divendres, 24 d’octubre del 2008

UNA ALTRA CLASSE AMB EL PEP NOGUÉ

A través de la revista Descobrir CUINA, ahir vaig poder assistir a la classe del Pep Nogué, a l’Espai Consum, del Supermercat Bonpreu.

Aquestes són les receptes que va fer el Pep: làmina de fredolics (que va canviar per camagrocs) escabetxats amb escarola, pernil ibèric i escamarlans (Oriol Rovira); pit d’ànec amb cogombre i bledes (Carme Ruscalleda) i pastanaga amb crema sabaiona de curri (Joan Roca). Primera sorpresa: les postres jo ja les havia vistes al bloc de la Gemma!

Aquest va ser el diàleg d’entrada amb el Pep:

- Hola, Pep, sóc del grup de blocaires, que avui vinc pel Descobrir, que puc fer fotos?.

- Ah!, sou molt catxondos els blocaires, eh?. Jo us “mirut” sovint (va dir amb el seu deix de Girona). I tant, que pots fer fotos!.

He de dir que és més pràctic anar a les classes amb el grup de blocaires, perquè les fotos les fan la Sara Maria, o la Txell, o la Gemma, o el Josep, i jo puc agafar mil i un apunts. Ahir em va ser una mica més difícil, però vaja, no em puc queixar de tot el que vaig escriure.

Com ja hem dit en altres ocasions, el Pep Nogué és un molt bon comunicador que, alhora que va treballant, fa variacions sobre les receptes mateixes, afegeix anècdotes i fa nous suggeriments.

Va començar per les postres i ens va parlar del nou concepte que en Joan Roca en té; ens va posar diferents exemples com ara endívies rostides amb cafè, o albergínies escalivades picadetes amb sucre i acompanyades de gelat de cafè, o de prunes, o d’avellanes, o de figues i avellanes, o ...

També ens va donar una recepta per als enamorats: maduixes o maduixots al fons del plat, crema sabaiona per sobre, un rajolinet de cava rosat i unes gotes de licors de roses. Ja ho sabeu, a provar-ho!.

També ens va parlar de la qualitat dels productes catalans i dels agricultors que treballen de forma quasi artesanal: un agricultor d’Albons, al Baix Empordà, que cultiva onze o dotze tipus diferents de pastanaga; o un altre de Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà, que fa un suc de poma, de les de Girona, eh?, sense colorants ni conservants.

Mentre anava preparant la crema sabaiona, que a mi em va semblar bastant difícil perquè s’ha de tenir molta cura en mantenir la temperatura adequada perquè no es talli, ell anava xerrant i xerrant; es va referir en més d’una ocasió al grup de blocaires i al bloc de la Gemma en concret, i llavors li vaig dir que quina casualitat que l’última recepta que havia posat ella era aquesta de la pastanaga amb crema sabaiona de curri. Ens va fer propaganda i tot: “ei, que aquest jovent tenen una quantitat de blocs on hi posen cada cosa...” I el que més em va sorprendre és que hi havia gent que ens coneixia, que hi entrava però que no deixava comentaris!.

Quan preparava la recepta del pit d’ànec, ens va explicar que perquè el cogombre no “torni” ha de ser més aviat “jove” i hem de treure les llavors. Va aprofitar per dir-nos que un metge libanès li havia comentat que aquí ens mengem “els cogombres que ells donen als porcs”. També va afegir algun costum libanès a l’hora de menjar, com que posen una escarola al centre de la taula, i van arrencant les fulles. Una altra cosa curiosa és que van a menjar les postres a una altra taula.

Qui hagi assistit a alguna classe del Pep Nogué ja sap que es passeja d’una recepta a l’altra amb molta facilitat. Així doncs, anem cap a l’amanida: l’escabetx era deliciós i feia una oloreta!. Ens va suggerir fer-lo servir per a l’amanida o també com a aperitiu.


Sabeu quin criteri segueix el Pep Nogué per triar les receptes del Descobrir CUINA que fa al Bonpreu?. Doncs es mira la revista i fa les receptes que ell faria primer. Ja ens va avançar que per al proper número de novembre tindria problemes, les faria totes!!!.
-

23 comentaris:

  1. glòria, ets incansable, no te'n perds ni una! segur que no et descuides la pròxima, divendres vinent.

    ResponElimina
  2. Manel,

    Que la pròxima és dijous 30, a les 19,30 hores, al Caprabo amb la Carbó!. No t'equivoquis de dia!!!!!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  3. gràcies per dir-m'ho, perquè l'altre dia ens vam acomiadar tots dient "fins divendres!" i m'havia quedat amb aquest dia.

    ResponElimina
  4. Hola Glòria! Quina sort poder assistir a totes aquestes classes de cuina! I gràcies per fer-nos les cròniques pels que no hi podem assistir! Això és fantàstic! Felicitats!

    ResponElimina
  5. ei! Molt bé! Aquesta vegada però no hi ha foto final de blocaires, eh? Jo només he anat a una de les classes d'en Pep i la veritat és que em va agradar molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Glòria, t'apuntes a totes...jeje. Pues no hi he anat a cap del Pep Nogué, però segur que m'agradarà molt anar-hi.

    Núria

    ResponElimina
  7. Hola, Mercè!.

    Ens ha fet molta il·lusió rebre el teu missatge en català des de la llunyana Califòrnia.

    No et coneixia i quan he vist el teu comentari, he anat ràpidament a veure el teu bloc i ha estat una agradabilíssima sorpresa!. Ja m'hi he passejat força i m'agrada molt!. Amb aquest nom no podia ser d'una altra manera!. I quina manera de treballar!!.

    Quan he vist la teva recepta de llengües de gat, m'he recordat d'unes que vaig fer jo fa força temps que eren quasi com d'elefant, ja, ja. No ho he tornat a provar, a veure si faig la teva.

    Et posem a la nostra llista de blocs amics, així et visitarem ben sovint.

    Una abrçada i fins aviat

    ResponElimina
  8. Ruben,

    La classe va estar en la mateixa línia de la que vam anar en grup i aquesta vegada no hi ha foto de blocaires perquè només hi vaig anar jo, que em vaig apuntar per la revista Descobrir CUINA i em va tocar.

    Fins aviat

    ResponElimina
  9. Núria,

    La veritat és que en dues setmanes se m'han ajuntat les classes en grup i dues extres (una al Caprabo, de risottos, tinc pendent la crònica) i aquesta al Bonpreu.

    A veure quan en fem una en grup amb el Pep Nogué. Segur que t'agradarà, ara si prens notes, porta un boli que no s'acabi!!!

    Fins aviat

    ResponElimina
  10. Risottos que bona...pues hi ha una crònica d'aquest curs...
    http://menu-cocinadecasa.blogspot.com/2008/10/clases-de-cocina_16.html

    I tenen una bona pinta les receptes, jo las faré amb quinoa, encara que no es lo mateix. Peró estic desitjant llegir la teva crònica i veura les teves fotos.

    La classe del Pep Nogué, tenim que preparar.la. Me he comprat la revista de Descobrir la cuina, miraré que s'ha de fer..

    Núria

    ResponElimina
  11. Glòria, quina sort poder gaudir un altre cop d'una classe amb el Pep Nogué... Són tan interessants i tan plenes d'idees...
    Trobo genial que parli dels blogs, a mi em fa molta il·lusió, com suposo que també us fa a tots vosaltres!
    I quina casualitat que triés la crema Sabaiona... això ja dóna una idea que aquest mes d'octubre hi havia poca cosa per triar pel què fa a postres ;)
    Precisament, acabo de rebre la revista del novembre i estic totalment d'acord amb el Pep que serà difícil triar... totes les receptes són boníssimes, incloses les postres! Em sembla que aquest mes haurem de fer un parell de receptes del Descobrir je je je!
    Ens veiem el DIJOUS!!!!!

    ResponElimina
  12. M'ha encantat la crònica, Glòria. Quina sort poder assistir a aquestes classes de cuina.
    Salut!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  13. Hola de nou Glòria!
    Moltes gràcies per afegir-me! :)
    Com has pogut veure fa un parell de mesos que vaig començar el meu blog, i m'ha enganxat encara més a la cuina ;)
    Les llengües de gat són molt fàcils de fer. Prova-les amb aquesta recepta de la Montserrat Seguí i ja m'ho diràs!
    Una abraçada!

    P.S.: Ja estic esperant amb candeletes les vostres cròniques de la classe de la Mireia Carbó :)

    ResponElimina
  14. Doncs les fotos molt bé, i l'explicació també!! Ens veiem dijous!

    ResponElimina
  15. Déu n' hi do la feina que hi ha en aquest blog. A partir d' ara el tinc als favorits. Records de l' Aurora i l' Ernest!

    ResponElimina
  16. Núria,

    Ja he vist el bloc que em dius. És curiós, però no vaig veure ningú més que fes fotos, fixa't si estava concentrada jo!.

    Olles i somriures,

    D'aquesta manera us podem ensenyar què fem a les classes, a vosaltres qu ho teniu una mica més lluny, però mira, una excursió de tant en tant, si us ho podeu combinar, també va bé. No sé si saps que de tant en tant venen unes noies de Vila-rodona i de Tarragona.

    Mercè,

    Ja ho vaig veure que eres del setembre i en dos mesos, quina producció!.

    Quan faci les llengües de gat, a veure si aquesta vegada em surten presentables.

    Sara Maria,

    Vaig fer el que vaig poder, això sí, vaig poder seure a la primera cadira de la primera fila, i em va anar molt bé per poder bellugar-me!.

    Marc i family,

    Moltes gràcies per posar-nos a favorits.

    La veritat és que el bloc dóna una mica de feina però val la pena, a més, hem pogut posar cares a altres blocaires com nosaltres i això ens apropa més.

    A veure si l'Ernest us deixa alguns minutets per donar una volta per aquí de tant en tant!.

    Petonets per a tots tres!.

    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  17. Ostres Glòria, estas amb una activitat frenètica...quina sort poder assitir...m'encanta el Pep Nogué...ara toca fer els deures, eh??? jejeje!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Eva,

    Sí que se m'acumula la feina aquests dies!. Primer cuiners italians al Caprabo (crònica pendent), després el David, el Pep i la setmana que ve la Mireia!. Quins dies més profitosos!.

    De les receptes del Pep, les postres ja les hem vistes al bloc de la Gemma. I pel que fa als altres dos plats, l'amanida em crida molt!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  19. Caram Glòria quina sort tens a mi no em toca mai rés!!
    Molt bona la crònica i les fotos, espero la dels rissotos qe a mi m'agraden molt.
    I com que al final no podré venir a la de la Mireia tb espero la crònica.

    Ptnts

    ResponElimina
  20. Xaro,

    Jo tampoc sóc massa afortunada en això dels sorteigs, però mira, aquesta vegada va caure.

    A veure si faig la crònica dels risottos. Uf, s'acumula la feina de cuinar i d'escriure!.

    Em sap greu que no puguis venir a la Mireia. Ens veiem al Món St Benet.

    ResponElimina
  21. No sabia que t'havia tocat per sorteig anar a una classe. Celebro que n'haguessis tret tant de partit i, com en tu és habitual, no fer-nos-en cinc cèntims, sinó el quilo sencer. Jo també conec a ple de gent que visita els blocs de cuina i que no hi deixen comentaris perquè, diuen, "els fa cosa", i a vegades em quedo parat quan algú a qui conec, parlant de la "Samfaina", em cita el vostre i altres blocs.

    ResponElimina
  22. Hola Glòria! gràcies per la crònica. A veure si envio el mail per la classe de novembre que segur serà espectacular.

    ResponElimina
  23. Enric,

    Vaig aprofitar la classe tant com vaig poder, quasi es pot dir que en una mà hi tenia la càmara de fotos i en l'altra la llibreta, ja, ja. Ja saps que no paro d'agafar apunts.

    Sí que és curiós això dels blocs, perquè jo també en sé de gent coneguda que els visita i no comenta, però és que allà era gent que no coneixia i la veritat, fa il·lusió!.

    Anna,

    Segur que la classe de novembre també serà molt profitosa, a veure quines receptes fa. El mes que ve m'ho haureu d'explicar a mi, perquè no hi podré anar.

    Fins aviat

    ResponElimina