diumenge, 11 de maig del 2008

FELICITATS BORINOTS !!

Els Castellers de Sants, coneguts en el món casteller com Borinots, han celebrat aquest matí a la Plaça de Bonet i Muixí del barri de Sants, el seu 15è aniversari.

Que lluny queda aquell 9 de maig de 1993, en què un grup d'amics de Sants van veure realitzat el seu somni de posar en marxa una colla castellera al nostre barri!.

I és que la Colla dels Castellers de Sants no és només un grup d'amics que fan castells, és un grup que sap treballar en equip, un grup que sap integrar gent de procedència i condició social molt diversa, un grup que mobilitza setmanalment entre 150 i 200 persones de totes les edats, i en ocasions especials, como ho ha estat el dia d'avui, gairebé 400 persones, totes amb la camisa o la samarreta de la Colla.


Durant aquests anys s'han fet castells molt importants, però no solament estem orgullosos d'això. També ho estem d'haver compartit amb molts amics les alegries de portar els nostres castells arreu de Catalunya, i de portar aquest bocí de la cultura popular catalana que són els castells, fins el Pais Valencià, les Illes Balears o a diferents indrets d'Europa.

En la diada d'avui, els Borinots han descarregat dos castells de vuit pisos, cosa que no havien fet mai el mes de maig. A més, ahir en l'actuació de vigílies, per segon any consecutiu van descarregar un castell format exclusivament per dones.


Després de 15 anys, hi ha més ganes que mai de seguir creixent, tant en alçada dels castells, com en nombre d'amics.

Felicitats a tots els Borinots i que sigui per molts anys!!.

4 comentaris:

  1. Per molts anys a tots els "borinots", i la meva més sincera enhorabona per les precioses fotografies que d'ells teniu al bloc.

    Em podríeu dir d'on ve que als castellers del barri de Sants els diguin "borinots"?

    Els castellers de Badalona, que jo sàpiga, no els diuen de cap manera, però com a curiositat us diré que duen la camisa de color "micaco" (nespre en "badaloní").

    ResponElimina
  2. No sé exactament d'on ve el sobrenom de borinots. Sembla ser que quan es va formar la Colla, unos volien que s'anomenés Castellers de Sants i d'altres Borinots de Sants. Finalment va guanyar la denominació Castellers de Sants, però dins del món casteller som coneguts com els Borinots. El color de la camisa si que sé que és de color gris, en record dels "monos" dels treballadors de les fàbriques tèxtils de Sants (El Vapor Vell i l'Espanya Industrial).

    ResponElimina
  3. Força Borinots i que per molts anys! Els Castellers de Mollet porten una camisa verda 'pastel' no massa maca...
    Llarga vida a la nostra cultura!

    ResponElimina
  4. Gràcies parella vermella pels vostres comentaris sempre encoratjadors. Els colors de les camises de les colles és tot un món, n'hi ha per a tots els gustos, des de colles que l'han triat per un simbolisme especial, fins alguna que el porta perqué quan van anar a encarregar les camises, o bé no hi havia massa colors on escollir, o fins i tot perqué un color determinat estava d'oferta. Sigui com sigui, penso igual que vosaltres : llarga vida a la nostra cultura!.
    Una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina