dissabte, 14 d’abril de 2012

RISOTTO DI ZUCCHINE CON GAMBERONI


Per a la recepta del 15 d’abril, la Sandra, el Xavi i la Marina ens van proposar l’arròs. Prenent la idea del llibre El sabor a Venecia, de la Roberta Pianaro (amiga de l’escriptora Donna Leon) vaig fer aquest risotto de carbassons i llagostins, amb alguna petita variació. A veure si us agrada tant com a nosaltres!.

Ingredients per a 4 persones:

320 g d’arròs Vialone Nano
350 g de carbassons
50 g de ceba picada
Sal
Un got de vi blanc
Brou vegetal
Oli d’oliva
Parmesà ratllat
Mantega

Preparació:

Separar el cap de la cua dels llagostins, pelar-los i per extreure el fil negre sense obrir-los pel mig, he fet servir un escuradents i m’ha anat perfecte, així els llagostins queden nets del tot i sencers.

Posar oli a la cassola i sofregir-hi la ceba. Quan estigui una mica transparent, afegir-hi el vi blanc i deixar que s’evapori una mica. A continuació, afegir l’arròs i donar-li unes voltes fins que quedi transparent. Afegir els carbassons tallats a rodanxes no massa primes i afegir el brou cullerot a cullerot, tot remenant perquè es vagi evaporant l’aigua, alhora que n’anem afegint fins que l’arròs estigui cuit.

En una paella, saltejar els llagostins volta i volta, perquè agafin color i afegir-los a la cassola a l’últim moment. Tancar el gas, afegir-hi el parmesà ratllat i la mantega, barrejar-ho tot bé i deixar que el risotto reposi un parell de minuts.  

29 comentaris:

  1. Aquesta Setmana Santa vam estar a Venècia i vam menjar com uns reis! La zuccha i els gamberoni són especialitats de la terra, els trobes a totes les cartes. Aquest arròs ha d'estar de 10! I m'anoto la recomanació bibliogràfica.

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Venècia és un encant en tots els aspectes i els plats típics de la cuina veneciana també. Nosaltres hi varem anar el 2010 i ja tenim ganes de tornar-hi!

      Elimina
  2. No faig mai risotto perquè sempre ho he vist molt laboriós però llegint el teu apunt no m'hi ha semblat tant. A veure si m'animo a fer-lo. Ja t'ho diré

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és gens laboriós i trobo que no és gaire compromès, així que anima't, que val la pena!

      Elimina
  3. Tinc el llibre a la llista de Sant Jordi des que en vau paralar fa poc ;)
    La foto ja parla per si sola, quin color la gamba, quina textura l'arròs! Fins i tot sembla que m'arribi l'oloreta fins aquí...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradarà aquest llibre. Hi ha una recepta de pastís de poma que és el preferit de la Paola, la dona del Brunetti, així que ja et dono una idea de per on començar a fer-lo servir!

      Elimina
  4. A mi si em dónes risotto em fas feliç! M'encanta! I segur que aquest és boníssim, la foto realment fa venir salivera!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre que puc m'agrada participar en la recepta del 15 i aquesta vegada la proposta era molt atractiva-

      Elimina
  5. Glòria, m'encanta el risotto i el vostre té molt bona pinta!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també ens agrada molt, és que la cuina italiana...

      Elimina
  6. Té una pinta deliciosa!!!! Es veuen els colors tan macos que convida a posar-te a la cuina a fer aquest risotto. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I és que els risottos són tan versàtils que es poden fer amb moltes combinacions, segons la imaginació. Ummm, que bons!

      Elimina
  7. No n'he fet mai de rissoto, però veient aquest vostre segur que algun dia el copio.
    Petons

    ResponElimina
  8. Ohhh me encanta la Donna Leon i tinc aquest llibre! Segur que aquest risotto es una delicia.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada molt la Donna Leon, a casa hi ha un munt de llibres seus i precisament ara estic llegint l'últim. Costa poc traslladar-se a Venècia amb la lectura i sentir el"Sabor de Venecia"

      Elimina
  9. El carbasso i la ceba fan una base pel risotto espectacular!!!! m´encanta la teva proposta i viatjar virtualment de nou a Venècia.... petons i bon diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat que amb tot això viatgem virtualment a Venècia, no costa cap esforç, oi?

      Elimina
  10. Quina proposta tan bona!!! te una pinta que ja voldría ficar-li la forquilla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima que no es pugui travessar la pantalla, je, je. Jo també ho intentaria moltes vegades!

      Elimina
  11. Molt bona recepta! Entre la meva amiga Magda que ho sap tot de la D. León i vosaltres m´heu convençut per seguir aquesta escriptora i fer aquesta recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de que la vaig descobrir, quan veig un llibre d'ella nou, me'l emporto cap a casa ràpidament!. A veure si per Sant Jordi la trobem amb les signatures!

      Elimina
  12. Hmmmm, quin risotto mes bo!! Molt autentic. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ÉS senzill de fer i amb ingredients lleugers i saborosos, ho té tot!

      Elimina
  13. m'encanta el risotto i te una pinta espectacular
    bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens agrada molt la cuina italiana: pasta, risotto, tiramisú... quin pecat!

      Elimina
  14. Que bo!!!només les fotos ja alimenten! Una proposta fantàstica.
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que si un plat t'agrada molt, les fotos encara surten més bé, ja, ja.

      Elimina
  15. Hola Glòria, un risotto espectacular.
    Jo que tambè tinc el llibre i encara no m'he estrenat. Haure de posar fil a l'agulla ;)
    Una abraçada

    ResponElimina