Aquests dies és la Festa Major de Barcelona i com que els canelons són un plat de festa major, em vaig decidir per fer-ne de peix. Vaig anar al Mercat d’Hostafrancs i no només em vaig endur la matèria primera per als meus canelons, sinó que a més em vaig endur la recepta que la Montse, de la parada Peixos Martí, em va explicar. Per descomptat, vaig seguir els seus consells, ella t’explica les receptes d’una manera força entenedora i fa que sempre semblin fàcils. Van resultar suaus, lleugers i deliciosos!.
Ingredients per a 20 canelons:
- 500 g de rap
- 750 g de lluç
- 350 g de gambes
- 1 ceba
- Oli
- Sal
- Farina
- Mantega
- Formatge ratllat
Preparació:
Tallar el rap i el lluç, nets de pell i espines, a trossets petits.
Picar la ceba i estofar-la en una paella amb oli. Quan comenci a agafar color, afegir-hi el rap i el lluç, i anar donant voltes, perquè tot es vagi coent, alhora que el peix s’anirà desfent.
En una altra paella, fregir les gambes i un cop fetes, separar els caps i reservar-los. Pelar les gambes, tallar-les molt petites, afegir-les a la mescla del peix i la ceba i donar unes voltes perquè tot quedi ben incorporat. Lligar el farcit amb una mica de beixamel espessa.
En una cassola, aixafar els caps de les gambes amb la mà de morter. Recollir l’oli que haurà sobrat de fregir les gambes i passar-lo juntament amb els caps pel colador xinès. Afegir aquesta substància al farcit de peix. Deixar-ho refredar.
Bullir els canelons seguint les instruccions del paquet, farcir-los amb la mescla de peix, cobrir-los amb la beixamel al gust, posar-hi el formatge ratllat per sobre i gratinar.
Ingredients per a 20 canelons:
- 500 g de rap
- 750 g de lluç
- 350 g de gambes
- 1 ceba
- Oli
- Sal
- Farina
- Mantega
- Formatge ratllat
Preparació:
Tallar el rap i el lluç, nets de pell i espines, a trossets petits.
Picar la ceba i estofar-la en una paella amb oli. Quan comenci a agafar color, afegir-hi el rap i el lluç, i anar donant voltes, perquè tot es vagi coent, alhora que el peix s’anirà desfent.
En una altra paella, fregir les gambes i un cop fetes, separar els caps i reservar-los. Pelar les gambes, tallar-les molt petites, afegir-les a la mescla del peix i la ceba i donar unes voltes perquè tot quedi ben incorporat. Lligar el farcit amb una mica de beixamel espessa.
En una cassola, aixafar els caps de les gambes amb la mà de morter. Recollir l’oli que haurà sobrat de fregir les gambes i passar-lo juntament amb els caps pel colador xinès. Afegir aquesta substància al farcit de peix. Deixar-ho refredar.
Bullir els canelons seguint les instruccions del paquet, farcir-los amb la mescla de peix, cobrir-los amb la beixamel al gust, posar-hi el formatge ratllat per sobre i gratinar.
.
Bona festa major amics, a Reus també avui és festa. La nostra patrona, la Mare de Déu de Misericòrdia. Jo no he fet res especial per dinar ni per sopar, estic força cansada per cuinar elaboradament, però veig que pel contrari vosaltres us cuideu molt i molt bé. Felicitats per aquests canelons que amb tota seguretat tastaré. Salut!!!!!!!
ResponEliminaGlòria, estupenda recepta, prenc nota per preparar-los aviat!!
ResponEliminaNúria
Els meus preferits!!!!! Però els faig poques vegades perquè la resta de la família s'estima més els de carn. Aquests els faig els dies especials, i la Festa Major és un bon pretext per fer-los.
ResponEliminaBona Festa Major!!
Un bon plat de Festa Major, a veure si el faig l'any vinent!
ResponEliminaQue ben torradets que us han quedat, de canelons de peix n'hi ha moltes varietats, aquests que heu fet vosaltres han de ser dels millors per força
ResponEliminaUna abraçada
Ester
Nena que bons! me'ls menjaria ara mateix, que encara no he sopat.
ResponEliminaEstem tan acostumats a fer-los de carn que no et passa pel cap fer-los amb altres ingredients...amb lo bons que debíen ser!
Mònica
Mmmm què bons!!! em pareix una idea estupenda, no els he tastat mai però han de tenir un gust força especial no?? petonets
ResponEliminaGlòria que bons aquests canalons de Festa Major! m'has donat una molt bona recepta per diumenge...Un petó
ResponEliminaGlòria, me'ls apunto!!!!! Per Nadal sempre busquem receptes com aquesta, de Festa Major, i aquests canelons m'han agradat moltíssim, ja els tinc a la carpeta dels possibles menús de festa :)
ResponEliminaUna pregunta, et sembla que es poden fer amb antel·lació i congelar-los?
glória, le diré a mi hija que prepare éstos canelones, puesto que ella es la especialista en hacerlos,buena sugerencia la preparación con pescado...graçies
ResponEliminaAquesta setmana canviarè les mandonguilles de peix per aquests canelons de peix...fantàstics.
ResponEliminaAmiga Olles,
ResponEliminaBona festa major també per als reusencs. Trobo que els canelons, a més de ser de festa major, van bé per deixar-los preparats per endavant, així, es pot gaudir de la festa sense massa feina a l'hora de dinar.
Núria,
Espero que t'agradin, queden molt suaus i molt gustosos, les gambes els donen el punt perfecte.
Margarida,
Sí que es veritat que tenim tendència a fer els de carn, els de tota la vida, però cada vegada hi ha més farcits diferents, bolets, bacallà, i els de peix... boníssims.
Cristina,
Una bona manera de celebrar la festa major, oi?.
Ester,
Posar-hi les gambes i el truqui d'axaifar els caps, passar-los per colador xinès i recollir la substància, trobo que és fonamental perquè donen un gustet...
Mònica,
Sí que n'eren de bons, sí!. D'aquells per repetir, si en queden!!.
Mª José,
Jo ja n'havia fet de peix, però de la manera com els explico és la primera vegada, i m'han agradat molt.
Maia,
Els canelons sempre fan festa, així que per diumenge també aniran molt bé.
Gemma,
Sí que es poden congelar, igual que fem amb els de carn. De fet, a mi em va sobrar farcit, el vaig posar al congelador i el vaig fer servir després per fer unes crestes, boníssimes. El farcit era igual de bo i la pasta dels canelons ja sabem que congela molt bé.
Paco,
Això, fes-li l'encàrrec a la teva filla i tu segueix amb els teus arrossets!. Cadascú la seva especialitat!.
Òscar,
També tinc ganes de fer mandonguilles de peix, no n'he fet mai, tu m'hi has fet pensar.
Una abraçada a tothom
Glòria,
ResponEliminaM'entusiasmen els canelons de peix que, per cert, la meva germana fa molt i molt bé. Li diré que entri en aquest post. Sempre serà interessant veure'n una versió diferent o, tal vegada, la mateixa.
Una abraçada per atu i també per en Josep.
I tant que si!!!!!! dinar de festa major, a Reus estem al bell mig de la festa .
ResponEliminaBona festa major i bon profit!!!!
Glòria,
ResponEliminaDoncs a veure què opina la teva germana d'aquesta recepta. A nosaltres ens va agradar molt!.
Mai,
Bona festa major també per a vosaltres i que la gaudiu del tot!.
Fins aviat
Els canelons són un bon plat de festa Major. I de peix queden molt bones, a més aquests fan una pinta deliciosa...
ResponEliminaptns.
Anna,
ResponEliminaLa tradició és la tradició i els canelons fan festa major. Com que m'agrada variar el farcit dels canelons, em vaig decidir per fer-los de peix, i van quedar molt bons.
Fins aviat
sí, senyor, res millor que uns canelons per celebrar la festa major, i si són com aquests, doble festa!
ResponEliminaManel,
ResponEliminaJa ho crec que vam fer festa i com que ens va sobrar farcit, en vam tenir per a unes crestes i encara en tenim per a un altre dia!.
Fins aviat
Tot i que amb retard, esperem que hàgiu passat una Festa Major estupenda!!! Anem a la recepta: quan veieu a la Montse feu-li un aplaudiment de part dels vermells, ja que la seva recepta ens ha fet venir salivera només de llegir-la. Enhorabona pel plat, per aquestes mangnífiques mans de la Glòria, i per aquest bon ull (ja que les fotos son estupendes) del Josep.
ResponEliminaUn fort petó.
Glòria, boníssims aquests canelons i tant que són de Festa Major!
ResponEliminaUn petó! Beth
Alguna vegada e vist ó sentit dels canelons de peix, però no hem cridaven massa l`atenció. Però aquets teus tenen que estar de un 10, els provaré.
ResponEliminaEspero que la festa major la hagis passat molt be
Una abrasada.
Qué bons!!! els canelons son boníssims amb qualsevol farcit, però amb peix...hummmmmmm!!!!
ResponEliminaPetonets
Amics vermells,
ResponEliminaJa explicarem a la Montse que els seus canelons han triomfat.
Moltes gràcies pels elogis!.
Beth,
No se'n poden menjar només dos o tres, al menys, un més caurà!.
Sión,
Doncs si et decideixes a fer-los, a veure si us agraden, nosaltres els trobem molt bons.
Maria,
I ara que som a la tardor, què tal farcits de bolets?, hummmmmmmmmmm!.
Una abraçada
Glòria, no hi ha res com uns bons canelons per fer millor festa! ;)
ResponEliminaEspero que passéssiu una Bona Festa! :)
Petons!
Bona nit Gloria!!!
ResponEliminaEm sento malament !! Fa molt de temps que no os visito i quan t'hi vist al meu bloc m'hi sentit com si os hagués traït, je,je. je,...Resulta que tot això és comença mixt en broma i acaba s'en molt seriós i jo crec que a mi ja s'ha me'n va de les mans , no dono la vast.També et tinc que dir que de cuina encara una mica hi entenc , però dels post tan bonics que fa el teu marit , d'aquest no se mai que tinc que dir...je,
Bé jo volia parlar d'aquest canalons tan meravellosos que has fet, junt amb tot això si afegeixis un pele't de salmó , li dona un guste't i un color diferent , les meves clientes diuen que queden molt bé.De totes maneres veig que tens a la Montse que crec que es la Peixatera que també et tracta i to explica d´àllo més bé.
Moltes Felicitats per els canalons .
Mercè,
ResponEliminaEstà bé seguir les tradicions sempre que podem, oi?, i fer canelons per festa major n'és una!.
Dolors,
No t'has de sentir malament per res, a mi també em passa que a vegades només miro què hi ha de nou en els blocs, sense parar-m'hi a fer comentaris per falta de temps, segur que un dia o altre, això ens passa a tothom.
M'apunto el suggeriment de posar una mica de salmó als canelons, serà una manera diferent de fer-los. A mi el salmó m'agrada molt.
Fins aviat
Hola Glòria, diumenge vaig fer els canelons i tot un éxit. Un petò
ResponElimina