En aquesta ocasió, les receptes eren tres postres: “pastís de poma autre manière”, “flam de coco” i “mousse de xocolata”. Com sempre, un “bonus track”, o més ben dit, dos: una “salsa de toffee”, aquesta feta en directe, i l’altra, una “tatin de carxofa”, explicada molt detalladament.
Quan ens ensenyava a fer el pastís de poma, com que porta pasta brisa, ens va explicar les dues possibilitats: congelada o feta casa, així doncs, a explicar-nos com fer-la a casa!. Llavors, ens va parlar d’una “tatin de carxofa” que havia ensenyat la setmana passada, amb pasta brisa, i llavors, la Maria, com aquell qui no vol la cosa, li va dir si ens la podia explicar (val a dir que la Maria va parlar per tots nosaltres, eh?). Ens va interessar tant la tatin de carxofa, que li varem fer un munt de preguntes perquè tot quedés ben clar. La farem aviat!.
Ja hem comentat altres vegades que el David és un molt bon comunicador i que transmet passió per les coses que ensenya. El temps passa volant, ens fem un tip de prendre notes sobre consells que ens dóna i curiositats que ens va explicant, aquí n'hi ha unes quantes: les clares, que són proteïna i aigua, munten perquè introduïm aire quan les batem, si hi afegim sal, separem les molècules d’hidrogen i d’oxigen i així l’aire entra millor; la temperatura exacta per fer un bany maria hauria de ser de 97,5ºC; ens va explicar la llegenda de l’origen de la tarta tatin; la seva àvia, d’origen francès, li donava per berenar poma saltejada amb mantega i sucre, menjada calentona, boníííííssima!; la poma, com que té molta fibra, absorbeix greixos...
En resum, una altra tarda força agradable, gràcies David, i gràcies a la noia de la recepció per la seva paciència a l’hora de fer-nos la foto de grup!. Fins a la propera!.
-
glòria, molt bé la cònica, i com sempre, de les primeres, felicita també el josep per les fotos.
ResponEliminala pròxima vegada, per a la foto de grup ens haurem de posar en un altre lloc perquè som a la penombra i no es veu res :DD
Glòria i Josep, m'oblidava de dir...que ja tinc la mousse recepta d'en David a la nevera....nyam nyam...demà toca mousse de xocolata de postre!!
ResponEliminaAins...que no se m'ha gravat el missatge anterior...
ResponEliminaDeia que la glòria pren molt bé les notes i a fet una crónica molt maca. El Josep, inmillorable amb la fotografía
Jo era la primera vegada que feia classe amb el David Lienas, i sincerament m'ha encantat!!
Jo no parava d'absorbir informació.. A més es un gran comunicador, i es veu molt bona persona. Tornaré a repetir..segur!!
Núria
Molt bé Gloria!! no pareu quina passada.
ResponEliminaLa meva pena "entre cometes" es que són de tant lluny!! i clar moltes coses me les perdo. :((
M'agradat molt lo de "Barcelonejar", tindre de portar un dia el meu home a fer-ho.
Fins aviat que vindre al curs de la Carbó, per fi pq encara no n'he pogut fer cap!!
ANNA DE LA VILA
Súper crònica!!! quina classe més profitosa!!! La propera no ens la perdem.
ResponEliminaQuin rellotge més xulo que porta en Lienas!!
Bones fotos, Josep!
Jospe, com sempre t'han quedat unes fotos espectaculars. Els detalls del David tallant són genials.
ResponEliminaI la llibreta de la Glòria, cada vegada està més plena!
Ja heu fet la tatin de carxofa? ;)
Brutals les fotografies...he quedat bocabadada mirant-les!!! I la crònica com sempre genial...molt bonic el detall de la llibreta de la Glòria: feu ràpid la tatin de carxofes que m'ha cridat molt l'atenció!!!X cert, vec que encara no han posat pantalles de tv...llàstima!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Jo ja tinc el pastís de poma al forna de casa la meva germana... Quins postres avui!
ResponEliminaSara Maria, ja ens explicaràs al teu blog com ha quedat!!!
ResponEliminaHola! M'encanta veure la crònica i les fotos tan xules que preneu. Ens ho vem passar molt i bé i vem aprendre un munt. En David és un crack, explicant anècdotes i tot el que faci falta! un petonet ben i gros i fins la propera!!
ResponEliminaAnna
Espere les vostres receptes (i fotos) amb candeletes! Salutacions
ResponEliminaManel,
ResponEliminaTotalment d'acord, la propera vegada, ens posarem en un altre lloc perquè no ens veiem gens bé.
Núria,
Això se'n diu ser aplicada, ja tens la mousse a punt!. Ara vaig al teu bloc a veure si ens expliques el resultat!.
Anna,
És veritat que venir de lluny no sempre va bé, però de tant en tant, sí que heu de venir, eh?.
I això de "Barcelonejar", només es tracta de buscar un cap de setmana per fer una petita escapadeta!.
Parella,
El David va estar en la seva línia, és a dir, genial. Quan vaig veure la foto on es veu el seu rellotge, em vaig recordar d'una que li vareu fer vosaltres a les "bambes", és divertidíssim el seu "atuendo"!.
Gemma,
La propera vegada, crec que en lloc de la llibreta, portaré una grabadora!!!.
Encara no he fet la tatin de carxofa però caurà aviat!. Només em va quedar una pregunta per fer: es menja calenta o freda?. Jo crec que calentona, oi?.
Eva,
Aviat, aviat, faré la tatin!. És veritat que encara no hi ha càmeres, però aquesta vegada érem menys gent, érem els 20 blocaires de sempre i només 4 ó 5 persones més, per tant, no hi havia tantes files i estavem més a prop.
Sara Maria,
Tu, com la Núria, ben aplicada, eh?. També corro a veure el teu bloc (potser és massa aviat, si eren les postres d'avui, ja, ja).
Anna,
Sí que ens ho varem passar molt bé. Per cert,ja has comprat la llet de coco?. Ja veus que hi ha alumnes molt aplicades que ja han posat les receptes en pràctica i, curiosament, són les altres dues receptes. Ens falta el teu flam de coco.
Fins aviat
Francesc,
ResponEliminaSegur que aquestes tres receptes, amb les dues de regal, entre tots les farem. Eren molt temptadores!.
Una abraçada
Boníssimes les fotos, Josep!!! I quines cares d'aplicats que hi fa tothom!!!
ResponEliminaGlòria, estic intrigadíssim, ho acabo de dir al bloc de la "Senyu", amb la "tatin de carxofes". Espero que la faci algú, eh? ;)
Ens veurem, espero no adormir-me al matí, a la propera amb la Carbó!
Quines fotos i quina crònica mes bona, llàstima que aquesta me la perdés!! Espero la recepta de la tatin de carxofes amb "candeletes".
ResponEliminaPer cert Gloira, aquest cap de setmana vaig fer el pastís de poma engrunat i el de xocolata amb taronja i el resultat va ser fantàstic...exit total!!!
Gràcies per compartir-les
Una abraçada
Enric,
ResponEliminaÉs que no podem perdre ni un detall, per això fem aquesta cara d'aplicats!.
Jo tinc intenció de fer la tatin però m'agradaria fer-la amb carxofes fresques i encara no n'he vist al mercat. Estaré a l'aguait!.
Xaro,
M'alegro que us hagin agradat els pastissos. Devíeu ser colla per fer-los tots dos, oi?.
Faré la tatin de carxofa tant aviat com pugui i com trobi carxofes!.
Fins aviat
Uf! A segons quines hores (quasi totes) és perillosíssim entrar en aquest blog deliciós.
ResponEliminaCaram, tots els plats que vau preparar tenen una pinta estupenda, i aquest tatin de carxofa promet! A veure si us animeu a fer-lo i us el puc copiar...
ResponEliminaA l'Aleix això dels tallers de cuina no el convenç massa, però potser el proper cop m'hi apunto amb una companya de feina que també és una enamorada dels fogons.
M'anoto la recomanació de la Lluna, n'havia sentit parlar però pensava que era un lloc més car...
Per cert, ja he comentat al Josep que no compteu amb nosaltres per la trobada al Món Sant Benet.
Gràcies per avisar-nos i per aquestes cròniques tan simpàtiques!
Fins aviat!
Jesús,
ResponEliminaBenvingut al bloc. Ara mateix anirem a donar una passejada pel teu.
Estarem en contacte.
Anna,
ResponEliminaTinc unes ganes de fer la tartin de carxofes!. Avui n'he trobat al mercat, a veure si la setmana que ve tinc temps i la puc fer, si no, les carxofes acabaran en una truita, ja, ja.
Digue's a la teva companya de feina que s'animi a venir a alguna classe, s'ho passarà bé segur!.
Fins aviat