dissabte, 27 d’agost del 2011

AM (14) ELLA FITZGERALD

Ja som a la recta final de l’Agost Musical  del nostre Cafè. Naturalment, en una selecció dels intèrprets que més m’agraden no hi podia faltar la que ocupa el número 1 en el meu podium particular (ex-aequo, això sí, amb la inigualable Maria Callas). Els que em coneixeu ja sabeu que estic parlant de la gran, única i irrepetible Ella Fitzgerald. Hi ha moltes cançons de les que ella va gravar que m’agraden, però n’hi ha una que quan la vaig escoltar per primera vegada, fa molts anys, em va quedar en la memòria per sempre. Aquesta cançó no és una altra que el Cheek to Cheek composada per l’Irving Berlin per a la pel·lícula Top Hat  (1935), protagonitzada per Ginger Rogers i Fred Astaire, que és qui la va cantar per primera vegada. Des d’aleshores s’han gravat més de vuitanta versions diferents i moltes de boníssimes (Al Jolson, Benny Goodman, Billie Holiday, Bing Crosby, Chet Atkins, Count Basie, Frank Sinatra, Glenn Miller, Julie Andrews, Louis Armstrong, Marilyn Horne, Mel Tormé, Oscar Peterson, Pat Boone, Peggy Lee, Sarah Vaughan, Tommy Dorsey, Tony Bennet ....), però per a mi, com la de l’Ella Fitzgerald cap, per això, avui la tenim aquí.



14 comentaris:

  1. Com aixó no acabi aviat, cada vegada tens el llistó mes alt!!!!
    L'Ella es inigualable!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Gemma,
    Sort que ja s'acaba, perquè més amunt ja no puc anar!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. La vaig veure a Barcelona, crec que l’any 70. Anava per la primera part amb un All Stars amb Miles Davis, que donat que Franco acabava de fer una ens va castigar amb mes menyspreu de l’habitual i no se si var tocar un minut o mig, ni si era ell o en Gillespie. A la segona part va sortir Ella, que “no m’interessava” i ens va provocar un èxtasis col•lectiu. Espectacle imitant la Marylin i Louis Armstrong i comiat amb You’re the sunshine of my love. Inoblidable.

    ResponElimina
  4. Jose Luis,
    Quin luxe poder-la veure en directe. Jo no he tingut aquesta sort, m'he hagut de conformar amb gravacions i vídeos... que també es un luxe.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Aquesta dona és la reina, totalment d'acord!

    ResponElimina
  6. Mariàngels,
    Aquesta reina si que es indiscutible!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. La SANTA, no una santa, no, LA SANTA.
    RECLINATORI, please!

    ResponElimina
  8. Joaquim,
    El reclinatori sempre està a punt per quan sona un disc de la Senyora, i naturalment el servei de mocadors pel "babeig", que es el mateix que utilitzem per quan juga el Barça.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Josep, verdaderamente una voz excepcional, magnífica.........paco

    ResponElimina
  10. Paco,
    Efectivament, una gran veu i que s'enten tot el que diu, cosa ben difícil de trobar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Una gran veu i una gran senyora. No hi haura setembre musical? ;)

    ResponElimina
  12. Em recorda als meus temps d'infantesa, ja que a casa hi havia diversos vinils d'aquesta gran cantant. Fantàstica.

    ResponElimina
  13. Anna - Tens tota la raó: una veu excepcional!

    Maia - No tinc previst el "setembre musical", espero tornar a la normalitat amb llibres, escapades, teatre, etc i la Glòria amb noves i suculentes receptes de cuina.

    Òscar - Efectivament quan recordem "clàssics musicals" sempre ens venen records d'infantesa, el que compte però es que per ser "clàssics" sempre els tenim a ma.

    Una abraçada als tres

    ResponElimina