dimarts, 22 d’abril de 2008

LLENGUADO A LA LLIMONA

Una altra recepta de la Marta Carnicero, del llibre Passa'm la recepta. És un plat lleuger, l'elaboració és molt senzilla i és molt ràpid de fer (interessant per fer-lo qualsevol dia per sopar).


Ingredients per a 4 persones:

- 4 llenguados
- el suc de mitja llimona
- 60 g de mantega
- 1 raig de xerès sec
- herbes aromàtiques
- sal
- pebre

Preparació:

Salpebrar els llenguados.

En una safata de forn, que càpiga després a la nevera, col•locar la meitat de la mantega tallada a bocinets, de manera que quedi repartida uniformement.

Posar els llenguados a la safata i cobrir-los amb la resta de la mantega, tallada també a bocinets.

Regar-los amb el suc de llimona i el xerès sec, i espolsar-los lleugerament amb les herbes aromàtiques.

Guardar la safata dins la nevera durant una hora per macerar el peix en la llimona i el xerès.

15 minuts abans de menjar el peix, escalfar el forn al màxim.

Quan el forn sigui calent, abaixar-lo a 170º i posar-hi el peix. En uns 5 minuts estarà cuit. (Es pot comprovar obrint-lo lleugerament pel centre, a l’alçada de l’espina; si l’espina se separa amb facilitat, és que és cuit). No deixar gaire estona el peix al forn o es ressecarà.


Presentar el peix en plats individuals cobert amb el suc que ha quedat a la safata.

Es pot acompanyar amb un flamet d’arròs o amb unes verduretes a la planxa o amb patates i tomaquets cuits al microones, per anar més ràpid.

5 comentaris:

  1. M'encanta el llenguado...i aq plat és ideal a qualsevol hora!!!
    Felicitats Gloria...i fins dijous!!!
    Petunets,
    Eva (terrassa)

    ResponElimina
  2. Me n'alegro que t'hagi agradat aquest llenguado. Era molt suau i molt bo.

    Fins demà !. A veure si som puntuals i podem pujar aviat !.

    ResponElimina
  3. Aquest llenguado! i explicat així! Fins i tot jo em veig capaç de fer-lo diumenge. Us tindré informats si és un exit.
    Salutacions afectuoses.

    ResponElimina
  4. Molt interesant aquest llenguado. A més l'altre dia em vaig comprar un artilugi per cuinar al vapor al microones i potser el faré servir per fer una versió ràpida d'aquest plat.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  5. Glòria,

    Espero que el facis i que us agradi. Ja ens explicaràs com t'ha anat!.

    Ester,

    Ja ens explicaràs com ha anat l'artilugi per al microones. Sempre estem disposats a estalviar temps.

    Fins aviat

    ResponElimina