S’acaba el curs, per tant, aquesta ha estat l’última classe amb la Mireia Carbó abans de vacances. I val a dir que per ser l’última, ha estat ben intensa. En aquest cas, la Mireia va fer un monogràfic sobre la llimona, és a dir, totes les receptes que ens va ensenyar tenien aquesta fruita com a ingredient.
Ens va ensenyar a fer crema de llimona o lemon curd, unes tulipes de galeta farcides de mousse de formatge i llimona i un pastís de llimona amb merenga. Aquestes eren les tres receptes bàsiques, però a partir d’aquí, ens va donar un munt de suggeriments i alternatives.
El lemon curd és una crema de llimona d’origen anglès que combina el sabor dolç del sucre i l’àcid de la llimona. Una vegada preparada, es pot conservar a la nevera com a mínim una setmana, i si la preparem com a conserva, esterilitzant el pot, omplint-lo amb la preparació calenta i fent el buit tombant el pot cap per avall fins que es refredi, es guarda molt més. Us imagineu una torrada amb una mica de mascarpone i una capa fineta de lemon curd?. O unes crepes de lemon curd acompanyades de figues fresques i un filet de xocolata?.
Per fer les tulipes farcides de mousse de formatge i llimona, vam aprendre com fer la pasta amb sucre, mantega, farina i clares d’ou; és la mateixa pasta que es fa servir per fer llengües de gat i teules. Per fer la mousse, cal barrejar formatge cremós, nata muntada i lemon curd. La Mireia ens va ensenyar un acompanyament per a les tulipes fet de cireres sense pinyol i maduixes tallades a trossets, amb sucre i suc de llimona, cuit tot plegat fins aconseguir un almívar dens.
Per al pastís de merenga i llimona, va preparar una base de pasta brisa que, un cop cuita, va omplir amb una capa de lemon curd, petites muntanyetes de l’almívar de cireres i maduixes i ho va cobrir tot amb la merenga. Va quedar espectacular!.
No cal que us digui que aquestes receptes estan al capdamunt de la llista de receptes pendents de fer, això sí, la primera de totes, el lemon curd.
Gràcies, Mireia, i fins el curs que ve!
Ens va ensenyar a fer crema de llimona o lemon curd, unes tulipes de galeta farcides de mousse de formatge i llimona i un pastís de llimona amb merenga. Aquestes eren les tres receptes bàsiques, però a partir d’aquí, ens va donar un munt de suggeriments i alternatives.
El lemon curd és una crema de llimona d’origen anglès que combina el sabor dolç del sucre i l’àcid de la llimona. Una vegada preparada, es pot conservar a la nevera com a mínim una setmana, i si la preparem com a conserva, esterilitzant el pot, omplint-lo amb la preparació calenta i fent el buit tombant el pot cap per avall fins que es refredi, es guarda molt més. Us imagineu una torrada amb una mica de mascarpone i una capa fineta de lemon curd?. O unes crepes de lemon curd acompanyades de figues fresques i un filet de xocolata?.
Per fer les tulipes farcides de mousse de formatge i llimona, vam aprendre com fer la pasta amb sucre, mantega, farina i clares d’ou; és la mateixa pasta que es fa servir per fer llengües de gat i teules. Per fer la mousse, cal barrejar formatge cremós, nata muntada i lemon curd. La Mireia ens va ensenyar un acompanyament per a les tulipes fet de cireres sense pinyol i maduixes tallades a trossets, amb sucre i suc de llimona, cuit tot plegat fins aconseguir un almívar dens.
Per al pastís de merenga i llimona, va preparar una base de pasta brisa que, un cop cuita, va omplir amb una capa de lemon curd, petites muntanyetes de l’almívar de cireres i maduixes i ho va cobrir tot amb la merenga. Va quedar espectacular!.
No cal que us digui que aquestes receptes estan al capdamunt de la llista de receptes pendents de fer, això sí, la primera de totes, el lemon curd.
Gràcies, Mireia, i fins el curs que ve!
Per l'únic que em sap greu que s'acabi el curs és per deixar aquestes classes fins el setembre... sort que llavors hi tornarem :)
ResponEliminaAquest cop ens va fer una pila de receptes, com deia ella mateixa totes es poden fer per separat i combinar-les amb altres preparacions. Una classe molt ben aprofitada, oi?
Glòria, com sempre una crònica perfecta, que recull cada cosa que la Mireia ens ensenya i per suposat...amb una cuidada fotografia, ja que el Josep pren fotos de cada pas...
ResponEliminaVa ser una classe molt aprofitada, i unes receptes més que interessants...tinc moltes ganes de probar a fer lemon curd!!
Núria
Quines fotos més boniques. Heu descrit la classe sense deixar-vos cap detall!
ResponEliminaSou uns artistes.
A veure si el curs vinent en feu moltes més.
Una abraçada
Mònica
Gràcies per aquesta fantàstica crònica, la veritat és que s'aprèn molt amb Mireia i fa que tot sigui sumament fàcil.Una abraçada,Rosa Mª
ResponEliminaJa l'esperava la vostra crònica....pel detall de les fotos...i per fer-ho tot sencill...
ResponEliminaPtnts de llimona!
Quina enveja, i quines receptes més interessants
ResponEliminaMoltes gràcies
Ester
Vosaltres tot ho feu molt bé.
ResponEliminafelicitats una altre vagada.
Sempre s'aprenen coses interessants en aquests cursos i a vegades serveixen per adonar-te que hi ha coses que no són tan difícils de fer com sembla, oi?
ResponEliminaAra et faré una pregunta tonta: hi pot anar tothom, a aquests cursos, o s'ha de ser clienta de Caprabo? Jo abans comprava en un Caprabo però el van reconvertir en Eroski i vaig deixar d'anar-hi.
Esperem les receptes que vau aprendre!
Gemma,
ResponEliminaJa m'imagino que pena del tot no et fa que s'acabi el curs, je, je.
Sí que va ser una classe ben aprofitada, amb tots els suggeriments que ens va donar. Jo vull fer el lemon curd per fer les teves galetes de llimona, que eren molt bones.
Núria,
M'agrada anotar el màxim de coses, i si hi afegim les fotos, tenim un replay de la classe, ja, ja.
Mònica,
Ja saps que jo empenyo el Josep a fer més i més fotos, ja, ja. Segur que el curs que bé repetirem!.
Maia,
Jo també ho penso, veient la Mireia, sembla que tot sigui fàcil de fer. Això anima a fer coses, eh?.
Marta,
Va ser un bon final de curs. Ara, fins el setembre!.
Ester,
Van ser unes receptes ben interessants. Segur que sortiran pels blocs.
Dolors,
Moltes gràcies. Ens ho passem bé fent aquestes classes, amb les fotos i els resums.
Margarida,
Per assistir a les classes del Caprabo-Eroski, s'ha de tenir la targeta de client, que te la fan a qualsevol super, i ja està. Llavors, la Gemma, quan fa la llista, anota el número de la targeta de cadascú de nosaltres per anar a la classe.
Una abraçada a tothom
Em va agradar molt la classe del dijous, jo ja he fet les tulipes de galeta per servir un gelat i queden molt maques!!
ResponEliminaLes llimones és el nostre cítric preferit, la Mireia Carbó la nostra cuinera preferida, El Cafè de Nit el nostre blog estimat!!! O sigui que en el post d'avui combineu allò que més estimem.
ResponEliminaMuac
Cristina,
ResponEliminaUna alumna força aplicada!. Vas fer foto de les tulipes?.
Fins aviat
Parella,
ResponEliminaSi la llimona és el vostre citric preferit, heu de fer les receptes d'aquesta classe, segur!.
Petonets
La veritat és que teniu molta sort de poder assistir a les magnífiques classes de la Mireia. Totes eixes receptes són ben bones. A mi m'agrada especialment la del Lemon Curd. Així no n'hauré de comprar més o en podré fer si me'n cal. Salutacions
ResponEliminaNois, una crònica genial!! I les fotos, gairebé és com si expliquéssin la classe pas a pas! :) I quantes receptes que vau fer!! I amb la llimona, ideals per quan fa calor i tens ganes d'unes postres refrescants. :)
ResponEliminaPetons!
Com li dic a la Gemma: i jo amb dos enrederiments de cursos!!! Gràcies per penjar-ho!
ResponEliminaPujar a Barcelona sempre val la pena, tornem cap a casa amb les piles super carregades i amb moltes ganes de fer culinariament moltes coses.
ResponEliminaUs trobarem a faltar fins al setembre :((
Quina pena, no vaig poder anar!! ja veig que va ser molt aprofitat. Anirè fent les receptes que poseu.
ResponEliminaUna abraçada
Francesc,
ResponEliminaSi t'agrada el lemon curd, has de fer aquest de la Mireia, no costa gens de fer i casolà ha de ser boníssim!. Jo el tinc pendent, a veure quan el puc fer!.
Mercè,
Per ser l'última de la temporada, va ser molt i molt aprofitada, tant pel que vam veure a classe com per tots els afegitons!.
Sara Maria,
No et preocupis, hi ha tantes coses a fer que a vegades no donem a l'abast!.
Anna,
Sempre és un plaer compartir les classes amb vosaltres. Ens tornem a veure al setembre, i pel mig, les vacances!!.
Maria,
Segur que sortiran totes les receptes, valien molt la pena!. Se'ns acumula la feina!
Una abraçada per a tothom
Apreneu moltíssimes coses amb la Mireia i a més us ho passeu super bé. Quina sort!!!!
ResponEliminaptns.
Em va agradar aprendre fer el lemon curd. Ja l'he fet i m'he tornat una fan, encara que a qui no agrada el sabor àcid de les llimones, no li va la crema ni per casualitat.
ResponEliminaEns retrobarem al setembre per aprendre més coses.
A reveure..
Anna,
ResponEliminaÉs que a les classes de la Mireia no pot ser d'una altra manera, ens ho passem molt bé i aprenem cosetes, què més podem demanar?
Maria,
Jo encara l'he de fer el lemon curd, el volia fer aquest cap de setmana, però mira noia, vaig estar una mica mandrosa. De tant en tant també ens ho mereixem això del dolce far niente, no?.
Fins aviat
NOIS, quina classe més profitosa!!! Com les trobo a faltar... :(
ResponEliminaIris,
ResponEliminaEntre el que va fer i el que va explicar, vam sortir amb un munt de propostes. A veure si algun moment pots fer un canvi de torn i pots tornar a venir!.
Fins aviat