dijous, 29 de març del 2012

ZUCCHINE ALLA RICOTTA

Una de les característiques de les novel·les de la Donna Leon és que reflecteix la vida quotidiana de la ciutat de Venècia i l’alimentació hi té un paper important. Sovint trobem el comissari Guido Brunetti gaudint de la gastronomia italiana, tant en família com amb els companys de feina.

La Donna Leon no s’havia plantejat mai fer un llibre de cuina. Els nombrosos comentaris de lectors de països prou llunyans d’Itàlia, que s’interessaven pel tema, la van fer decidir a tirar endavant el projecte El sabor de Venecia, a la mesa con Brunetti, amb l’ajuda de la seva amiga Roberta Pianaro, una experta cuinera amb qui ha compartit moltes estones a la cuina i molts àpats i sobretaules. A més de les receptes, al llibre hi ha fragments en què s’esmenten diferents plats la recepta dels quals es pot trobar al llibre.

Aquests carbassons que us proposo és la primera recepta que he fet d’aquest llibre, i ja tinc moltes més pàgines marcades, són una temptació!.

Ingredients per a 4 persones:

4 carbassons
Sal
Oli d’oliva
250 g de formatge ricotta o mató
50 g de parmesà ratllat

Preparació:

En una cassola amb aigua bullint amb sal, submergir-hi els carbassons rentats i amb els extrems tallats. Passats uns 15 minuts, quan els carbassons estiguin quasi cuits, escórrer-los i deixar-los refredar.

Barrejar el formatge ricotta o el mató amb el parmesà fins a aconseguir una crema.

Tallar els carbassons longitudinalment, buidar-los una mica, salar-los i posar-hi una mica d’oli. Disposar-los en una safata que pugui anar al forn i omplir-los amb la crema de formatges.

Gratinar-los a temperatura alta fins que els formatges s’hagin daurat.


20 comentaris:

  1. Uns carbassons molt bons!!! m'has recordat les receptes que sempre surten als llibres de Vázquez Moltalbán, els de Pepe Carvalho, he fet moltes... No coneixia aquesta escriptora, segur que m'agradará.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. MaryLou,

      Si t'agrada descobrir receptes de cuina a les novel·les, segur que t'agradarà la Donna Leon i a més, et farà agafar ganes d'anar a Venècia!

      Elimina
  2. M'encanta la ricotta, combinada amb els carbassons han de quedar boníssims! A mi se m'obre sempre la gana llegint novel·les de l'Andrea Camilleri... mmmm!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, en una sèrie que van fer a 8TV basada en les nove·les del Camilleri, el Montalbano sortia moltes vegades menjant mooolt bé!.

      Elimina
  3. Quan vegi a la meva amiga li ho diré. ÉS una fan de la Donna Leon. Quan vam estar a Venècia constantment l´esmentada...cada racó era Donna Leon. Quin combinació de formatges més bona que porta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha una pàgina de la Donna Leon amb recorreguts per Venècia basats en les seve novel·les. És que aquesta dona és una mina!!!, bones receptes, descobrir Venècia, bones estones llegint-la, ho té tot!

      Elimina
  4. Carbassons amb formatge....
    Que bons!!!
    Els carbassons m'encanten de totes formes, però aquests amb formatge, aquesta nit els faig.
    Tenen una pinta fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  5. Ostres que fàcils i directes!! I crec que anirien bé en una carmanyola :)) Ho tenen tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que sí van bé a la carmanyola, de fet, en va sobrar una meitat i l'endemà era ben bona!

      Elimina
  6. bona recepte fàcils i bons aquests carbassons amb ricotta
    una abraçada

    ResponElimina
  7. Fa temps que no llegeixo la Donna Leon... i ara que s'acosta sant Jordi, potser em demano aquest llibre de receptes, que tens raó que és un dels atractius que té. Els carbassons m'encanten, a l'hora de farcir-los gairebé els prefereixo a les albergínies! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradarà aquest llibre, hi ha moltes coses molt atractives, per exemple, el pastís de poma favorit de la Paola, segur que el faràs!

      Elimina
  8. Glòria, m'apunto el llibre per Sant Jordi! M'encanta treure receptes de les pel·lícules. El comissario Brunetti és un clàssic, i a més és italià. on la cuina és pecato di cardinale! Gràcies per la proposta. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden molt les novel·les policíaques i les de la Donna Leon especialment, perquè passen a Venècia. Els Reis em van portar els DVD de la sèrie que van passar per la tele, amb uns escenaris increïbles!. Les tornaré a passar, a veure si algun plat dels que surten està al llibre.

      Elimina
  9. La cuina italiana sol ser sana, senzilla i deliciosa, un bon exemple en són aquests carbassons. Potser per Sant Jordi m'hauré de plantejar de conèixer al comissari Brunetti, ;)
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que serà un plaer conèixer el comissari Brunetti i ja de passada, dóna una ullada al llibre de receptes, segur que cauràs a la temptació!

      Elimina
  10. Los probé el otro día... Hasta la niña, que es antiverduras, comió y repitió, que es la prueba de fuego de que estaban DELICIOSOS!!!!

    ResponElimina
  11. Los elogios de los peques son los que más se agradecen, ellos son "naturales como la vida misma" y lo que piensan lo dicen tal cual, así que si con tu "peque" triunfaron, doble satisfacción!

    ResponElimina