dijous, 6 de maig del 2010

CLAFOUTIS DE PERES


Si trieu i remeneu a la pàgina web de Gadgets Cuina, hi trobareu receptes de cuina agrupades segons l’estri principal que es fa servir per elaborar-les.

Jo m’havia comprat uns motllos de silicona per fer tartaletes individuals, i mirant les receptes de Gadgets, vaig trobar aquesta feta precisament amb motllos com els meus, així doncs, la vaig posar en pràctica.

És un clafoutis de peres. Segur que coneixeu la versió més comuna d’aquestes postres tradicionals franceses, és a dir, el clafoutis de cireres, però aquest de peres, no tan corrent, va resultar molt lleuger i saborós.


Ingredients per a 4 tartaletes:

- 125 g de llet
- 75 g de sucre
- 100 g d’ametlla en pols
- 2 ous sencers
- 60 g de farina
- 60 g de mantega fosa líquida
- 2 peres mitjanes

Preparació:

Barrejar els ingredients en l’ordre descrit, menys les peres, i reservar.

Pelar les dues peres, treure’ls el cor, tallar-les a dauets, repartir-los als quatre motllos de silicona i afegir-hi la massa reservada (1/4 de massa per a cada motllo).

Coure les tartaletes al forn preescalfat a 180º, durant 20 minuts.

I per acabar d’utilitzar estris de silicona, es pot fondre una mica de xocolata i posar-la al decopen de Lékué, per decorar el plat.
.

28 comentaris:

  1. QUIN BÉ DE DEU!!,de fet, són com unes magdalenes?, queden més toves?, és que la foto m'ha arribat al cor!.Aquesta recepta i els coulants me les apunto ara mateix, suposo que devieu gaudir d'allò més...A reveure guapa.

    ResponElimina
  2. ...clafoutis del que vulgueu!!! Deuen estar boníssims...quan sigui l'època de figues!!!
    Ptns

    ResponElimina
  3. El Clafoutis el vaig aprendre en un curs del David Lienas i em va encantar. Aquest de peres l'haurem de tastar tard o d'hora :)

    Us ha quedat molt maco!

    ResponElimina
  4. M'encanta el clafoutís, cuit justet perquè quedi cremós i melós... i un punt tebi, mmm...
    Com dieu, he fet el de cireres, també amb nespres, però mai amb peres... ha de quedar mot molt fi!
    Les peres no les cous abans? Queden cuites amb l'estona de forn?
    I veig que hi va ametlla en pols... jo no n'hi poso però el proper cop ho porvaré, ha de quedar molt més gustós ;)

    ResponElimina
  5. Qué bons!!! T'han quedat precioses les tartaletes!!! jo ho he fet amb cereres i amb fruites del bosc. Ho probaré amb altres fruites.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Jo tampoc no n'he fet mai de peres! Provaré la teva recepta, t'ha quedat a punt per posar-hi la cullera!

    ResponElimina
  7. Glòria, ara mateix mossegaria la pantalla, però llavors hauria d'anar al dentista i no m'interessa pas. Que bo!!! M'anoto la recepta i entraré a la web de gadgets a fer un cop d'ull. Que passeu un bon cap de setmana i ens retrovem dilluns. Petons

    ResponElimina
  8. Nois, utilitzeu els estris que utilitzeu sempre la claveu!!! Us ha quedat de restaurant de 5 estrelles michelin!!!
    Petonets!!

    ResponElimina
  9. No coneixia els clafoutis, però per la pinta que tenen mmmmmmm provaré de fer-ho. Semblen magdalenes?

    ResponElimina
  10. glória, no hay ninguna posibilidad de probar un pastisset de los que has hecho tú, ufffffffff, que bó, sólamente le falta el intermedio de Cavalleria Rusticana....saludos paco

    ResponElimina
  11. Hola amics del Cafè de Nit,
    Un postre irresistible! L'haig de tastar! Què original amb pera ;)Prenc nota :)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Marina

    ResponElimina
  12. mmm...quina bona pinta! sempre que veig cclafoutis em venen ganes de fer-ne però no hi ha mai cireres al mercat...per no esperar-me, podré provar a fer aquest de peres!
    Felicitats Glòria!

    ResponElimina
  13. Mercè,

    No queden com magdalenes, perquè els motllos són molt planets, i la massa tampoc s'hi assembla, perquè porten molt poca farina, queda una massa més aviat cremosa, amorosida per la fruita. Em sembla que l'hauràs de fer, per veure si m'he explicat bé, je, je.

    Marta,

    Segur que amb figues quedaria molt bé. Ara em ve a la memòria una recepta que era com una sopeta de crema i figues, però... on l'he vista?. Em sembla que a la revista CUINA. Ja rebuscaré!

    Òscar,

    Em sembla que jo no hi era el dia que va ensenyar a fet clafoutis, així que ja saps, passa'm la recepta!, je, je.

    Gemma,

    Jo vaig fer servir peres conference talladetes a daus petits i no les vaig coure abans (la recepta tampoc ho diu) i amb l'estona de forn, van quedar cuites. I amb l'ametlla, es nota un gust diferent, potser no queda tan gust de crema.

    Maria,

    Jo ja espero que hi hagi cireres per poder repetir. Avui, encara no n'he vist al mercat.

    M. Àngels,

    Jo també era la primera vegada que el feia així, i ens va agradar força.

    Gemma,

    Dóna una volta per la web de Gadgets, segur que t'agradarà. Jo només li trobo una "pega" i és que tarden molt en desplegar-se les coses, però mira, paciència!.

    ResponElimina
  14. Maria,

    Es tracta de buscar coses que ens facilitin la feina, oi?. Aquests motllos trobo que també han d'anar molt bé per fer tartaletes salades com a entrant.

    Mercè,

    Jo coneixia el de cireres, que potser és més típic, però aquest va quedar molt bé. No queden com magdalenes, queden unes tartaletes planes i la quantitat de massa que surt va ser la justa per fer omplir els quatre motllos que van en un paquet, no en va sobrar gens.

    Paco,

    Virtualment encara no hem aconseguit tastar els plats, si no, tu tindries dos convidats a taula cada vegada que fas arròs, je, je.

    I em sembla perfecte la banda sonora de Cavalleria Rusticana, l'intermezzo el trobo emocionant.

    Marina,

    Les peres, com a fruita fresca, no és de les fruites que més m'agradin, és a dir, sí que m'agraden però em fa com mandra menjar-ne, m'agraden més altres coses, no sé si m'explico. Ara, en pastissos m'encanten!.

    Gemma,

    Tinc la sensació que aquest any les cireres tarden més, no?. Seguirem esperant!

    ResponElimina
  15. M'encanten les postres amb pera! No havia sentit mai aquest nom "clafoutis"... la proposta que fan de fer-ho amb figues em sembla genial!

    ResponElimina
  16. Marta,

    I combinades amb xocolata, què me'n dius?.

    ResponElimina
  17. Com sempre ....molt ben presentat!!!!

    ResponElimina
  18. Us han quedat de luxe, de peres no els he provat, les faré
    Molts petons

    ResponElimina
  19. veig que tots som novells en això del clafoutis de peres`... i ha d'estar suau i deliciós,.. una magnífica alternativa per tastar-ho aviat
    Una abraçada i bon cap de setmana

    ResponElimina
  20. I tant que som novells, jo no n'he fet mai!!!!! El vostre fa molta mengera. Idò com el Brownie , amb el teu permís el meu primer clafoutis serà aquest.

    Després i si em surt , crec que el de figues podrà ser el segon.

    Una aferrada pel coll

    ResponElimina
  21. Dolors,

    Moltes gràcies!. Es nota que m'agrada la xocolata, oi?. Vaig ser generosa amb el rajolí, je, je.

    Sion,

    Jo tampoc els havia fet amb peres, així que ha estat un bon descobriment.

    Alfons,

    Sí que som uns quants que coincidim en ser novells en això del clafoutis de peres, encara que jo ja us porto una certa avantatge!

    Xisca,

    I tant que sí, i jo contenta que t'hagi agradat i que el vulguis fer. A la tardor, jo també ho provaré amb figues, perquè és una fruita que m'agrada molt.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  22. Glòria, jo només he provat la claufotis de cireres i m'encanta! Hauré de probar aquesta versió amb peres!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  23. No he fet mai clafoutis, tenen molt bona pinta. Jo no puc anar a Gadgets m'ho compraria tot!!

    ResponElimina
  24. Ostres Glòria quina bona pinta! M'en menjaria un ara mateix!
    Ja passaré per la web dels gadgets a xafardejar! i a veure si m'animo amb els clafoutis que no n'he provat mai!

    ResponElimina
  25. No n' he fet mai cap, i tinc pendent el de cireres ja de la temporada passada, estic esperant que n' hi hagi. el de peres és un altra opció, segur que és molt bo.
    ptns.

    ResponElimina
  26. Un "PECAT" boníssim!!! I amb la xocolata ha de ser...

    ResponElimina
  27. Glòria, quina presentació individual més bonica d'aquest clafoutis de pera! I la combinació amb la xocolata deliciosa! Vaig a mirar quines receptes hi ha! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  28. Jo no ho he probat mai però amb aquesta foto i els comentaris hauré de fer un pensament. Ah! ens ha donat per les peres, és curiós.
    Muas!

    ResponElimina