divendres, 1 de juny del 2012

NITS DE (bon) JAZZ


Eva Fernández
La setmana passada vam poder gaudir de dues nits plenes de bona música.

La primera nit va ser al Jamboree de la Plaça Real de Barcelona on vam assistir al primer concert com a solista de l’Eva Fernández Blanco, una més de les joves promeses musicals sorgides d’aquesta inesgotable pedrera de bons músics que és la Sant Andreu Jazz Band. El cartell era “Joan Chamorro Quartet & Eva Fernández”.

Tot i això, l’Eva no era la primera vegada que actuava al Jamboree, ja ho havia fet en altres ocasions com a convidada o formant part del grup que acompanyava la seva amiga Andrea Motis. En aquesta ocasió però, el repte era important ja que actuava sense els seus amics i companys  habituals de banda, però immillorablement acompanyada per un quartet de músics d’autèntic luxe com l’Ignasi Terraza al piano, l’Esteve Pi a la bateria, el Joan Chamorro al contrabaix i el Gabriel Amargant al saxo tenor. 

De esquerra a dreta :  Esteve Pi (bateria), Gabriel Amargant (saxo tenor), Joan Chamorro (contrabaix), Eva Fernández (saxo alt i veu) i Ignasi Terraza (piano)
L’Eva, amb una veu càlida i perfectament adaptada al repertori clàssic del jazz, va demostrar també el seu domini en els saxos alt i soprano i tot i la seva timidesa dalt l’escenari, en cap moment es va mostrar nerviosa i va actuar amb gran sobrietat i solvència. Va comptar també amb la col·laboració del seu company de la Sant Andreu Jazz Band, Jaume Ferrer al saxo tenor, demostrant que no era allà per casualitat. En resum, una nova aposta del Joan Chamorro pels músics joves molt ben aprofitada en aquesta ocasió pel bon “savoir faire” de l’Eva Fernández.


La segona nit va ser al Conservatori del Liceu. L’entitat celebra enguany els seus 175 anys d’existència com a inesgotable factoria de grans veus i músics. A més, també celebren el 35è aniversari de l’Aula de Música Moderna i Jazz i amb aquest motiu ens van oferir un gran concert a càrrec de la Big Band del Conservatori sota la direcció del Sergi Vergés. La Big Band del Conservatori del Liceu està formada per una vintena de músics que es renoven totalment cada dos anys. En aquesta ocasió ens van oferir un molt bon concert amb uns convidats excepcionals, alguns, professors de música i altres, ex alumnes. Entre aquesta magnífica col·lecció d’instrumentistes citarem el pianista Iñaki Sandoval, el trombonista Victor Correa, el saxofonista Victor de Diego, i el també saxofonista i autèntic crac del jazz català actual Llibert Fortuny. Estava previst que també hi fos el gran contrabaixista Horacio Fumero, però va ser baixa a darrera hora i en el seu lloc va actuar el gran trompetista Matthew Simon.


Sens dubte han estat dues grans nits plenes de bona música i sobretot, amb molt de swing.

8 comentaris:

  1. Com m'agrada el Jamboree per escoltar un concert de jazz...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es el local perfecte, petit, acollidor i amb un ambientàs excepcional!
      Una abraçada

      Elimina
  2. unes propostes excel·lents, i tant! l'eva fernández no l'he sentit mai, però sí que vaig tenir la sort de veure l'andrea motis i el joan chamorro junts a castellar i fan caure de cul... impressionants! Glòria, tinc la recepta de la casadina publicada al bloc, si la vols ;-) Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'Eva es un nou "brillant producte" de l'escola de música de Sant Andreu, i amb una mica més de rodatge com a solista, sens dubte igualarà les cotes de la seva amiga Andrea Motis.
      Una abraçada

      Elimina
  3. Sí que sembla una bona pedrera la banda de San Andreu, tot i que al video, aquesta noia no m'acaba de fer al pes, li queda la veu com encongida. Terraza va sobrat, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta gravació, a banda de ser "cassolana" va ser de les primeres cançons i la veu potser no "lliscava" encara amb la seguretat i fluidesa desitjada. De totes maneres s'ha de tenir en compte que era el seu "debut" en solitari i això pesava. L'Ignasi Terreza es un autèntic mestre i dir que "va sobrat" es poc. El Pi i el Chamorro, dos gats vells, també, i la gran sorpresa (no el coneixiem) va ser el jove Gabriel Amargant, amb un futur sensacional.
      Una abraçada

      Elimina
  4. Hem anat algun cop a la sala Jamboree a la Plaça Reial i sempre hem sortit satisfets. Es un lloc que te màgia. No sabíem que també us agrada el jazz.

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincidim plenament, no crec recordar cap ocasió en que haguem sortit descontents del Jamboree. El Jazz ens ha agradat de sempre, i a casa nostra hi ha grandiosos músics, el que passa es que en els darrers anys potser hem fixat més l'atenció en l'òpera. A veure si ens posem d'acord i anem un dia al Jamboree plegats.
      Una abraçada

      Elimina