La setmana passada va ser el meu aniversari i per celebrar-ho a la feina, vaig portar aquest brownie. És una recepta de la Mireia Carbó, del llibre La cuina salvavides. Ella diu que és una recepta “infal•lible”, i us ho asseguro que és ben veritat!. Es pot coure al microones o al forn de tota la vida, jo el vaig coure al forn.
Com que a la feina som colla, vaig doblar les quantitats dels ingredients per fer un brownie ben gros, perquè n’hi hagués per a tothom. Encara hi va haver algú que va tenir la sort de poder repetir!.
Ingredients:
- 125 g de xocolata per a postres o negra de rajola
- 125 g de sucre
- 100 de mantega
- 80 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 3 ous
- 1 grapat de nous o avellanes pelades (jo vaig ser molt generosa)
Per pintar el motlle:
- Mantega
- Farina
Preparació:
Pesar bé tots els ingredients. Untar un motlle amb mantega i empolvorar-lo amb farina. Trossejar la xocolata menuda. Picar les nous.
Desfer la xocolata amb la mantega en un bol o en una tassa grossa, al microones. És important fer-ho a mitja potència del microones i remenant sovint: primer escalfar-la un minut, obrir i remenar, després 30 segons, obrir i remenar, i així fins que sigui desfeta. També es pot fer al bany maria.
Dins d’un recipient, batre els ous amb el sucre fins que quedin ben escumosos. Afegir-hi la xocolata desfeta i remenar-ho suaument. Afegir-hi la farina barrejada amb el llevat i les nous i abocar-ho al motlle.
Si es cou al microones, coure’l durant uns 6 minuts a màxima potència i deixar-lo reposar 5 minuts dins del microones. Potser que s’hagi d’ajustar el temps, depenent del tipus de microones.
Si es vol coure al forn de tota la vida (jo ho vaig fer així), escalfar el forn a 180º i coure’l durant uns 30 minuts aproximadament.
.
La bet diu: ummmmmmmmmmmmm, té molt bona pinta!
ResponEliminaLa laia diu: em sembla que t'ha costat molt,no?
L'ona diu:devien estar contents els companys,no?
L'albert i jo diem: com sempre GENIAL!,encara el tenim pendent nosaltres...en prenc nota.A reveure amics.
Felicitats per l'aniversari!!!!!!
ResponEliminaSegur que els companys de feina van quedar encantats amb aquest brownie deliciós. Si la recepta és de la Mireia, segur que és infal·lible, no en devia quedar ni una engruna ;)
Caram! Moltes felicitats per l'aniversari i també felicitats per el brownie. Però sobretot per l'aniversari.
ResponEliminaA la foto ha quedat molt i molt sugerent!!
El Brownie magnífic però el motiu pel qual el vas fer encara millor!! FELICITATS!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Eiiii Feliç Aniversari Glòria !!!
ResponEliminaQuina pinta de browni ... hores d'ara ... en menjava un trosset més que rapidament.
Ptons
jijiji per cert m'ha encantat quan dius que vas ser molt generosa amb les nous :O)
ResponEliminaglória, moltes feliçitats de aniversari, del brownie no puc comentar-lo per que la boca surt aigua, y a propósits de aniversaris, el proper dia 14 cumplix els primers 65 anys de la meva vida y uns cuánts mes de la 2ª Rex-Pública, peró el celebaré el proper dumenge.........abraçades per a tu y el josep..........paco
ResponEliminaHola de nou... sense arribar-li a la sola de les sabates a la Mireia en el tema cuina, jo tinc entés que el Brownie es fa sense llevat airejant la barreja amb una llengua. Ho vaig aprendre en un curs d'aquell noi que ens va fer la demo a Sosa (ara no recordo el nom) i realment queda espectacular. Ho dic amb bon rollo eh?... ja sabeu que soc un adirador del vostre blog.
ResponEliminaMoltes felicitats!!!!
ResponEliminaEl brownie segur que els va agradar molt als teus companys no!!! T'ha quedat ben maco!
Petonets
Encara que no ens diguis ...Quants....
ResponEliminaPer molts anys ho poguis celebrar amb aquest pastis tan bo.....!!!!
Per molts anys!!!!
ResponEliminaLa foto del tall és formidable, que bo devia d’estar i quina sort els que van poder repetir!!!!
Un petó
Per molts anys, Glòria!!! Molt bona idea, quan hi ha molta gent, la de portar un tipus de pastís com aquest, que en pots fer de més o de menys.
ResponEliminaEn el comentari que fa en Ricard Sampere parla d'una llengua pastissera. Ho he buscat per saber què era i no ho sabut trobar. M'ho podeu explicar?
On dius que treballes?? Més que res per deixar un curriculum en aquest lloc on es mengen aquestes delicies!!! Increible!!
ResponEliminaPetonets
Molts d'Anys!!!! ,
ResponEliminaNo he fet mai Brownie i com que sempre parlau meravelles de na Mireia , amb el teu permís serà aquesta recepta en la que m'estrenaré.
Molt bona pinta , els teus companys de feina deuen desitjar que prest tornis a fer anys, eh???
Una abraçada
Moltes felicitats! Alguna conexió estranya hi ha entre nosaltres, vas fer el rissoto i jo la mateixa setmana, ara apareix aquest brownie que havia d' estar deliciós i jo aquest cap de setmana també l'he fet, mes negre però brownie.
ResponEliminaMuas!
Moltes felicitats! com els cuides als companys de feina... Segur que jo també hauria repetit si hagués pogut! I... ara són les cinc de la tarda. M' anoto la recepta i vaig a preparar-ne un per quan arribin les meves filles dintre d' una hora.
ResponEliminaPer molts anys Glòria, guapa!
ResponEliminaM'encanta el brownie, mmm!
Gràcies per compartir la recepata de la Mireia.
Un petonàs,
Marina
Per molts d'anys!!! i qui fos "amic proper" per poder fer un mos d'aquesta meravella. Petoooons!
ResponEliminaPer molts anys Glòria!
ResponEliminaNo tinc per costum mirar aquests posts culinaris a segons quines hores, però no he pogut resistir la temptació i és clar, la salivera que m'has fet entrar no hi ha manera d'aturar-la.
Me'n vaig al Liceu a veure la Damrau, un altre tipus de salivera.
Moltes felicitats Glòria! Els companys deurien alucinar amb aquest brownie!!! Quina pintaaaaa!!! A casa ens agrada moltíssim...xo com que sóc alèrgica a les nou li poso nous de macadamia o festucs... :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Bet, Laia, Ona, un dia l'hem de fer juntes, d'acord?.
ResponEliminaGemma,
Són uns companys molt agraïts, no en va quedar ni una engruna!.
Òscar,
Moltes gràcies!. Tasteu-lo!
Dolça,
Sempre va bé celebrar l'aniversari amb aquesta llepolia!.
Mima,
Em sap greu, però no en va quedar ni un trosset, je, je.
Paco,
Moltes felicitats per endavant i que el diumenge ho celebreu amb totes les de la llei!.
Ricard,
Quan vaig veure la recepta també vaig em vaig fixar en el detall del llevat, però com que jo tinc molta fe en les receptes de la Mireia, no vaig dubtar ni un minut, a fer-lo tal com ella ho explica!. I el resultat, ben bo!.
Maria,
Va quedar ben "afavorit", eh?.
Dolors,
Moltes gràcies!.
Enric,
Moltes gràcies!. Això de la llengua pastissera, suposo que es refereix a una llengua de silicona, al menys, jo ho he entès així.
Si... amb el nom de "llengua" em referia al típic estri de silicona que va tan be per deixar "netes" les superficies dels recipients... Però jo l'utilitzo fins i tot en cuina normal... vull dir que per mi ha deixar de dir-se "pastissera"... :).
ResponEliminaOK! Ja sé què vols dir: Jo en sóc un entusiasta, d'aquest estri. Gràcies Ricard!
ResponEliminaFelicitats (endarrerides). Ho sent. No me n'he assabentat fins ara. Per cert, ja saps que m'has fet feliç, xocolataddicte com sóc, amb aquest super-brownie!!! Enhorabona!!!
ResponEliminaDolorss,
ResponEliminaJo també hauria repetit, ja, ja.
Maria,
De tant en tant va bé endolcir les hores de treball, oi?.
Xisca,
Serà un començament ben dolç, ja ho veuràs!.
Gemma,
Quina casualitat, eh?. Posaràs el brownie al blog?
Anna,
Espero que els agradés molt a les teves filles. Segur que sí, perquè allà on hi hagi xocolata...
Marina,
Moltes gràcies. La recepta de la Mireia surt molt bé, ja ho veuràs!.
Chis,
Moltes gràcies!. I el que ens fa "amics no tant propers" només són els quilòmetres de distància, perquè per la resta som molt propers i ben contents de ser-ho!.
Joaquim,
Moltes gràcies!. Sí que aniria bé un trosset de brownie per berenar, abans d'anar al Liceu, oi?. Espero que gaudeixis molts i que ens ho expliquis. Nosaltres hi anem el dijous. Quines ganes!.
Eva,
Moltes gràcies!. I fent honor al nom del bloc, posa-hi festucs al brownie!.
Una abraçada a tothom
Mooooooooltes felicitats per l`aniversari, els companys segur que encantadíssims, una recepta de la Mireia es un èxit assegurat
ResponEliminaMolts petons
Francesc,
ResponEliminaMoltes gràcies!. Ja saps que jo també sóc xocoaddicte, per tant, a pecar!.
Sion,
Moltes gràcies. I tant que sí, amb les receptes de la Mireia anem sobre segur!.
Un "xollo" és això de tenir companys de feina capaços de obsequiar-te amb un brownie d'aquest tamany!! ah!! i moltes felicitats!!
ResponEliminaEl brownie és un dels meus pastissos preferits, encara que jo només l'he fet una vegada i se'm va cremar, però no poc, mooooolt! Serà qüestió de tornar-ho a provar i si dius que aquesta és infalible doncs me l'apunto.
ResponEliminaUna abraçada i MOOOOOOOLTES FELICITATS!
Felicitats Glòria! m'encanta el brownie i es que les receptes de la Mireia son genials!
ResponEliminaPetons
Alfons,
ResponEliminaMoltes gràcies!. És que si l'hagués fet més petit, no hagués donat per a tothom, som colla i llaminers!.
Gemma,
Aquesta no falla, però vigila el forn, ja, ja.
Marta,
Gràcies. Ja ho crec que surten bé les receptes de la Mireia, ens fan quedar molt bé.
Gloria, per molts anys!!!! De ben segur que aquest brownie devia volar! I no es gens sorprenent si la recepta ve de la Mireia. ;)
ResponEliminaPetons!
HOLA GLÒRIA, GUAPA TU
ResponEliminaAMB RETARD, PERÒ ...FELIÇ ANIVERSARI, I AMB EL TEU PREMÍS AGAFO UNA MICA D´AQUEST DELICIÒS PASTIS,´´..I LA RECEPTA TAMBÈ,
PETONETS SUSANNA
Mercè,
ResponEliminaMoltes gràcies!. Va desaparèixer bastant depressa, bona senyal, no?
Susanna,
Moltes gràcies!. Afanya't, que quasi no en queda, je, je.
Ja he fet el vostre brownie! Mira que n'he fet vegades, però aquest ha sortit perfecte. Se'ns ha acabat en un tres i no res. El repetiré! Gràcies per la recepta!
ResponElimina