divendres, 25 de setembre de 2009

CANELONS DE PEIX

Aquests dies és la Festa Major de Barcelona i com que els canelons són un plat de festa major, em vaig decidir per fer-ne de peix. Vaig anar al Mercat d’Hostafrancs i no només em vaig endur la matèria primera per als meus canelons, sinó que a més em vaig endur la recepta que la Montse, de la parada Peixos Martí, em va explicar. Per descomptat, vaig seguir els seus consells, ella t’explica les receptes d’una manera força entenedora i fa que sempre semblin fàcils. Van resultar suaus, lleugers i deliciosos!.

Ingredients per a 20 canelons:
- 500 g de rap
- 750 g de lluç
- 350 g de gambes
- 1 ceba
- Oli
- Sal
- Farina
- Mantega
- Formatge ratllat


Preparació:
Tallar el rap i el lluç, nets de pell i espines, a trossets petits.

Picar la ceba i estofar-la en una paella amb oli. Quan comenci a agafar color, afegir-hi el rap i el lluç, i anar donant voltes, perquè tot es vagi coent, alhora que el peix s’anirà desfent.

En una altra paella, fregir les gambes i un cop fetes, separar els caps i reservar-los. Pelar les gambes, tallar-les molt petites, afegir-les a la mescla del peix i la ceba i donar unes voltes perquè tot quedi ben incorporat. Lligar el farcit amb una mica de beixamel espessa.

En una cassola, aixafar els caps de les gambes amb la mà de morter. Recollir l’oli que haurà sobrat de fregir les gambes i passar-lo juntament amb els caps pel colador xinès. Afegir aquesta substància al farcit de peix. Deixar-ho refredar.

Bullir els canelons seguint les instruccions del paquet, farcir-los amb la mescla de peix, cobrir-los amb la beixamel al gust, posar-hi el formatge ratllat per sobre i gratinar.
.

28 comentaris:

  1. Bona festa major amics, a Reus també avui és festa. La nostra patrona, la Mare de Déu de Misericòrdia. Jo no he fet res especial per dinar ni per sopar, estic força cansada per cuinar elaboradament, però veig que pel contrari vosaltres us cuideu molt i molt bé. Felicitats per aquests canelons que amb tota seguretat tastaré. Salut!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Glòria, estupenda recepta, prenc nota per preparar-los aviat!!

    Núria

    ResponElimina
  3. Els meus preferits!!!!! Però els faig poques vegades perquè la resta de la família s'estima més els de carn. Aquests els faig els dies especials, i la Festa Major és un bon pretext per fer-los.
    Bona Festa Major!!

    ResponElimina
  4. Un bon plat de Festa Major, a veure si el faig l'any vinent!

    ResponElimina
  5. Que ben torradets que us han quedat, de canelons de peix n'hi ha moltes varietats, aquests que heu fet vosaltres han de ser dels millors per força
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  6. Nena que bons! me'ls menjaria ara mateix, que encara no he sopat.
    Estem tan acostumats a fer-los de carn que no et passa pel cap fer-los amb altres ingredients...amb lo bons que debíen ser!
    Mònica

    ResponElimina
  7. Mmmm què bons!!! em pareix una idea estupenda, no els he tastat mai però han de tenir un gust força especial no?? petonets

    ResponElimina
  8. Glòria que bons aquests canalons de Festa Major! m'has donat una molt bona recepta per diumenge...Un petó

    ResponElimina
  9. Glòria, me'ls apunto!!!!! Per Nadal sempre busquem receptes com aquesta, de Festa Major, i aquests canelons m'han agradat moltíssim, ja els tinc a la carpeta dels possibles menús de festa :)
    Una pregunta, et sembla que es poden fer amb antel·lació i congelar-los?

    ResponElimina
  10. glória, le diré a mi hija que prepare éstos canelones, puesto que ella es la especialista en hacerlos,buena sugerencia la preparación con pescado...graçies

    ResponElimina
  11. Aquesta setmana canviarè les mandonguilles de peix per aquests canelons de peix...fantàstics.

    ResponElimina
  12. Amiga Olles,

    Bona festa major també per als reusencs. Trobo que els canelons, a més de ser de festa major, van bé per deixar-los preparats per endavant, així, es pot gaudir de la festa sense massa feina a l'hora de dinar.

    Núria,

    Espero que t'agradin, queden molt suaus i molt gustosos, les gambes els donen el punt perfecte.

    Margarida,

    Sí que es veritat que tenim tendència a fer els de carn, els de tota la vida, però cada vegada hi ha més farcits diferents, bolets, bacallà, i els de peix... boníssims.

    Cristina,

    Una bona manera de celebrar la festa major, oi?.

    Ester,

    Posar-hi les gambes i el truqui d'axaifar els caps, passar-los per colador xinès i recollir la substància, trobo que és fonamental perquè donen un gustet...

    Mònica,

    Sí que n'eren de bons, sí!. D'aquells per repetir, si en queden!!.

    Mª José,

    Jo ja n'havia fet de peix, però de la manera com els explico és la primera vegada, i m'han agradat molt.

    Maia,

    Els canelons sempre fan festa, així que per diumenge també aniran molt bé.

    Gemma,

    Sí que es poden congelar, igual que fem amb els de carn. De fet, a mi em va sobrar farcit, el vaig posar al congelador i el vaig fer servir després per fer unes crestes, boníssimes. El farcit era igual de bo i la pasta dels canelons ja sabem que congela molt bé.

    Paco,

    Això, fes-li l'encàrrec a la teva filla i tu segueix amb els teus arrossets!. Cadascú la seva especialitat!.

    Òscar,

    També tinc ganes de fer mandonguilles de peix, no n'he fet mai, tu m'hi has fet pensar.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  13. Glòria,
    M'entusiasmen els canelons de peix que, per cert, la meva germana fa molt i molt bé. Li diré que entri en aquest post. Sempre serà interessant veure'n una versió diferent o, tal vegada, la mateixa.
    Una abraçada per atu i també per en Josep.

    ResponElimina
  14. I tant que si!!!!!! dinar de festa major, a Reus estem al bell mig de la festa .
    Bona festa major i bon profit!!!!

    ResponElimina
  15. Glòria,

    Doncs a veure què opina la teva germana d'aquesta recepta. A nosaltres ens va agradar molt!.

    Mai,

    Bona festa major també per a vosaltres i que la gaudiu del tot!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  16. Els canelons són un bon plat de festa Major. I de peix queden molt bones, a més aquests fan una pinta deliciosa...
    ptns.

    ResponElimina
  17. Anna,

    La tradició és la tradició i els canelons fan festa major. Com que m'agrada variar el farcit dels canelons, em vaig decidir per fer-los de peix, i van quedar molt bons.

    Fins aviat

    ResponElimina
  18. sí, senyor, res millor que uns canelons per celebrar la festa major, i si són com aquests, doble festa!

    ResponElimina
  19. Manel,

    Ja ho crec que vam fer festa i com que ens va sobrar farcit, en vam tenir per a unes crestes i encara en tenim per a un altre dia!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  20. Tot i que amb retard, esperem que hàgiu passat una Festa Major estupenda!!! Anem a la recepta: quan veieu a la Montse feu-li un aplaudiment de part dels vermells, ja que la seva recepta ens ha fet venir salivera només de llegir-la. Enhorabona pel plat, per aquestes mangnífiques mans de la Glòria, i per aquest bon ull (ja que les fotos son estupendes) del Josep.
    Un fort petó.

    ResponElimina
  21. Glòria, boníssims aquests canelons i tant que són de Festa Major!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  22. Alguna vegada e vist ó sentit dels canelons de peix, però no hem cridaven massa l`atenció. Però aquets teus tenen que estar de un 10, els provaré.
    Espero que la festa major la hagis passat molt be
    Una abrasada.

    ResponElimina
  23. Qué bons!!! els canelons son boníssims amb qualsevol farcit, però amb peix...hummmmmmm!!!!

    Petonets

    ResponElimina
  24. Amics vermells,

    Ja explicarem a la Montse que els seus canelons han triomfat.

    Moltes gràcies pels elogis!.

    Beth,

    No se'n poden menjar només dos o tres, al menys, un més caurà!.

    Sión,

    Doncs si et decideixes a fer-los, a veure si us agraden, nosaltres els trobem molt bons.

    Maria,

    I ara que som a la tardor, què tal farcits de bolets?, hummmmmmmmmmm!.

    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Glòria, no hi ha res com uns bons canelons per fer millor festa! ;)
    Espero que passéssiu una Bona Festa! :)
    Petons!

    ResponElimina
  26. Bona nit Gloria!!!
    Em sento malament !! Fa molt de temps que no os visito i quan t'hi vist al meu bloc m'hi sentit com si os hagués traït, je,je. je,...Resulta que tot això és comença mixt en broma i acaba s'en molt seriós i jo crec que a mi ja s'ha me'n va de les mans , no dono la vast.També et tinc que dir que de cuina encara una mica hi entenc , però dels post tan bonics que fa el teu marit , d'aquest no se mai que tinc que dir...je,
    Bé jo volia parlar d'aquest canalons tan meravellosos que has fet, junt amb tot això si afegeixis un pele't de salmó , li dona un guste't i un color diferent , les meves clientes diuen que queden molt bé.De totes maneres veig que tens a la Montse que crec que es la Peixatera que també et tracta i to explica d´àllo més bé.
    Moltes Felicitats per els canalons .

    ResponElimina
  27. Mercè,

    Està bé seguir les tradicions sempre que podem, oi?, i fer canelons per festa major n'és una!.

    Dolors,

    No t'has de sentir malament per res, a mi també em passa que a vegades només miro què hi ha de nou en els blocs, sense parar-m'hi a fer comentaris per falta de temps, segur que un dia o altre, això ens passa a tothom.

    M'apunto el suggeriment de posar una mica de salmó als canelons, serà una manera diferent de fer-los. A mi el salmó m'agrada molt.

    Fins aviat

    ResponElimina
  28. Hola Glòria, diumenge vaig fer els canelons i tot un éxit. Un petò

    ResponElimina