dimarts, 10 d’abril de 2012

MONA DE PASQUA 2012


Una vegada més hem complert amb la dolça tradició de regalar la mona a a la Bet, la nostra fillola. Per carnestoltes, ella es va disfressar de Betty Boop, així que varem pensar que li faria gràcia trobar una figureta d’aquest personatge a la mona.

Per fer el pa de pessic, aquest any vaig fer servir la recepta de la Cori i la Mercè, les noies de “Cotó de sucre”, i ha estat tot un encert!. Ha quedat molt alt i esponjós. L’he cobert amb xocolata “marró”, la que li agrada a la Bet, i ha agradat molt a tothom, però les paraules que millor resumeixen com ha quedat la mona han estat les de la Bet: “et felicito”.

Ingredients per al pa de pessic:

6 ous
150 g de farina
150 g de sucre
Melmelada de préssec

Ingredients per a la trufa cuita per a la cobertura:

200 g de xocolata amb llet per a postres
200 ml de nata líquida

Preparació:

Escalfar el forn a 160º . Untar el motlle amb mantega i espolsar-lo amb farina. Batre amb un batedor elèctric o una màquina de muntar els rovells i la meitat de les clares amb el sucre fins que la barreja tripliqui el seu volum i agafi un color més blanquinós. Afegir la farina i remenar amb suavitat fins que quedi totalment integrada. Afegir-hi la resta de clares muntades a punt de neu i barrejar-ho tot amb molta cura, per evitar que baixin. Enfornar de 30 a 45 minuts aproximadament. Treure el pa de pessic del forn, deixar-lo refredar i desemmotllar-lo.

Per fer la trufa cuita, en un bol, posar la xocolata tallada a trossos. Posar la nata en un cassó al foc i quan arrenqui el bull, mantenir-lo un minut. Fora del foc, abocar la nata sobre la xocolata i remenar bé perquè no quedi cap grumoll. Posar la barreja a la nevera, fins que agafi la consistència adequada per poder cobrir el pa de pessic (jo la vaig tenir dues hores i la vaig fer servir encara una mica líquida, perquè la xocolata llisqués).

Per muntar la mona, tallar el pa de pessic per la meitat, posar-hi una capa de melmelada a la base, tornar-lo a muntar i cobrir-lo amb la xocolata. Decorar la mona al gust.

31 comentaris:

  1. Quins padrins més eixerits que té la Bet, que pensen en tot!!!! Segur que li ha fet molta il·lusió veure a la Mona el seu personatge preferit!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a nosaltres la carona de satisfacció de la nena, je, je.

      Elimina
  2. fantasticos los padrinos con sus mona de pascua y feliz a la Bet entre vosotros.Una mona muy chula y la foto del corte con Betty Boop esta tremendo
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser la Bet que va posar la Betty Boop al costat del tall i és clar, em va faltar temps per fer la foto!

      Elimina
  3. Quina fillola més guapa i espavilada que teniu!! Quina sort que té la Bet de tenir-vos de padrisn, amb aquesta mona tan xula ja pot estar contenta!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!. Oi que estem guapos tots a la foto?.

      Elimina
  4. Estic amb la Bet: moltes felicitats, us ha quedat genial!!!!!
    Una abraçada, família!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb la fórmula del pa de pessic de les noies de Cotó de sucre va quedar boníssima!

      Elimina
    2. Moltes gràcies Glòria! Ens agrada moltíssim que t'hagi anat bé la nostra proposta.

      Una abraçada!

      Elimina
  5. m'encanta el trencadís del mur i les plomes tan a joc de la Betty i els pollets catalans. Només em falta tastar-ho, quina afortunada la fillola!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seria una mica complicat portar una mona al "MET", oi?, si no, estaria fet!

      Elimina
  6. Aquest any he pensat amb vosaltres al fer la Mona del Ricard perque la va volernde " xocolata marrò"...
    Va quedar molt bona, veig que la Bet te bon gust !!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Bet sempre pregunta si és de xocolata marró, em sembla que això ja quedarà com un clàssic, je, je.

      Elimina
  7. Felicitats!! Sou uns padrins fantàstics!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes dolces tradicions fan il·lusió a petits i grans, oi?

      Elimina
  8. Una mona amb la que la Bet deuria disfrutar molt, us a quedat fantàstica
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I nosaltres quan la preparàvem, que aquest any la figureta va ser sorpresa, ella no sabia res!

      Elimina
  9. Quina sort la bet amb aquests padrins!! ha quedat una mona xulíssima, i el toc de la Betty Boop m'encanta!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens va semblar divertit i a la Bet li va fer molta gràcia!

      Elimina
  10. Una mona, per una nena molt mona, jejejeje
    Bet, tan tocat uns padrins de 10.
    Petonets,

    ResponElimina
    Respostes
    1. I per berenar varem fer creps i la Bet ens va explicar que un dia en feies amb les teves nétes i que feien bombolles, je, je.

      Elimina
  11. Hola Glòria, que més puc dir, que la mona te una pinta impresionant i que tant els padrins com la fillola esteu moooolt guapos ;)
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mona, boníssima i la nostra cara de satisfacció... ja ho veus!

      Elimina
  12. T'ha quedat perfecta, la Bet ho va dir molt bé!
    I que gran que s'ha fet la Bet... amb tants anys de blog, hem vist créixer i fer-se gran a les nostres respectives filloles, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada com va quedar la mona, amb la Betty tota sexy, ja, ja. I la Bet ja té 8 anys!!. Com passa el temps, oi?

      Elimina
  13. Moltes gràcies Glòria! Ens agrada moltíssim que t'hagi anat bé la nostra proposta.

    Una abraçada!

    Cotó de Sucre

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé què ha passat que no ha entrat en vostre comentari al bloc. L'he vist al mail i l'he copiat aquí per poder-vos dir que mooooltes gràcies per la recepta!. Realment és el pa de pessic més bo que he fet mai, teníeu raó, s'havia de fer així, i a més, va quedar molt planet i molt bonic!

      Elimina