Ahir un grup de blocaires i amics vam assistir a un altre taller al Museu de la Xocolata, aquesta vegada amb el nom de “Postres d’autor”.
Es tractava de fer la presentació d’un plat de postres, amb fruites, flors, diferents plats, després que els chefs pastissers Andrés i Ricardo preparessin els tres elements bàsics del plat: una pasta sableé amb cacau, un glassejat de xocolata negra i un cremós de xocolata blanca. Si voleu veure la recepta, la podeu trobar a la crònica de la Gemma.
Alhora que anaven preparant la recepta, l’Andrés i el Ricardo ens anaven donant tota una sèrie d’explicacions com ara la diferència entre la pasta brisa (per farcir) i la pasta sableé (com a base de postres, no per farcir); ens aconsellaven treballar aquestes masses amb les mans; per estirar la massa amb el corró, posar-la entre dos papers de forn; si hem de tallar la massa sableé en trossos petits, millor fer-ho en cru, amb un ganivet de serra; la crema anglesa no ha de passar de 85º, si no es quallaria...
Aquesta vegada hi havia una novetat i és que al final vam fer un concurs entre totes les presentacions, que van ser analitzades i valorades individualment per l’Andrés i el Ricardo, i que va guanyar el Roger. Enhorabona!.
Tothom hi va posar molta dedicació i realment ens vam adonar que no és tan fàcil trobar l’equilibri just a l’hora de presentar un plat, entre l’element principal i les decoracions, ja que molts de nosaltres vam decorar en excés. Tot i així, el resultat final va ser deliciós!.
Aquí us deixem unes quantes fotografies perquè veieu com va anar tot.
Es tractava de fer la presentació d’un plat de postres, amb fruites, flors, diferents plats, després que els chefs pastissers Andrés i Ricardo preparessin els tres elements bàsics del plat: una pasta sableé amb cacau, un glassejat de xocolata negra i un cremós de xocolata blanca. Si voleu veure la recepta, la podeu trobar a la crònica de la Gemma.
Alhora que anaven preparant la recepta, l’Andrés i el Ricardo ens anaven donant tota una sèrie d’explicacions com ara la diferència entre la pasta brisa (per farcir) i la pasta sableé (com a base de postres, no per farcir); ens aconsellaven treballar aquestes masses amb les mans; per estirar la massa amb el corró, posar-la entre dos papers de forn; si hem de tallar la massa sableé en trossos petits, millor fer-ho en cru, amb un ganivet de serra; la crema anglesa no ha de passar de 85º, si no es quallaria...
Aquesta vegada hi havia una novetat i és que al final vam fer un concurs entre totes les presentacions, que van ser analitzades i valorades individualment per l’Andrés i el Ricardo, i que va guanyar el Roger. Enhorabona!.
Tothom hi va posar molta dedicació i realment ens vam adonar que no és tan fàcil trobar l’equilibri just a l’hora de presentar un plat, entre l’element principal i les decoracions, ja que molts de nosaltres vam decorar en excés. Tot i així, el resultat final va ser deliciós!.
Aquí us deixem unes quantes fotografies perquè veieu com va anar tot.
Que bé que us ho vau passar!!! Sort de les cròniques tan completes que feu!! ;)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Quines coses més maques que vau preparar! No, si ja ho dic jo, tan anar a aquests tallers i al final potser posareu una pastisseria!
ResponEliminaI a mi també em passa: vols fer una presentació tan maca que al final la carregues massa i acaba semblant un arbre de Nadal! Però les que es veuen a l'slide m'han agradat molt!
Ens ho vam passar molt bé, les fotos estan genials i també tota l'explicació que fas Josep .
ResponEliminaApa, fins dijous!!
Darrerament és com un coquet això dels tallers, quan comences ja no hi pots faltar, jejeja.
petons.
Acabe de veure'n la crònica també a ca la Gemma. Quina enveja!! Veig que us ho passeu pipa i prepareu "pecats" boníssims. Salutacions
ResponEliminaQuina colla d'artistes esteu fets!! I que bé que us ho passeu!! Quina enveja!! ;)
ResponEliminaPetons!
I nosaltres de comunió (quin rotllo!!). Com ens hagués agradat passar la jornada amb vosaltres. Un crònica estupenda i unes fotos fantàstiques!! Petons amics!
ResponEliminaQuina enveja (sana) que em feu...molt xula la crònica!
ResponEliminaUn petó! Beth
Quina enveja poder fer cursos d'aquests. Aquí, a Mallorca, els cursos de cuina que es fan normalment són una cutrada. Algunes vegades m'he trobat amb "professors" que no coneixien elements bàsics del taller que estaven oferint... tristíssim!
ResponEliminaHaig de confessar que el plat d'en Josep estava BONÍSSIM!
ResponEliminaA veure si entre tots aconseguim el taller de bombons ;)
Eva,
ResponEliminaSempre ho passem bé en aquestes trobades. A veure si a la propera t'hi afegeixes!.
Margarida,
Em sembla que a partir d'ara, les meves decoracions seran molt austeres, ja, ja!.
Carme,
Va estar molt bé. Ara, a esperar la Mireia.
Francesc,
Ja ho diuen que totes les coses bones engreixen o són pecat, ja, ja!.
Mercè,
Artistes, artistes, crec que no ens ho podem dir, però fem el que podem!.
Parella,
La comunió ja ha passat. Ara, lliures per a la propera!.
Beth,
La veritat és que sí que és una sort poder assistir a aquests tallers i ens agrada explicar els consells per als que no podeu venir.
Chis,
Aquí els tallers i les classes són força interessants, sempre n'hi ha algun o altre que recordes més, però no ens podem queixar!.
Gemma,
Necessitem més pràctica, a veure si al final podem anar als bombons (que ens avisin abans si necessitem mànega pastisssera per fer pràctiques abans, ja, ja)
Una abraçada a tothom
Ja es nota que vau ser uns alumnes aplicats amb els plats tan vistosos que vau fer. Es nota que us ho vau passar be.
ResponEliminaFins la propera....
Maria,
ResponEliminaHo vam passar molt bé i una cosa que vam aprendre tots és que la decoració ha de ser senzilla, no hem de ser rococos, ja, ja.
Ens ho vam passar molt bé, clar que si! la crònique molt complete. Ens veiem per la propera!
ResponEliminaPetons
Marta,
ResponEliminaAquesta vegada sí que vaig agafar apunts, com que no treballavem nosaltres des del principi, podia fer-ho!.
Ens veiem amb la Mireia o amb el David!.