dimecres, 9 d’abril del 2008

PASTÍS DE TRES XOCOLATES

Avui us proposo un pastís genial. On el vaig veure?. Efectivament, a la cuina de casa. Jo us escric la recepta de la Gemma però hi incorporo els consells que ella ha anat donant a través dels comentaris que li han anat fent. Jo els he seguit i m’ha anat molt bé, no se m’han barrejat les capes de xocolata ni tampoc no se m’han separat a l’hora de tallar el pastís.

I si us agrada la xocolata, què us he de dir?. Proveu-lo!.


Ingredients:

- 150 g de xocolata negra
- 150 g de xocolata amb llet
- 150 g de xocolata blanca
- 150 g de sucre
- 750 ml de nata per muntar
- 750 ml de llet
- 3 sobres de quallada en pols Royal
- Un paquet de galetes Maria
- 60 g de mantega
- Un rajolí de llet

Preparació:

Per fer la base, triturar les galetes, afegir-hi la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar-ho bé fins que quedi una massa ferma i homogènia.

Estendre bé la massa per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26 cm.

Perquè quedi més cruixent, es pot coure la base durant 10 minuts, a 180º.

El procediment per fer cada capa és el mateix: posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75 g de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta). Si no tenim termòmetre per mesurar exactament la temperatura, quan veiem la primera bombolla de bullir, treure-ho de seguida del foc.


Abocar sobre la base de galetes i fer la segona capa, com abans, però ara amb la xocolata amb llet i 50 g de sucre (la resta igual que abans).

Abocar aquesta segona sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin les dues xocolates.

Va molt bé abocar el líquid a sobre d'una cullera del revés per tal que el raig no piqui amb força directament a sobre de la capa que ja tenim disposada.

Fer la tercera capa, ara amb la xocolata blanca i 25 g de sucre, i abocar-la a sobre de la xocolata amb llet, de la mateixa manera.

Posar el pastís a la nevera i deixar-lo que qualli. És millor fer-lo d’un dia per l’altre.

Decorar al gust i servir fresquet de la nevera.

11 comentaris:

  1. Quasi m'heu fet llepar la pantalla. De debó.
    Jo no em dedico a la cuina però hi dono valor. D'aquets pastiussos, per exemple, celebro no saber-ne'n fer. No arribaria a taula.

    Ei, que no exagero.

    ResponElimina
  2. Si algun dia t'hi vols posar, pensa en aquest pastís. Val molt la pena i si, com a mi, t'agrada la xocolata, no es pot demanar més.

    Fins aviat !

    ResponElimina
  3. Una pinta espectacular. Al Descobrir Cuina d'aquest mes en sur un de semblant i no tens res que envejar-li
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  4. ESPECTACULAR!
    Aquest pastís és un clàssic que sempre triomfa!
    La presentació és immillorable, felicitats!

    ResponElimina
  5. jajaja.... justament ahír al vespre estavem mirant el blog de la Gemma i deiem que estaria bé fer aquest pastís una tarda dels que ens reunim un grup.

    Felicitats Gloria, te una pinta boníiiiisima.
    Eva

    ResponElimina
  6. Ester,

    Ja he vist el pastís al Descobrir d'aquest mes. Crec que té més consistència de mousse, no et sembla?. L'haurem de provar.

    Gemma,

    Moltes gràcies, professora. He après bé la lliçò, eh?.

    Pebbles,

    T'ho recomano, el triomf està assegurat !

    ResponElimina
  7. Glòria...estas super aplicada!!!...Quina pinta que fa!!...Aquests és un dels pastissos que quan el fas la gent es pensa que és comprat, oi???
    Petunets,
    Eva (Terrassa)

    ResponElimina
  8. Ostres, Eva, és veritat !. Quan el vaig treure, un amic nostre va dir: mira, avui la Glòria no ha tingut ganes de fer postres. Quan vaig dir que l'havia fet jo, van quedar parats!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  9. estic d'adord, presentació espectacular i sembla més senizll de fer que no pas tal i com ho expliquen a la revista. no m'estranya que els vostres amics quedessin impressionats, jo també ho provaré.
    felicitats!

    ResponElimina
  10. Manel,

    No és exactament el mateix que el de la revista, eh?. El que sí que et puc assegurar és que no costa de fer i el resultat és espectacular. Prova'l, ja ho veuràs.

    Fins aviat

    ResponElimina
  11. hola a tots.Soc una de les afortunades que va poder tastar el pastis!!!,je,je,quina enveja, eh?...Doncs si nois,es tan bo com sembla, suau,fresc,gens empalagos...es d aquells pastissos que abans no te n'has adonat ja te l'has cruspit! i us ho diu una que no li va massa el dols.Jo tambe vaig creure que era de pastisseria...GLORIA,et superes cada dia,ENDAVANT!un peto.

    ResponElimina