diumenge, 26 de juliol del 2009

RAP AMB SALSA D’ANXOVES

Després d’uns quants dies (mal) adaptats a la cuina britànica, tornem a les nostres receptes i per començar, aquesta de rap que em va passar la Montse, de la parada Peixos Martí, del mercat d’Hostafrancs. Ella me la va explicar per fer amb rodanxes de rap, però jo tenia unes cuetes sense l’espina central i amb els lloms oberts, així que els he fet servir i també han anat força bé. És una recepta d’aquelles que es fan en un tres i no res, i això ja va bé, ara que amb aquesta calor no tenim massa ganes de cuinar.



Ingredients per a 4 persones:

- Rap tallat a rodanxes
- 2 anxoves de bacallaner o 6 filets d’anxoves en conserva de bona qualitat
- Una picada d’ametlles, avellanes, pinyons i una llesqueta de pa fregit
- 1 tomàquet madur
- 1 gra d’all
- 2 ó 3 brins de safrà
- ½ gotet de xerès sec
- ½ gotet d’oli d’oliva
- Julivert

Preparació:

Netejar el rap, salar-lo lleugerament i reservar-lo.

Posar la resta d’ingredients, tot en cru, al got de la batedora i triturar-los fins que quedi una salsa fina. Encara que la salsa quedi espessa, no afegir-hi aigua, perquè el rap ja en desprèn una mica.

Posar la meitat de la salsa al fons de la cassola, posar el rap a sobre, sense enfarinar, i cobrir-lo amb la resta de la salsa. Deixar coure el rap amb la cassola tapada, sacsejant-la de tant en tant per evitar que s’enganxi, durant cinc o sis minuts, fins que estigui cuit (es fa molt aviat).
.

17 comentaris:

  1. Gràcies!!! fàcil i amb una pinta fantàstica. La faré.

    Que dieu, que la cuina britànica no és bona?...I ara!!! amb la de restaurants anglesos que hi ha pel món!!! jejejeje...

    ResponElimina
  2. Qué bona aquesta recepta!! segur que cau aquesta setmana!

    I de la cuina británica ni parlar-ne, ja,ja,ja...

    Petons

    ResponElimina
  3. Encara no he provat la salsa d'anxoves, però la tenia apuntada. Una manera molt ràpida de cuinar el rap i ha de quedar ben gustós, segur.
    Tinc un germà que ha viscut 3 o 4 anys a Anglaterra i es va tornar vegetarià perquè no li agradava res! Li encantava la manera de viure de la gent, però no es va adaptar als seus menjars, amb mantega per tot arreu!

    ResponElimina
  4. això no té pas res a veure amb la 'cuina' anglesa, la veritat és que un plat tan mediterrani com aquest és una joia, i a sobre ben ràpid de fer. una magnífica troballa!

    ResponElimina
  5. Maria Teresa,

    Ja ens recomanaràs el restaurant anglès que més t'hagi agradat, je, je.

    MaryLou,

    És bona i ràpida de fer. Jo l'he fet moltes vegades. Així doncs, no en parlem de cuina britànica, je, je.

    Margarida,

    El teu germà ho tenia més fàcil perquè vivint allà, al menys pots comprar al teu gust. Tens tota la raó amb això de la mantega, i a més, salada !!!!. Fins i tot a l'esmorzar, la mantega era salada, i se suposa que era per menjar-la amb melmelada!.

    Manel,

    Els anglesos tenen el seu fish and chips, que no està malament del tot, però em quedo amb la varietat de les nostres receptes.

    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Oh, em va com anell al dit! Tinc un filet de rap a la nevera i ja sé com el faré! ;) jeje
    Petons!

    ResponElimina
  7. Res a veure amb els gegants "fish and chips" londinencs (encara que l'arrebossat amb cervesa no estava gens mal!!)

    La salseta deu estar fantàstica. Una altra apuntada a la llista!

    Cristina

    ResponElimina
  8. El rap te una pinta fenomenal, ja se com faré el que tinc a la nevera. El meu fill quan va als restaurants d`Anglaterra diu que es al•lèrgic a les salses i menja una mica mes be .

    ResponElimina
  9. Pregunta tonta: es nota molt el gust d'anxoves? no en sóc gaire amant...pero és que aquest plat fa una pintaaaaa!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. El rap es bo de totes maneres... i amb aquesta salseta... deu ser deliciós.
    ptns.

    ResponElimina
  11. Primer de tot benvinguts. En segon, com que el rap és un dels pocs peixos que menjo, poso a la llista aquest, i no crec que tardi molt a fer-ho...

    ResponElimina
  12. Noo heu perdut el temps eh!, arribeu de vacances i ja us poseu de cara a la feina.
    Un rap facilíssim de fer i que fa salivar ara que s'apropa el migdia.
    Bona feina!
    Mònica

    ResponElimina
  13. Ahir vaig fer aqueta recepte tan bona i tan fàcil de fer. Va quedar bonissima!!!
    Gràcies
    Xavi

    ResponElimina
  14. Cuina britànica? Sou prou generosos.És clar que el que no es conforma és perquè no vol i a les illes s'hi sobreviu. Ara bé, aquest rap amb salsa d'anxoves promet un sabors increibles i me'n prenc nota.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta, a mi m'agrada molt el rap!!! La poso a la lista de pendents que cada dia és més llarga!!

    ResponElimina
  16. Mercè,

    A veure què et sembla aquesta salseta, jo la trobo boníssima!.

    Cristina,

    No te'n menjaries un ara de fish and chips?, però "in situ", eh?.

    Sion,

    El teu fill és realment al·lèrgic a les salses o és un petit truquet?.

    Eva,

    La veritat és que sí que es nota el gust de les anxoves. Si no t'agraden gaire, pots provar de posar-ne menys. Ah!i sense espines!.

    Anna,

    El rap és un dels meus peixos preferits, i aquesta recepta és bona i senzilla, no podem demanar més.

    Sara Maria,

    Tornem a ser aquí per uns quants dies, a primers d'agost, la segona tanda de vacances, mentrestant, poquetes ganes de cuinar, i aquesta recepta ajuda.

    Mònica,

    No treballem gaire, no, que fa calor, però com que menjar, hem de menjar, doncs mira, poqueta feina i bon resultat.

    Xavi,

    Me'n alegro que hagis fet aquest rap i que t'hagi agradat. A mi també m'agrada molt, és d'aquelles receptes per repetir, no et sembla?.

    Glòria,

    D'alguna manera ho havíem de qualificar, no?. Ajuda trobar restaurants italians,m sempre disposats a ajudar. Per descomptat que ens quedem amb les nostres receptes de peixet.

    Cristina,

    Si t'agrada el rap, segur que repetiràs, queda molt gustós i es fa en cinc minuts!.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  17. A la llista de pendents...(adapatats ja?)
    Ptnts

    ResponElimina