Una recepta de la Mireia Carbó, del seu llibre La Cuina Salvavides. Les delícies de bacallà tant poden ser un aperitiu com un segon plat, acompanyades d’una amanida d’enciam. No se’n pot menjar només una!.
Ingredients:
- 250 g de bacallà dessalat (en tiretes o esqueixat)
- 250 g de patata (pesada en cru)
- 2 ous
- 1 gra d’all
- Farina
- Julivert (fresc o sec)
- Oli d’oliva o de gira-sol
Preparació:
Posar el bacallà esqueixat en remull amb aigua 3 hores abans de començar la preparació, o bé comprar-lo ja dessalat.
Pelar les patates i bullir-les amb aigua fins que siguin tendres.
Pelar l’all i picar-lo ben menut. Picar unes fulles de julivert.
Escalfar aigua dins d’una olla i, quan trenqui el bull, tirar-hi el bacallà escorregut; quan l’aigua torni a trencar el bull, comptar fins a 3 escórrer-lo.
En un bol, aixafar amb una forquilla les patates i el bacallà. Aprofitar per vigilar que no hagi quedat cap espina. Incorporar-hi l’all i el julivert i els dos rovells d’ou. Remenar-ho i deixar-ho reposar, ben tapat amb paper film, durant 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, batre les clares que havíem reservat; han de quedar escumoses però no muntades del tot.
Amb la pasta de bacallà, fer-ne boletes, rodones o lleugerament aixafades, i passar-les primer per farina i després per les clares.
Ingredients:
- 250 g de bacallà dessalat (en tiretes o esqueixat)
- 250 g de patata (pesada en cru)
- 2 ous
- 1 gra d’all
- Farina
- Julivert (fresc o sec)
- Oli d’oliva o de gira-sol
Preparació:
Posar el bacallà esqueixat en remull amb aigua 3 hores abans de començar la preparació, o bé comprar-lo ja dessalat.
Pelar les patates i bullir-les amb aigua fins que siguin tendres.
Pelar l’all i picar-lo ben menut. Picar unes fulles de julivert.
Escalfar aigua dins d’una olla i, quan trenqui el bull, tirar-hi el bacallà escorregut; quan l’aigua torni a trencar el bull, comptar fins a 3 escórrer-lo.
En un bol, aixafar amb una forquilla les patates i el bacallà. Aprofitar per vigilar que no hagi quedat cap espina. Incorporar-hi l’all i el julivert i els dos rovells d’ou. Remenar-ho i deixar-ho reposar, ben tapat amb paper film, durant 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, batre les clares que havíem reservat; han de quedar escumoses però no muntades del tot.
Amb la pasta de bacallà, fer-ne boletes, rodones o lleugerament aixafades, i passar-les primer per farina i després per les clares.
Escalfar força oli en una paella i, quan estigui ben calent, anar-les daurant; simplement entrar i sortir.
-
Quines ganes tinc de menjar bunyols de bacallà, aquests tenen una pinta boníssima. Petons.
ResponEliminaEls bunyols de bacallà son bons a qualsevol hora. No en faig mai però aquests m'han semblat tant fàcils que potser m'animo.
ResponEliminaUna abraçada.
Mònica
Han de ser boníssims per força, perquè amb aquesta pinta...!
ResponEliminaM'encanten els bunyols de bacallà, encara que no en faig sovint, perquè els meus fills s'estimen més menjar un tall de bacallà.
I és veritat, no se'n pot menjar només un, ni dos, ni tres. Jo em menjaria tota la vostra safata (vagi pel temps que fa que no els tasto)!
Unes delícies irresistibles, auqestes fa temps que les tinc a pendents, potser ja és hora que m'hi posi.
ResponEliminaUna abeaçada
Ester
Hola bonics! el bacallà de la única manera que m'agrada és així en delícia com la que heu cuinat vosaltres. No n'hem fet mai de bunyols a casa, però ara ja tenim una recepta meravellosa, com vosaltres.
ResponEliminaUn petó enorme.
Que bo que ès el bacallà, m'agrada de totes maneres i aquestes decíes han d'estar com el seu nom indica "deliciosas" com tot el fa Mireia
ResponEliminaPetons
Unes delícies delicioses ;)
ResponEliminaMe l'apunto per a fer-ho com a entrant o en un pica pica!
petons.
ahi si, aquesta reçepta me la apropie, després no me endames drets d' autor, salutaçions
ResponEliminaQué bó!!!! tot el que porti bacallà ens agrada moltíssim!!
ResponEliminaAquesta preparació tan fàcil caurà ràpid!!
Petonets
El bunyols de bacallà -No els de La Sirena- sinó els auténtics, són d'alló més i més bons i si dic d'alló més i més bons, per tant no tant sols és per menjar-ne un de sol sinó... un darrera l'altra¡¡. Que vaigi bó Josep i Glória¡¡.
ResponEliminaCom sempre cal començar dient que aquestes delícies tenen un aspecte d'allò més mengívol. M'he apuntat la recepta perquè no sembla difícil tal y com l'expliques, Glòria i, amés a més, el bacallà m'agrada molt i molt.
ResponEliminaUna abraçada per a tots dos.
Àngels,
ResponEliminaQuè tal unes delícies de bacallà per a un soparet?. Bones, bones!!
Mònica,
Jo sempre els feia només de bacallà, i aquests fets amb una mica de patata, són ben bons. A veure si t'animes i ja m'ho diràs.
Margarida,
A mi el bacallà m'agrada molt, de fet tinc unes quantes receptes a punt per fer. I els bunyols també!!.
Ester,
Doncs si fa temps que les tens pendents, anima't i passa-les a la llista de fets!.
Parella,
A vegades costa trobar el punt de la massa dels bunyols però trobo que aquests de la Mireia queden molt bons. Recepta de confiança!.
Reme,
És veritat, les receptes de la Mireia són garantia!.
Anna,
En un pica-pica, fetes com a boletes, poden quedar ben bones i ben boniques!.
Paco,
Endavant, cap problema!. Jo contenta que t'agradi aquesta recepta de la nostra estimada cuinera Mireia Carbó.
Maria,
A veure si aviat poso alguna altra recepta de bacallà, a mi també m'agrada molt.
Josep,
És veritat que un darrera l'altre vas fent i no te n'adones i ja no en queda cap!. Millor que no en sobrin, són més bons acabadets de fer, ben cruixents!.
Glòria,
Tu ets dels meus, a mi també m'agrada i moltes vegades en demano si dinem a fora i n'hi ha.
Una abraçada per a tothom!.
Com sempre la Dra.Carbó fa les coses fàcils i el m,és important amb ganes de fer-les!!!Per la mostra aquests bunyols de bacallà!
ResponEliminaPtnts
Glòria, quina pinta, els bunyols m'encanten això si, casolans i amb aquesta presencia tan bona que tenen aquests que heu fet vosaltres!
ResponEliminaUn petó! Beth
Aquestes delícies de bacallà son estupendes, acompanyades de una bona amanida, tens un dinà perfecta
ResponEliminaUna abrasada.
Una recepta bona de la Mirieia, com totes!
ResponEliminaJa sabeu que a mi el bacallà no m'entusiasme, però menjat així en bunyols, sí que m'agrada, ja ho crec!
M'encanta els buñols, les delicies, les croquetes i tots aquells fregits que portin bacallà. Van be a qualsevol moment i són realment bons. Aquesta recepta de la Mireia, segur que és ben bona.
ResponEliminaNois, fantàstica recepta!! Aques l'apunto per fer-la de seguida, faré més quantitat i congelaré...així tindré quan fasi falta!!
ResponEliminaNúria
moltes gràcies per la recepta. no us n'havia dir res perquè quan la vaig veure em van venir unes ganes boges de menjar-ne, la vaig fer i realment queden unes delícies delicioses.
ResponEliminaMarta,
ResponEliminaAra que ja no fa calor, hem recuperat les ganes de tornar-nos a posar a la cuina i què millor que amb una recepta de la Mireia?.
Beth,
El truqui de passar-los per les clares batudes al final els fa molt esponjosos.
Sión,
I tant que és un dinar perfecte, ara me'n menjaria uns quants!.
Gemma,
És veritat, conec més gent a qui no els agrada el bacallà, però en bunyols sí, ben dauradets i cruixents!.
Maria,
A mi també m'agrada el bacallà de totes les maneres, i els bunyols estan a dalt de tot de la llista.
Núria,
Suposo que els congelaràs en cru, oi?. Perquè cuits i congelats crec que perdran el toc cruixent.
Manel,
Això sí que és ser ràpid!. D'aquesta manera no l'has hagut de posar a pendents, eh?. Me'n alegro que t'hagin agradat.
Una abraçada per a tothom
Glòria, en cru...Quan faig croquetes o hamburgueses...ja que em poso a fer feina...preparo més per congelar, i tinc quan necesito.
ResponEliminaNúria
Jo faig bunyols però no hi poso patata. Aquest han de quedar molt fins i bons.
ResponEliminaptns.
c'est trop beau et bon! beignets de morue( bacallà c'est plus joliqu'en Français) j'adore! bises!
ResponEliminaLes fotos ja ho diuen tot!! Quina bona pinta aquestes delícies!! Jo no sóc gens amant del bacallà, però així en bunyols és de les poques formes que en menjo. :p
ResponEliminaPetons!!
Anna,
ResponEliminaJo tampoc n'hi havia posat mai de patata, però seguint la recepta de la Mireia, van sortir molt bons.
Yvette,
Que nous le disons en catalan ou en français, les beignets de morue sont très bons!. Baisers.
Mercè,
Al contrari que tu, a mi m'agrada molt el bacallà, però conec més gent que diu el mateix que tu, que no els agrada gaire, però en bunyols sí. Ummmm, torradets i cruixents, que bons!.
Fins aviat