A nosaltres ens agrada molt la crema de carbassa i quan vaig veure aquesta al bloc Olles i somriures, vaig pensar que l’havia de provar. És diferent de les que havia fet fins ara, perquè s’espesseix amb ametlles picades en lloc de patata, gustet que es nota força. Aquesta és la recepta.
Ingredients:
- 800 g de carbassa
- ½ ceba
- 1 l d’aigua
- 100 g d’ametlla en pols
- 100 g de bacó
- Formatge ratllat en pols
- Oli d’oliva
- Sal
Preparació:
Pelar i tallar la carbassa a daus. Fer el mateix amb la ceba i sofregir-la en una paella amb oli. Quan estigui, afegir el bacó a la mateixa paella, que donarà sabor al sofregit, i la carbassa, que també daurarem. Passar el sofregit a una olla i afegir-hi el litre d’aigua i sal i coure-ho durant uns 20 minuts.
Quan estigui tot cuit, retirar-ho del foc i triturar-ho. Llavors, afegir-hi l’ametlla, que servirà per espessir la crema, una mica de pebre negre i si cal, rectificar-ho de sal. Afegir el formatge ratllat i continuar triturant fins a obtenir una crema ben fineta. Si agrada més lleugera, afegir-hi una mica més d’aigua, si agrada més espessa, afegir-hi més ametlla, encara que amb les proporcions de la recepta jo trobo que queda al punt.
Ingredients:
- 800 g de carbassa
- ½ ceba
- 1 l d’aigua
- 100 g d’ametlla en pols
- 100 g de bacó
- Formatge ratllat en pols
- Oli d’oliva
- Sal
Preparació:
Pelar i tallar la carbassa a daus. Fer el mateix amb la ceba i sofregir-la en una paella amb oli. Quan estigui, afegir el bacó a la mateixa paella, que donarà sabor al sofregit, i la carbassa, que també daurarem. Passar el sofregit a una olla i afegir-hi el litre d’aigua i sal i coure-ho durant uns 20 minuts.
Quan estigui tot cuit, retirar-ho del foc i triturar-ho. Llavors, afegir-hi l’ametlla, que servirà per espessir la crema, una mica de pebre negre i si cal, rectificar-ho de sal. Afegir el formatge ratllat i continuar triturant fins a obtenir una crema ben fineta. Si agrada més lleugera, afegir-hi una mica més d’aigua, si agrada més espessa, afegir-hi més ametlla, encara que amb les proporcions de la recepta jo trobo que queda al punt.
-
A mi també m'agrada molt la crema de carabassa i aquestasembla una bona variant
ResponEliminaMoltes felicitats
Ester
No hi menjat mai carbassa.Amb ametlles deu ser bo, oi?
ResponEliminaho provaré.Adéu
Nosaltres aquest hivern a estat el primer que n'em menjat i ens agrada!! Però aquesta esta molt ben ingeniada.
ResponEliminaLa tindrem de provar!!
Records
A mi tb m'agrada molt la crema de carbassa i aquesta la tinc a pendents!!
ResponEliminaQuin cap de setmana mes xulo vareu passar per la meva terra, eh????
Ptnts
M'encanta la crema de carbassa...xo no l'he provat mai amb ametlles!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ei! aquesta sóc jo. Si us ha agradat això em satisfà. La veritat és que el sabor és diferent i l'ametlla es nota bastant. Felicitacions, us ha quedat molt bonica. Salut!!!!!
ResponEliminaEster,
ResponEliminaQuan la vaig veure al Olles i Somriures, de seguida em va robar el cor i val molt la pena.
Dolors,
Nosaltres ja fa temps que ens vam aficionar a la carbassa. Prova-la, a veure què et sembla.
Anna,
Entre aquesta crema amb ametlles i la teva sopa d'avellanes, no em diràs que no faig propaganda dels productes de la vostra terra, eh?.
Xaro,
Doncs a veure si la passes de pendents a fet.
La teva terra és encantadora, va ser un cap de setmana rodó, fins i tot la tramuntana ens va respectar bastant!.
Eva,
Doncs l'has de fer, segur que t'agradarà, l'ametlla li dóna molt bon gust.
Olles,
Gràcies per la recepta. Ens ha agradat molt, sobretot el gust de l'ametlla i la textura que li dóna. Repetirem!.
Una abraçada per a totes
jo també l'havia vist i tinc ganes de fer-la, ara que té doble aval de confiança, encara més.
ResponEliminaGlòria, a mi també m'agrada molt la crema de carbassa i aquesta variant amb ametlles la tinc pendent per provar! ;)
ResponEliminaPetons!
Jo tampoc he probat mai la carbassa, pero nois, la vostra recepta te una pinta que diu menja'm. Gràcies per aquestes receptes tan fantástiques.
ResponEliminaRosa M
Mhhhhh la crema de carbassa és de les meves preferides, amb ametlla ha de ser boníssima, i amb un punt diferent, m' ho apunto pel pròxim cop que en faci!
ResponEliminaUn petó!
Beth
La meva àvia quan és l'època en té de carbasses i sempre em fa crema! (li diré que hi posi atmetlles, o avellanes!)
ResponEliminaSi no ho heu provat mai...la carbassa és un bon aperitiu, tallada a daus i fregidets...boníssima!
Ptnts
A mi també m'agrada molt la carbassa, i en crema és una de les meves formes preferides de menjar-la. Recordo la recepta d'Olles i Somriures, però allò que passa, entre tantes receptes l'havia oblidat... Sort que vosaltres me l'heu recorda, tinc una carbassa preciosa de violí a punt per fer-ne crema, compraré l'ametlla aquesta tarda mateix i ja la podré tastar ;)
ResponEliminaLa crema de carbassa no és de les meves preferides, encara que sóc molt cremera, però em sembla genial això d'espesseir-la amb ametlla, ho assajaré amb altres cremes, segur!
ResponEliminaPetons!
Maragda
Manel,
ResponEliminaDoncs sí, donem fe que val la pena provar aquesta crema. Ja ens ho diràs!.
Mercè,
A veure quin dia la veiem al teu bloc, amb el ritme que portes...
Maia,
He vist el teu bloc i he descobert que tenim una altra afició comuna: la novel·la negra.
Beth,
Veig que som molts a qui ens agrada la carbassa, eh?.
Marta,
És veritat, podem fer la prova amb avellanes, però crues, també. No sabia això de la carbassa fregideta com a aperitiu!.
Gemma,
Això de recordar-nos les receptes va bé, perquè amb tantes com en veiem, és fàcil perdre'n la pista!.
Maragda,
És bona idea provar-ho amb altres cremes. Jo també ho faré.
Una abraçada per a tothom
Ostres! A nosaltres ens agrada molta la carabassa! També en fem una crema, amb rocafort. Però aquesta és una variant molts interessant!
ResponEliminaSalut!
Hola amics nostres, doncs la carbassa és també una gran desconeguda per a nosaltres, però us podem ben assegurar que amb aquesta foto que heu fet tan llampant, tan taronja (que sembla un sol de primavera) ens heu fet venir moooltes ganes de tastar-la. Molts petons amics, i feliç cap de setmana!
ResponEliminaAquesta crema de carabassa ha de ser boníssima. Nosaltres (pecat mortal, ja ho sé) en solem comprar de tetrabric perquè no tenim fàcil comprar carabassa. Però aquesta que heu fet diu "menja'm!". El pròxim dia de plaça a Beneixama veuré si en trobe i en puc preparar. Les fotos són una passada amb el detallet del formatge per damunt. MMMMM!!!!
ResponEliminaMassitet,
ResponEliminaA veure, a veure, com és la vostra crema de carbassa amb roquefort?. La teniu al bloc?.
Parella,
Doncs proveu-la i segur que deixarà de ser una desconeguda per a vosaltres. A veure si finalment la primavera acaba d'arrencar i podem veure el sol de veritat, i no ens l'hem d'imaginar.
Francesc,
A veure si hi ha sort a plaça i en podeu trobar. La de tetrabric no és el mateix, eh?.
Una abraçada per a tothom
La crema de carbassa a casa agrada molt, i la faig tot sovint, però els meus fills no se la menjarien si no anés acompanyada d'arròs.
ResponEliminaAquesta versió vostra amb l'ametlla no la coneixia i deu ser molt bona, per això en prendré nota.
Una abraçada.
Margarida,
ResponEliminaDoncs jo també prenc nota de posar-hi arròs, com agrada als teus fills. Suposo que deu ser afegir una mica d'arròs bullit a la crema, no?.
Fins aviat
Gloria, aquesta recepta ha de ser boníssima!! Encara que la carbassa no la puc menjar gaire pel tema dieta...ho provaré amb carbassó...perque aixó de l'ametlla, el fotmatge i el bacó...ha de donar-li molt bon gust!!
ResponEliminaNúria
Ai!...(Llegiu-ho imaginant-me sospirant i amb cara de resignació.)
ResponEliminaHi torno, eh?, però ara ja sense explicacions:
Ai!... Quan veig aquestes sopes i cremes i m'adono que ben aviat per culpa de la calor no en podré menjar!
Magnífica idea la d'espessir-la amb ametlles en lloc de patates, i la idea de la Núria, de fer-ho amb carbassó -m'agrada més que la carbassa-, també em sembla extraordinària.
Ai!... Pobre de mi, que s'acosta la calor i les amanides i jo no ens fem massa..., per no dir gens! I és que on hi hagi una bona sopa, o una crema... o una escudella!!!, fumejant... Ai!...
Núria,
ResponEliminaTens raó, fer el mateix amb el carbassó també pot resultar bo. Per altra banda, jo tinc entès que la carbassa té poques calories, per què no et va bé per la dieta?.
Enric,
No ploris, home, que amb el bon temps i quan fa calor, les cremes fredes també son ben bones. Ara, l'escudella... millor que la deixem per al temps de fred, eh?
Una abraçada
Les cremes són un dels plats preferits que tinc...i així amb ametlles deu ser una autèntica passada...copio la recepta i la faré aviat...petonets
ResponEliminaA nosaltres també ens agraden força les cremes i quan la vaig veure al bloc olles i somriures, vaig pensar: aquesta és per a nosaltres!. I ja l'he fet tres o quatre vegades. Si la fas, a veure si t'agrada!.
ResponEliminaFins aviat