dimarts, 20 d’abril del 2010

MOUSSE DE IOGURT I FORMATGE FRESC

Del llibre La cuina salvavides, de la Mireia Carbó, unes postres senzilles de fer i que sempre fan quedar bé.

Ella ens proposa acompanyar-la amb un saltejat de cireres, però com que encara no és temps de cireres, jo li he posat un rajolinet del coulis de maduixa que ella ens va ensenyar a fer.

Ingredients:

- 200 g de formatge cremós d’untar
- 3 iogurts tipus grec
- 4 cullerades de sucre
- 200 ml de nata per muntar (35% de matèria grassa)
- 100 ml de llet
- 4 fulls de gelatina neutra

Per al coulis de maduixa:

- 250 g de maduixes
- 100 g de sucre
- 100 ml d’aigua
- Unes gotes de suc de llimona

Preparació de la mousse:

Mesurar tots els ingredients.

En un recipient amb aigua freda, remullar els fulls de gelatina fins que s’estovin.

Dins d’un cassó, escalfar la llet. Quan trenqui el bull, fora del foc, afegir-hi els fulls de gelatina escorreguts i el sucre. Remenar-ho per tal que tot quedi dissolt.

En un bol barrejar els iogurts amb el formatge i, amb l’ajut d’un batedor de mà o elèctric, afegir-hi la preparació de la llet.

En un altre bol, semimuntar la nata, molt freda de la nevera, amb l’ajut de la batedora elèctrica de varetes, fins que adquireixi consistència. No ha de quedar gaire muntada, simplement ha de tenir cos.

Amb cura, incorporar-hi la nata a la preparació anterior, remenant de dalt a baix.

Posar la mousse en motllos individuals o en copes i deixar-la a la nevera fins als moment de servir-la.


Preparació del coulis:

Coure les maduixes amb l'aigua, el sucre i les gotes de llimona durant 5 minuts. Triturar amb la batedora i colar. Reservar a la nevera.

Encara que inicialment sembli que el coulis queda massa líquid, un cop ha estat a la nevera, ja s’espesseix.
.

25 comentaris:

  1. Uau, m'encanta, Glòria!
    No coneixia la recepta, prenc nota, gràcies per compartir-la!
    Petonets per tu i en Josep,
    Marina

    ResponElimina
  2. Si no m'equivoco vaig tenir la sort de provar-lo ja fa un temps i està boníssim i molt fi!Com sempre els postres de la Glòria...una garantía!!A reveure guapa!

    ResponElimina
  3. Quin postre més exquisid!! T'ha quedat una presentació molt bonica. Petonets
    Mercè V

    ResponElimina
  4. oHH, ohhh. Tot hi havent sopat, ara me'n menjaria un d'aquest, quina cosa tan bona,delicada i exquisida.
    Una abraçada Glòria.

    ResponElimina
  5. Me'n vaig a buscar la cullera per menjar-m'ho directament de la pantalla, ja,ja,ja,..
    Sempre m'han agradat aquest tipus de "flamets" el formatge i la maduixa fan molt bona parella (igual que vosaltres)

    Petons

    ResponElimina
  6. glória bonissim postre per el arrosset del altre dia, en el méu blog ián duges respostes per les preguntes que en féia el josep, molt grat per tot glória...........paco

    ResponElimina
  7. Ara mateix canviaria els dos iogurts que he menjat per sopar per una culleradeta d'aquesta mousse! M'encanta!

    ResponElimina
  8. Corroboro que aquesta mousse és deliciosa!! I tant combina amb el coulís de maduixes com cireres. Quin goig de plat!!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  9. A mi també m'agrada molt la proposta. Avui és dia de recopilar receptes d'altres blogs i aquesta també me la guardo. M'agrada, m'agrada i m'agrada.
    Una forta abraçada família.

    ResponElimina
  10. Aquesta la guardo n'agrada la proposta i aquest llibre pel que veig té receptes interesants.
    Muas!

    ResponElimina
  11. Aquesta mousse l'he feta més d'una vegada perquè sempre triomfa... I amb les maduixes tan bones que ja hi ha al mercat, val lapena fer aquest colís.

    ResponElimina
  12. Ainnnnns!!! com necesito aquest llibre!!!! Mentrestant vaig copiant el que poseu vosaltres!Uns postres boníssims!
    Petonets

    ResponElimina
  13. No ho he provat mai, però hi penso posar solució ben aviat, perquè té una pintassa...
    Petons macos!

    ResponElimina
  14. Fa poquet que el vaig fer i ens va agradar molt. La propera vegada hi afegiré el colís. Jo hi vaig posar una miqueta de melmelada de cirera per donar color.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Ha de ser unes postres molt fines de paladar. I sa, perquè porten iogurt i formatge, en lloc de tot nata.
    Ho provaré de fer. Records parella !

    ResponElimina
  16. Marina,

    Ara ja la coneixes i com que és ben fàcil de fer, si t'agrada la repetiràs!.

    Mercè,
    Sí, senyora!, aquestes van ser les postres d'un dinar amb vosaltres. Recordes que la Laia pràcticament "es bevia" el coulis?

    Mercè V,

    És finíssim i molt suau, i ara, fresquet, ja ve de gust.

    Carme,

    Doncs ja saps, després de sopar, les postres!.

    Dolors,

    Tan de bo es pogués fer això de traspassar la pantalla, eh?. Jo també ho faria amb els teus plats!.

    ResponElimina
  17. Hola Gloria i Josep.
    Feia temps que no passejaba per la vostra casona.
    Aquestes postres m'agraden i lo practicas que son de fer.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  18. No sé que faríem sense ella, la nostra Mireia, la més gran del món, la millor, la incomparable. Quin goig conéixer-la i quin goig poder veure la seva recepta en el Cafè de Nit, el millor cafè on passar-hi hores felices. Petons amics.

    ResponElimina
  19. Paco,

    Després de l'arròs del senyoret, encara us queda un foradet per a les postres?.

    Margarida,

    Fet!

    Mercè,

    A la propera, el faré amb la salsa de cireres, ha de quedar molt bé!.

    Gemma,

    M'agrada això de dedicar un dia a recopilar receptes d'altres blocs, je, je.

    Gemma,

    Aquest llibre pot ser una proposta per a Sant Jordi!.

    Gemma,

    I val la pena fer-ne més, per tenir-lo uns quants dies a la nevera i anar-lo fent servir.

    Maria,

    Regala-te'l per Sant Jordi, val la pena!.

    ResponElimina
  20. Maragda,

    És bona, bona, bona!!!!

    Dolça,

    Bona idea, posar-hi melmelada, també ha de quedar bo.

    Maria,

    I si encara el volem més sa, podem fer servir desnatats, encara que un dia és un dia!.

    Tere,

    M'agrada veure't per aquí. Tens raó, són unes postres fàcils de fer i molt resultones.

    Parella,

    Tots els elogis cap a la Mireia són pocs, eh?. I nosaltres encantats que passeu pel nostre cafè. Fins aviat.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  21. M'encanten els iogurts i aquesta mousse es per crear adicció...
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Una recepta deliciosa de iogurt i formatge amb maduixes, i que t`ha quedat de luxe.
    Petons

    ResponElimina
  23. M'apunto aquesta recepta que té una pinta increible...i amb el coulis de maduixes ja deu ser èxit total!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  24. Caram, Glòria!!! Aquestes postres t'han quedat de restaurant de cinc forquilles!!! Salutacions

    ResponElimina
  25. Hola!! una bona recepta ara que comencen les caloretes i que les maduixes estan al seu punt!!

    ResponElimina