diumenge, 24 de juliol del 2011

DE TAPES AMB EL DAVID LIENAS


Divendres passat la Cristina, l’Elena, la Gemma, la Montse, el Miquel, la meva amiga Teresa i jo, varem assistir al darrer taller de cuina abans de vacances, a l’Espai Consum del Bonpreu. En aquesta ocasió, el David Lienas ens va oferir un autèntic festival de tapes, unes més tradicionals i altres diríem que una mica menys convencionals. Aquestes són les receptes: taquets de formatge arrebossats amb compota de poma, “oros i bastos”, bombes picants, patates braves amb all i oli i torradeta de tàrtar de carn amb ous ferrats.

Si hi ha una tapa per excel·lència, aquesta són les patates braves, i quan es parla de patates braves, sempre surt allò de “on fan les millors?”. Segurament molts de nosaltres diríem el Tomás de Sarrià, però després de tastar les del David, sense desmerèixer el Tomás, no sé quin nom propi posaria primer. El David, a més d’ensenyar-nos la recepta, ens va oferir un veritable monogràfic sobre les patates: n’hi ha més de dues mil varietats;  per fer patates braves, important comprar-les per fregir (són més dures, aguanten millor la cocció i queden cruixents); fregir-les en oli d'oliva; si volem fer puré de patates, perquè no quedi gomós, les patates no s’han de triturar, s’han d’aixafar. I una recomanació perquè l’all i oli de les braves no repeteixi, escaldar els alls sense el cor durant un parell de minuts, per rebaixar-ne la fortor.

A mi em va agradar especialment la de taquets de formatge, arrebossats amb farina de galeta, coco i pebre vermell picant. A més, com que després d’arrebossar-los s’han de congelar fins al moment de fregir, es poden tenir fets per endavant i deixar el fregit per al final, que això també va bé!.

I què dir de les bombes picants?, doncs això que eren... picants, picants!. Tal com han  de ser!. Si us hi fixeu, hi ha una foto on es veu la quantitat d’espècies que va fer servir el David.

Jugant amb el noms de dos dels pals d’una baralla de cartes, els “oros” eren rodanxes de poma arrebossades amb una massa feta amb Maizena i els “bastos”, anxoves arrebossades igualment.

La torradeta de tàrtar anava acabada amb un ou de guatlla ferrat i aquí és on varem descobrir l’estri estrella de la classe: un tallapuros!. Tothom que hagi fet servir ous de guatlla sap com és de difícil trencar la closca sense que el rovell es rebenti, oi?, Doncs amb el tallapuros, problema solucionat, amb un simple gest la closca queda perfectament escapçada i el rovell surt en perfectes condicions!.

Ara, només queda posar en pràctica les receptes que segur que aniran molt bé per a aquests àpats informals de vacances. 



24 comentaris:

  1. Quina bona pinta fan les tapes que expliques! Per a mi, si hi ha quelcom amb el que disfruto a la cuina, són amb les tapes.
    Estaré al cas del que dius de l'Espai Consum de Bon Preu, em ve molt de gust participar en algún taller. Imagino que cercant la pàgina de l'empresa deu haver informació, veritat?.
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Bravo, bravo i bravo per aquesta crónica.Mira que seguir a en David amb totes les explicacions que dona al llarg de la classe,es dificil, pero es nota que vas estar atenta a totes...
    Ara, a provar de fer les tapes. A mi ja m'han demanat "una de bravas", jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  3. No m'he pogut resistir de veure la teva esplèndida crònica! Un taller molt interessant i amb unes receptes fantàstiques. I el que s'arriba a aprendre en un temps tan concentrat? En David ens va fer un autèntic màster sobre les patates i milions de trucs perquè aquests petits capricis que són les tapes, surtin d'allò més bé. Però el millor de tot, compartir una estona amb vosaltres, amics/gues blocaires, i coneixèr-vos personalment! He aconseguit una connexió que va a trompicons...alguna cosa farem!! Molts petons!

    ResponElimina
  4. Ben interesant, com sempre!!! jo vaig anar al taller anterior... El David dóna tanta informació que és imposible recordar-ho tot!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Vaja, quin taller tan interesant, m' encanta fer i menjar tapes!

    ResponElimina
  6. Bravo, per la reportera intrèpida! Una crònica digne dels millors articulistes de diaris. Crec que em sortit força bé a les fotos, no? Estic preparada per signar autògrafs, je, je,je.
    Aviam si aquest estiu faig la dels tacs de formatge em van agradar força.

    ResponElimina
  7. Qué dir del David... un bon professor que sempre il.lumina la recepta amb informació interessant i alhora també útil.

    Ara que podrieu posar la seva recepta de braves...¿No? :-P vaaaaaaaa :DDD

    ResponElimina
  8. Fantastica fotos y cronica Gloria y la verdad que fue un taller de tapas muy buenas todas,el DAVID es un crack un libro abierto que no para de darnos informacion y volver a coincidir con todos los blogers conocidos y nuevos ES UNA ESPERIENCIA MUY GRATIFICANTE, ya he probado un par este finde,luego las publico.
    PETO
    MIQUEL

    ResponElimina
  9. Kui_netes,

    Fer tapes dóna una mica de feina, però és engrescador.

    Pel que fa a les classes al Bonpreu, segur que a la web hi ha informació, però a vegades ens reserven unes quantes places per a blocaires. La Gemma, (aquest és el seu bloc, segur que la coneixes) http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/ posa la convocatòria al seu bloc i només cal deixar-li un comentari amb les dades i ella fa llista. A veure si coincidim en algun taller!.

    Gemma,

    I això que tenia feina a agafar apunts i a fer les fotos, je, je. I ja saps: "oído cocina"!.

    Montse,

    Per a mi també va ser un plaer conèixer-nos personalment. A veure quan ens trobem amb temps i continuem xerrant. Que hi hagi sort amb la connexió a internet, que això és tot un món!. Fins aviat!.

    ResponElimina
  10. Maria,

    I a més, vaig veure que ja t'havies estrenat amb les braves. Una alumna molt aplicada. Jo crec que començaré amb els taquets de formatge, els vaig trobar deliciosos!.

    Anna,

    Les tapes són temptadores i fan colla, oi?

    Cristina,

    Moltes gràcies pel elogis, la veritat és que estava una mica desentrenada en això de fer fotos i agafar apunts, però no han quedat malament, oi?. I nosaltres, moooolt bé, i tant que sí!.

    Òscar,

    Doncs sí, el David va estar en la seva línia, ja el coneixes. I la recepta de les braves, demà l'escanejo i te l'envio, d'acord?.

    Miquel,

    Això és un alumne aplicat, a veure què has fet?.

    ResponElimina
  11. Quina enveja, m'hauria agradat moltíssim haver-hi pogut venir! M'he mirat totes les fotos i no sé amb quina tapa em quedaria! Espero que facis les receptes!

    ResponElimina
  12. Vaja, m´acabes de posar les dents ben ben llargues llegint totes aquestes tapes tan delicioses que vau gaudir...quin luxe de classe i de companyia...molts petonets

    ResponElimina
  13. Una informació d'alló mes detallada, jo vaig anar al taller anterior, el 15 de juliol, el David es un llibre obert i el seu taller de tapes, mol interesant.
    Vaig gaudir mol.
    Petonets

    ResponElimina
  14. que guai Glòria!!! gràcies a aquesta entrada acabo de posar cara a les blocaires que segueixo!!! ;) segur que us ho vareu passar genial!!! molts petonets

    ResponElimina
  15. He sentit molt a parlar de les braves del Tomás, però no he tingut ocasió de tastar-les. De totes maneres segur que les del David li fan la competència! Jeje!

    Per cert, nois, no he pogut visualitzar les fotos de l'Slide!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  16. Carai quina sort, us ho deurieu passar genial! acabo de dinar que sinó... quina gana!! molt bones idees totes aquestes tapes, ara que a l'estiu hi ha més temps per fer coses i també es fan més sopars amb els amics va bé tenir idees! Les del Tomàs sí que les he tastat, i són bones! però per mi encara són més bones unes que fan a Igualada... algun dia en faré una crònica! ;) petonets!

    ResponElimina
  17. Molt bé Glòria!! Una crònica boníssima.. tant com les tapes que vam tastat. la bomba, era una bomba de débó però estava esplèndida. Veig que l'amic Miquel ja ha començat a fer-les.. és una màquina! Moltes gràcies. Petons

    ResponElimina
  18. Gloria... gràcies per la informació.
    Prenc nota i miro d'apuntar-me al setembre.
    Salutacions.
    :)

    ResponElimina
  19. Cristina,

    El taller va estar molt bé, com sempre!. Ara, toca anar fent les receptes, encara que la del tàrtar me la saltaré, je, je.

    Ma José,

    La veritat és que és un plaer poder gaudir i compartir aquests tallers amb altres blocaires i incorporar-ne de nous al grup.

    Isabel,

    I ja n'has posat alguna en pràctica?.

    ResponElimina
  20. Judith,

    Jo no sé posar els noms a la foto com fa el Miquel, però, d'esquerra a dreta: la meva amiga Teresa, l'Eri, darrera, el Miquel, la Cristina, darrera, jo, el David, la Gemma i la Montse. Així tothom queda identificat del tot, je, je.

    Anna,

    No sé què pot passar amb l'slide, nosaltres el podem veure bé i ningú més ha comentat res. Torna-ho a provar, ja se sap que a vegades hi ha misteris en això de la informàtica!.

    Albota,

    Va ser un bon comait abans de vacances, ja esperem la propera!.

    Bet,

    Doncs ja pots fer la crònica i donar-nos l'adreça ben detallada, per comparar més que res, je, je.

    Elena,

    És que el Miquel no perd pistonada, eh?. La bomba em semblava taaaant bomba, que no em vaig atrevir a tastar-la!. Ara, els taquets de formatge... insuperables!.

    Kui_netes,

    De res, a veure si ens trobem a la propera!

    ResponElimina
  21. Glòria, quina classe més interessant amb en David Lienas! Vaja, com totes les seves, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  22. Una altra avantatge amb el canvi d'horari (l'hi d'anar torbant la part positiva) serà que podré tornar a assistir als cursos de cuina. Aquest mateix, segur que m'hauria encantat. Gràcies per la crònica!

    P.S. Publicaràs la recepta de les patates braves?

    ResponElimina
  23. Mercè,

    I tant que sí, d'aquelles que aprens les receptes i moltes coses més!.

    Enric,

    Em sembla molt bé que miris el costat positiu del canvi d'horari per poder assistir a les classes. Crec que a partir del mes de setembre també tornarà la Mireia Carbó, després de la baixa maternal, així que ja saps, a mirar l'agenda!

    ResponElimina