dissabte, 19 abril de 2008

MOUSSE DE LLIMONA AMB COULIS DE MADUIXES

Aquesta és una recepta del llibre Passa’m la recepta, de la Marta Carnicero. De fet, ella explica només la mousse de llimona però jo l’he acompanyada del coulis de maduixes de la seva col·lega Mireia Carbó.


Ingredients per a la mousse:

- La ratlladura de la pela d’una llimona (només la part groga)
- 1 llimona i mitja petites escorregudes (utilitzar el suc de llimona al gust)
- 90 g de sucre
- 3 fulls de gelatina
- 125 g de formatge cremós tipus Philadelphia
- 200 ml de nata per muntar (35% de matèria grassa)
- 4 clares d’ou

Ingredients per al coulis de maduixes:

- 250 g de maduixes
- 100 g de sucre
- 100 ml d’aigua
- Unes gotes de suc de llimona

Preparació de la mousse:

Remullar en aigua freda la gelatina (si fos aigua tèbia o calenta, es desfaria).

Bullir el suc de llimona amb la ratlladura i el sucre. Passar-lo per un colador i afegir-hi la gelatina ben escorreguda.

Amb la batedora de varetes, afegir-hi el formatge Philadelphia, que ha d’estar fred de la nevera. Tastar-ho i si fos massa àcid, afegir-hi una mica de sucre. Refredar-ho a la nevera fins que comenci a agafar una mica de consistència, però sense que s’arribi a prendre.

Muntar la nata i incorporar-ne la meitat a la barreja, utilitzant una llengua de goma i de la manera més suau possible.Un cop s’hagi incorporat la primera meitat de la nata a la barreja, fer el mateix amb l’altra meitat.

Tornar a posar la barreja a la nevera mentre es munten les clares d’ou. Cal assegurar-se que les varetes són ben netes, perquè si no, les clares no pugen bé. Quan comencin a agafar consistència, afegir-hi una culleradeta de cafè de sucre i continuar batent fins que quedin ben muntades.

Incorporar la meitat de les clares muntades a la barreja de llimona, nata i Philadelphia, de la mateixa manera com s’ha incorporat la nata. Un cop s’hagi incorporat la meitat de les clares, incorporar la resta.

Repartir la mousse en copes individuals, per evitar haver de repartir-la quan ja hagi agafat consistència. Esperar a l’últim minut per a decorar-la.

Preparació del coulis:

Coure les maduixes amb l'aigua, el sucre i les gotes de llimona durant 5 minuts.Triturar amb la batedora i colar. Reservar a la nevera.

Encara que inicialment sembli que el coulis queda massa líquid, un cop ha estat a la nevera, ja s’espesseix.

Es conserva ben bé una setmana a la nevera, per tant, es pot fer servir per a altres preparacions, per exemple, afegir-ne un rajolí a un ioghourt.

5 comentaris:

  1. La mousse i el colís són una combinació fantàstica, m'ho apunto! Jo també tinc el llibre de Passa'm la recepta i està molt bé.

    ResponElimina
  2. Mare meva, quines postres més refrescants i bones! jo en vull una! com la Gemma, jo també m'ho apunto!

    ResponElimina
  3. Jo aquest llibre també el tinc, però aquesta recepta no l'he feta mai. De cara al bon temps és ideal
    Ester

    ResponElimina
  4. mmmmm...fantastica combinació!!!!
    Petunets,
    Eva (terrassa)

    ResponElimina
  5. Gemma,

    Es tracta de fer combinacions i anar experimentant. Sempre surt alguna cosa nova bona.

    Parella vermella,

    Ho sento, no us podem convidar, es van acabar totes.

    Ester,

    Prova-la i ja m'ho diràs.

    Eva,

    Mmmmmmmmm, sí, sí que ho és !.

    Petons a totes i tots i ens veiem dijous a can Carbó !

    ResponElimina