foc molt suau. Apartar el cassó del foc i afegir-hi el xarop anterior. Deixar que la mescla quedi tèbia (15º) i posar-la a la copa on hi havia les maduixetes. Posar-les a la nevera.


Rentar els maduixots, assecar-los i tallar-los a trossets petits. Posar-los en un cassó amb els 50 g de sucre i els 20 ml de suc de llimona. Deixar-ho coure 5 minuts, triturar-ho amb la batedora elèctrica i tornar-ho a coure 2 minuts més. Reservar la confitura a la nevera.

Per presentar la copa, repartir una capa fina de formatge quark a sobre de les maduixetes engelatinades i a sobre, i amb cura, una capa de la confitura de maduixa.

33 comentaris:

  1. Puc venir a casa vostra a agafar una copeta pels postres d'avui? Quina bona pinta!!! Aquesta la faré aviat! :)
    Moltes gràcies per ser-hi sempre!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Doncs si q ha de ser un plaer, aquesta copa, si....

    ResponElimina
  3. Quin delícia. Aquest tipus de postre en copa, m'agrada molt. Refrescant i deliciós amb tot el gustet de les maduixes!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  4. Les copes sempre venen de gust!
    El toc de formatge m'ha cridat l'atenció. ho tindré amb compte

    ResponElimina
  5. Irresistible!!! Té una presentació excel·lent. Una plaer per a la vista i el paladar.. Petonets

    ResponElimina
  6. Que bones són les maduixes i aquestes petites encara més gustoses. Unes postres de luxe!

    ResponElimina
  7. una presentació excel.lent, unes fotos excel.lents i una recepta de la Ruscalleda!...excel.lent. Vistosa, fresca i vistosa!una abraçada!

    ResponElimina
  8. Us ha quedat una copa molt vistosa, amb una combinació de textures i sabors sensacional. Clar que si la recepta és de la Carme Ruscalleda, l'èxit està assegurat, oi? ;)

    ResponElimina
  9. Un recepta boníssima i una presentació de 10!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Què bo!!! ve molt de gust ara que comença a fer caloreta.
    Fins aviat

    ResponElimina
  11. Carai Glòria, tant patir, tan patir i t'ha quedat una recepta super xula. No pots tenir-ne cap queixa. I de les fotos, que n'has de dir!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. JUgueu amb avantatja si us inspireu en la Ruscalleda!!!

    Magnífiques postres.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Un luxe de copa!! M'encanta! M'apunto la idea!

    ResponElimina
  14. Gloria si si un plaer per compartir me encanta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  15. Les postres presentades en copa queden molt vistoses i les maduixes són tan seductores!! Una proposta deliciosa!
    Petons!

    ResponElimina
  16. M'encanta aquesta proposta. Segur que molt refrescant! Gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  17. quina copa més maca!!!!! queden tan bé així... M'encnata!!!! petonets guapos

    ResponElimina
  18. Veient aquesta copa, ja penso en els sopars d'estiu a la fresca!

    ResponElimina
  19. Mol bona aquesta copa, una e excelent proposta.
    Si t'ha quedat una copeta guardamela.
    Petonets

    ResponElimina
  20. Quina copa més bonica. Té uns colors tan frescos com romàntics. És una bona manera de menjar maduixes, amb gelatina, no les havia provat mai.
    Besets.

    ResponElimina
  21. M¨agraden les postres que jugues amb textures i sabors. La vostra és una d' elles. NO he provat les maduixes amb gelatina. Me l´apunto a pendents

    ResponElimina
  22. Sandra,

    És un plaer afegir-nos a la recepta del 15 i fins ara, totes les propostes ens han anat bé. A veure quina serà la del mes de juny!

    Sonia,

    Queda bonica i amb diferents textures, que també és atractiu.

    Alba,

    Les postres individuals trobo que van molt bé per acabar un àpat i en copa queden força elegants, oi?

    Núria,

    Barrejar el formatge cremós amb la confitura és deliciós, val la pena tastar-ho!.

    ResponElimina
  23. Elena,

    És que moltes vegades mengem pels ulls, oi?. La vista hi compta, sobretot per "tastar" les receptes dels blocs, je, je.

    Anna,

    Les maduixetes són un petit caprici per gaudir a les postres de l'estiu.

    Mercè,

    Ja saps que la Ruscalleda m'agrada i les seves receptes em semblen força atractives. Aquesta copa em va venir que "ni pintada".

    Gemma,

    Trobo que la Carme Ruscalleda fa les seves receptes d'una forma molt didàctica per posar-les en pràctica a casa. M'agraden!.

    Maria,

    Em sembla que no tardaré a tornar-les a fer!

    ResponElimina
  24. Carme,

    Les maduixes són una fruita que anuncien el bon temps, m'agraden molt i l'estiu també!.

    Gemma,

    És que no és massa fàcil trobar maduixetes al barri, però ara ja sé on trobar-les, je, je.

    Glòria,

    La Ruscalleda està molt amunt en el meu rànking de cuiners i cuineres.

    Paula,

    És vistosa i no costa gens de fer, que això també compta!. I si sobra una mica de confitura, una cullerada al ioghourt és perfecta!

    Miquel,

    Me n'alegro que t'agradi, és d'aquelles postres que fan quedar bé i sense gaire feina!.

    Mercè,

    Tenen un color que enamora, i el sabor també!.

    Marina,

    És un plaer!. Espero que els exàmens vagin bé i recuperis la feina al bloc!.

    ResponElimina
  25. Judith,

    Jo ja li he trobat el gust a això de fer postres en copa, queden taaaant boniques!.

    Cori i Marina,

    Per als sopars a la fresca i si en sobre alguna de copa, cap problema, per al dinar de l'endemà!.

    Isabel,

    Quin greu, ja no en queden, a la propera, en faré una més!.

    Asela,

    El fons de la copa queda amb un líquid engelatinat que embolcalla les maduixetes, que queda molt bo, amb les altres textures. Deliciós!.

    Cristina,

    És una gelatina lleugera, que combina molt bé amb les altres textures. Ho has de tastar!

    ResponElimina
  26. Un joc de textures i sabors molt interessants i primaverencs!

    ResponElimina
  27. Quines copetes!! que bones! i la combi de sabors i textures em sembla exquisita!!
    Referent al que em preguntaves del sucre, si no trobes caster sugar, cre millor fer-ho amb sucre normal, perquè el glass potser és massa dolç, però es qüestió de gustos :)
    petonetsss

    ResponElimina
  28. Quines copes! Magrada la combinació de colors i textures.

    ResponElimina
  29. La Rusqui sempre triomfa!!! Amb quark, que bones!!! I la presentació genial!
    Ptnts

    ResponElimina
  30. Quina guapada de copa, us ha quedat preciosa!!!

    ResponElimina
  31. Fent una recepta de la Ruscalleda tens l’èxit assegurat, hem coincidit amb el llibre per escollir la recepta
    Petons

    ResponElimina
  32. D'això sen diu fer un rusqui-moment en condicions, sí senyor i sí senyora!! :DD

    ResponElimina
  33. Vinc a coneixer la teva recepta del 15 perque m'ha cridat moltissim l'atencio... i m'has deixat bocabadada!!!! Quina presentacio... mmmmmmmm... bonissim!!!!
    Em quedo al teu bloc... m'ha encantat!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina