dijous, 20 de març del 2008

LA COCA DE SEMPRE, AMB XOCOLATA I NOUS

Aquesta recepta, “la coca del iogurt”, és prou coneguda perquè és d’aquelles que van passant dels uns als altres, però com que és una de les primeres que vaig fer, m’agrada tenir-la al blog.



Ingredients:

- 3 ous
- 1 iogurt natural
- 1 mesura de iogurt d’oli d’oliva suau
- 2 mesures de iogurt de farina
- 1 mesura de iogurt de cacau soluble
- 2 mesures de iogurt de sucre
- 1 sobre de llevat en pols
- 1 grapat abundant de nous pelades

Preparació:

Escalfar el forn a 180ºC (amb l’escalfor de baix).

Pintar un motlle per amb mantega, empolvorar-lo amb la farina justa que s’enganxi a la mantega, i espolsar la resta.

Trossejar les nous, però no gaire petites, que s’hi trobin.

Dins d’un bol, abocar el iogurt natural. Rentar i eixugar l’envàs, que després ens servirà de mesura.

Afegir al iogurt primer els ingredients secs: la farina, el cacau i el sucre, i finalment l’oli. Incorporar els ous i el llevat.

Barrejar-ho tot plegat amb l’ajut de la batedora elèctrica fins a aconseguir una massa sense grumolls. Per acabar, afegir-hi les nous trossejades.

Abocar la massa al motlle que ja teníem preparat i coure el pastís al forn, ja calent, durant uns 35 o 45 minuts.

Per comprovar la cocció, punxar el pastís amb un escuradents i quan surti net, vol dir que el pastís ja està llest, però el forn no s’ha d’obrir fins que hagin passat 35 minuts de cocció, per evitar que el pastís s’abaixi.

Glòria

5 comentaris:

  1. Mmm! Té una pinta boníssima!
    Estic d'acord amb tu, a vegades les receptes més conegudes i populars i que fem tan sovint són les que no poses mai al blog... En canvi, són les més bones!

    ResponElimina
  2. Ei!!!...Enhorabona per aqui inici del bloc!!!...Moltes Felicitats, ja us he posat a favorits!!! ;)
    Petunets,
    Eva (terrassa)

    ResponElimina
  3. Gemma,

    Tens raó, n'haurem de posar més sovint d'aquestes receptes de sempre.

    Eva (Terrassa),

    Moltes gràcies per la teva visita. A veure si fas com jo i t'animes a fer un blog.

    Fins aviat

    Glòria

    ResponElimina
  4. Renoi, aixó si que te bona pinta. Jo també la faig amb nous, però sense xocolata. Mmm! es hora de berenar i no tinc res, jeje...

    Moltes felicitats, he fet una pasejada pel blog i m'agrada, ja el tinc amb els favorits.
    Petonets,
    Eva

    ResponElimina
  5. Pebbles,

    Benvinguda al blog. Espero que ens continuïs visitant. Ho sento, no et puc convidar, la coca ja s'ha acabat !.

    Petonets

    ResponElimina