dissabte, 30 de maig del 2009

UNA ALTRA CLASSE AMB LA MIREIA CARBÓ

Ahir vam tenir la sort de poder assistir a una altra classe amb la Mireia Carbó. Quan n’acabem una, sempre diem que esperem tornar ben aviat, i aquesta vegada s’han acomplert els nostres desitjos, no vam tardar massa a tornar-hi. Gràcies, Mireia!.

En aquesta ocasió, les receptes van ser una coca d’oli amb verduretes, uns rollers d’albergínia i anxoves amb salsa de formatge i un flam de taronja. Són receptes molt atractives que segur que entre els que vam assistir a la classe les farem totes tres.

Com a curiositat, cal assenyalar que la recepta de la coca d’oli és de la besàvia d’una amiga de la Mireia. Ella va adaptar les mesures per fer-la més entenedora i val a dir que el resultat és sensacional. La massa es fa amb una mica de sifò o aigua mineral amb gas i no costa gens de treballar, es pot congelar, es pot coure per endavant, donant un cop de forn al moment de servir, és a dir, ho té tot aquesta recepta!.

La segona recepta que ens va ensenyar és molt divertida. Es tracta de fer un rollers amb llesques de pa aplanades amb el corró, farcides amb el que es vulgui, en aquest cas albergínia cuita al microones, formatge feta i anxoves, enrotllar-les i cobrir-les amb una salseta de formatge que ha de ser boníssima!.

I per postres, un flam de taronja. I moltes recomanacions perquè el resultat final sigui perfecte: fer el caramel amb el sucre lleugerament humitejat, amb unes gotes de suc de llimona i sense remenar-lo, perquè no cristalitzi. Batre els ous i el sucre amb un batedor de mà, amb l’elèctric la mescla agafa aire i queden foradets als flams, deixar refredar el caramel perquè no es barregin els colors, fer el bany maria sense que l’aigua arribi a bullir...


L’ambient de la classe va ser com acostumen a ser les classes amb la Mireia, distès i divertit, cosa que fa que ens sentim molt còmodes durant les dues hores que dura la classe.

Com és habitual, amb la foto de grup (gràcies Patrícia) vam donar per finalitzada aquesta trobada i, com deia al principi, ja esperem la propera!

26 comentaris:

  1. Una crònica fantàstica d'una classe genial amb la Mireia! I com sempre, les fotos perfectes! Són gairebé el pas a pas de totes 3 receptes!! :)
    Que bé poder gaudir de classes així!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Va ser un plaer coincidir i poder-nos saludar. A la propera a veure si em puc quedar fins a la foto.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Veig que com sempre ho vau passar genial amb la Mireia, sempre s'apren molt, oi?? Aquestes receptes en semblen molt interessants, i estic desitjant veure-les...Com sempre Glòria, agafes molt bé els apunts..

    Petonets
    Núria

    ResponElimina
  4. Em sembla que aquesta vegada la Mireia va batre el seu propi record donsant consells, truquis, noves idees i recursos, oi? Glòria, el proper cop ens hauràs de fer fotocòpies dels teus apunts, je je je...
    Ja tinc a punt les taronges per fer el flam. Aquesta tarda m'hi poso!
    Per quina començareu vosaltres? A mi els rollers també em fan "tilín"... :)
    Josep, aquest cop les fotos encara són més bones, quina passada, sempre que puguis tocar el ganivet amb les mans! Es nota que estaves a primera fila :)
    Ja tinc ganes d'anar al temàtic de la llimona del mes que ve. A veure si tenim sort i la Mirieia ens pot guardar places per tots!!!

    ResponElimina
  5. Mercè,

    La classe va estar molt bé, amb molts consells i recomanacions a més a més de les receptes. A veure si quan vinguis a casa, coincideix amb alguna classe!.

    Òscar,

    També va ser un plaer per a nosaltres poder-vos saludar. A veure si a la classe del David podem sortir tots a la foto!.

    ResponElimina
  6. Núria,

    Segur que les veuràs, entre tots els blocs segur que surten. Segur que la primera en fer el flam serà la Gemma!.

    Gemma,

    Jo crec que a la Mireia no se li acabaran mai els truquis i els consells. I jo, au!, anar apuntant.

    Les tres receptes m'agraden i em sembla qe començaré per als rollers, encara que no sé si això de tres per persona... potser plat únic!!!.

    Sort que estàvem a la primera fila per les fotos, perquè si ens toca seure més enrera, el Josep, molt discret ell, com que no és fàcil bellugar-se, no en fa cap fins al final per no molestar, però aquesta vegada, no tenia excusa, je, je.

    Jo ja espero el monogràfic de la llimona per al mes qu ve. A veure si hi ha sort!

    ResponElimina
  7. Quina enveja, ja espero que algú pengi les receptes per poder-les fer jo també
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  8. com sempre unes recepte suggerents que els que no hi vam ser podem serguir perfectament amb les vostres explicacions i fotos.

    ResponElimina
  9. Doncs jo penso començar per les postres! Aquest flam té una pinta impressionant!
    No hi ha com arribar d'hora i agafar un bon lloc, oi, Josep? Així m'agrada, que ens tinguis ben documentats!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Ester,

    Em sembla que aquesta vegada totes tres receptes circularan pels blocs. Valien molt la pena!

    Manel,

    A veure si a la propera hi pots ser. Me'n alegro que les fotos i les explicacions facin entenedores les receptes.

    ResponElimina
  11. Margarida,

    Em penso que aviat veurem el flam al bloc de la Gemma. Pel que fa a les fotos, aquesta vegada sort de mi que li vaig guardar lloc al Josep a primera fila que si no..., ja, ja.

    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Ostres Glòria! pel que he llegit hi havia la MArgarida del món dela cuina!! oooooooooooohhhhh no me'n vaig enterar, quina llàstima m'encanta el seu blog!! :((

    La classe com sempre, venir a Barcelona a nosaltres ens deix sempre un molt bon gust de boca!!

    Repatiremmmmmmmm

    ResponElimina
  13. Anna,

    Jo crec que la Margarida no hi era el dijous. Al menys, jo vaig repassar la llista abans d'anar-hi i ella crec que no hi era. Suposo que diu això del flam com volguent dir que és el que més li agrada, no?.

    ResponElimina
  14. Gloria!J'adore regarder le slide de cette recette. C'est vraiment magique parce que tout devient plus simple et
    il suffit de regarder la liste des ingrédients!Je me régale! merci! Bises!

    ResponElimina
  15. Quina sort! La Mireia només l' he escoltat per la ràdio. I la trobo fanàstica. Les seves classes deuen ser fabuloses.
    ptns.

    ResponElimina
  16. Josep; -El café de nit- Com sempre, el "primerenc" amb les cróniques de restauració. Moltes gràcies per aquest crónica tant i tant ben detallada Josep. Per els que no poden venir i gaudir d'aquesta classe, amb les fotos en el teu post que has posat i a més a més amb tots els consells de la Mireia, aixó per els que ho tenen que fer mirant la pantalla o treient la fotocopia... éxit assegurat de segur que sí¡¡ Moltes gràcies Josep, per aquesta crónica tant i tant perfecta¡. Salutacions per a la Glória¡¡. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  17. Genial la crònica pels que no hi vam poder anar!!! Em crida molt la recepta dels rolers...mmmm...a veure si la feu! ;)
    Ja he vist el mix que ha fet la Maria amb les coques d'oli i l'alberginia...Sou molt aplicats!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Josep, un deu les fotos!! Avui les he pogut veure...(que les del dia del museu de la xocolata II, no..??)
    Sempre els primers de penjar la crònica, aish..que bons nens!!!

    Ptnts

    ResponElimina
  19. Yvette,

    La vérité est que Mireia fait les choses simples et nous encourage à faire des recettes. J'ai déjà fait l'une des trois qui nous a enseigné. Dans les prochaines jours tu les regarderas.
    Bises

    Anna,

    Si l'has escoltat per la ràdio, a les classes és igual, divertida i molt bona comunicadora. I les tres receptes que ens va ensenyar segur que sortiran entre tots els blocs.

    Eva,

    Quin greu que al final no poguessis venir. A veure si a la propera et va bé. No pateixis per la recepta dels rollers, la vam fer ahir al vespre i aviat la penjarem. Boníssima!!.

    Marta,

    Aquesta vegada estavem molt ben situats per fer les fotos!. Si ens toca seure al darrera és més difícil, però l'altre dia va anar molt bé.

    ResponElimina
  20. JosepB,
    Gràcies per les teves floretes, però haig de dir-te que a la cuina, "l'artista" és la Glòria, jo em limito a ser el "probador" i a plasmar-ho fotogràficament.
    Fins aviat

    ResponElimina
  21. Reclamo fotocòpia dels apunts Glòria. Magnífica crònica i fotos. Quina llàstima que ja treballi i que faci horari de tarda. En fi, sort que us tenim a vosaltres que ens ho expliqueu tot tan bé.
    Molts petons.

    ResponElimina
  22. Josep i Glòria,
    La crònica, GENIAL... Les fotos IMPRESSIONANTS i vosaltres ENCANTADORS.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  23. Graciès per la crònica parella. Jo al final no he anat peró segur que a la propera m'apunto! M'agrada molt les classes de la Mireia i sembla que aquesta va a estar molt bé.
    Petons

    ResponElimina
  24. Txell,

    És que no em puc ressistir a anotar tots els consells i truquis que ens dóna la Mireia. A veure si algun dia et pots "camelar" el "jefe" i pots venir. Tinc pendent de posar la recepta dels rollers, boníssims!

    Carme,

    Moltes gràcies pels afalags. Ens posarem vermells!!.

    Marta,

    Com sempre,ho vam passar molt bé i les tres receptes dónen molt de joc.

    Una abraçada a totes tres.

    ResponElimina
  25. Sou bastant més aplicat que no pas jo, ja que la crònica és del dia 30, i no ha estat fins aquest matí que l’he pogut llegir amb atenció. Moltíssimes gràcies, i no sabeu com enyoro poder anar a aquestes classes de la Mireia, i més quan me la puc imaginar encara millor fent-les al veure les magnífiques fotos que li feu quan està en plena acció.

    ResponElimina
  26. Enric,

    Ja et trobem a faltar, ja, no et pensis. A veure si finalment el divendres pots venir a la classe del David Lienas i així ens podem veure!. Una abraçada

    ResponElimina