diumenge, 31 d’agost del 2008

AMANIDA MARINERA

Una proposta per quan us vingui de gust menjar una amanida, feta amb la combinació de dos enciams, el fulla de roure, amb les fulles més fosques, i el “maravilla”, amb un toc més cruixent.

Ingredients:

- Enciam fulla de roure
- Enciam “maravilla”
- Salmó fumat
- Olives
- Bastonets de surimi
- Alvocat
- Tonyina en oli
- Sal
- Oli
- Anet


Preparació:

Rentar i tallar els enciams a trossets petits. Tallar el salmó a tiretes, el surimi a rodanxetes i l’alvocat a quadrets.

Barrejar els enciams, el salmó, les olives, el surimi, l’alvocat i la tonyina. Salar, amanir amb oli d’oliva i tirar per sobre l’anet picat.

10 comentaris:

  1. Quan el catalàààà, sortia a la maaaarr!!! Ostres Glòria aquesta amanida tant estupenda i nutriva va molt bé amb aquesta mena de xafogor enganxosa que no ens deixa tranquils! sembla que avui diumenge els àpats senzills han triumfat i de valent.
    Petons!

    ResponElimina
  2. molt bona, aquesta amanida, glòria, estic d'acord que és el que ve de gust aquests dies. aquest truc de l'anet picat no l'he provat mai, i hi deu donar un toc fresc i diferent.

    ResponElimina
  3. He de reconèixer que, de les amanides, el que més m'agrada és sucar l'oli que hi queda al fons del plat. :))

    ResponElimina
  4. Benvolgut, quan ho he vist he pensat en vosaltres:
    http://www.directoalpaladar.com/2008/09/01-temporizador-para-pasta-al-dente

    ResponElimina
  5. Parella,

    Entoneu molt bé, eh?. Jo no puc dir el mateix, ja, ja.

    Sembla que no volguem que s'acabi la calor i nosaltres anar fent cosetes fresquetes i lleugeres.

    Manel,

    L'anet m'agrada molt i com que combina molt bé amb el salmó, per això la vaig posar a l'amanida. Li dóna un toc refrescant. Si ho proves, ja m'ho diràs.

    Enric,

    A poc a poc, entre tots, et reconvertirem i les "herbes" t'acabaran agradant. Ja has començat per menjar-te les que vas posar a la coca que vas fer amb la recepta del Manel, no?.

    Sara Maria,

    Molt bona!!. Si ho haguéssim vist abans, segur que ho posem a l'endevinalla. A més, combina "gastronomia" i òpera, sembla fet per nosaltres. Ara que això d'haver-lo de posar al congelador perquè calli, pobret!!

    Fins aviat

    ResponElimina
  6. Ai Gloria, aquest dies l'unic que ve de gust menjar son amanides com aquesta teva...tampoc he provat mai de posar-hi anet, bona idea!!!

    ResponElimina
  7. molt bona Gloria! fresqueta, que fa molta calor...i la barreja d'enciams queda genial...jo sempre acabo amb els cogollos, que són molt pràctics, però hi ha altres varietats més interessants!

    ResponElimina
  8. Glòria, quina amanida més bona! Pels ingredients ha de ser ben fàcil de fer. La foto és tota una temptació. Salutacions i besades d'Oreto i meues.

    ResponElimina
  9. Hola Glòria,
    Una bona amanida és de les poques coses que realment tempten i venen de gust.
    no sé per casa teva, però per aquí, Reus, va una xafogor que és impossible de païr res que no sigui lleuger i fresquet. A veure si el Tomàs Molina ens prepara un canvi de temps i la cosa es fa una mica més portadora.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Xaro,

    Entre les amanides i les cremes fredes tenim els primers plats solucionats mentre faci tanta calor. Prova l'anet, a veure si t'agrada.

    Anna,

    Les varietats d'enciam fan les amanides força atractives però què me'n dius d'uns "cogollos" amb anxovetes (de l'Escala, si pot ser).

    Francesc

    Vaig a apropiar-me d'una paraula teva: eh que fa mengera aquesta amanida?, ja. ja.

    Dolça,

    A Barcelona també fa una xafogor que no es pot ressistir. Amb tanta calor, fins i tot fa mandra cuinar, i aquests plats fresquets i senzills de preparar són ideals.

    Petonets per a tots i fins aviat

    ResponElimina