diumenge, 20 de juny de 2010

ESPATLLA DE XAI AL CAVA

Vaig participar al XI concurs de cuina organitzat pels supermercats BONPREU I ESCLAT.

Em va fer molta il•lusió saber que havia estat premiada i que em convidaven a l’acte de lliurament de premis, així que dijous passat varem anar cap al City Park Hotel de Sant Just Desvern.

Sabia que la Mercè i el Xavi també havien estat premiats. Amb la Mercè ja sabeu que som amigues però el Xavi no el coneixíem, i com que en el seu bloc va dir que aniria a Barcelona, varem intentar reconèixer-lo entre els assistents.

Però l’atzar ens ho va posar fàcil, perquè el Xavi va guanyar el premi a la millor recepta en la categoria de segons plats, per tant, quan el van cridar a recollir el premi i van dir quina era la recepta, la Mercè va dir: és ell, segur!. A la foto, ens podeu veure amb ell.

Vam tenir ocasió de xerrar una bona estona amb el Xavi i esperem poder repetir la trobada properament.

Avui ens hem assabentat que l’Alfons també hi era!. Quina llàstima no haver-ho sabut abans perquè ens haguéssim pogut conèixer i, tal com diu ell, podríem haver brindat pels nostres premis. En una altra ocasió serà, segur!.

Aquesta és la recepta que em van premiar.

Ingredients:

- Una espatlla de xai
- Una branca d’api
- 2 pastanagues
- 2 Cebes
- 4 grans d’all
- 4 tomàquets
- Conyac i anís (mitja copa entre tots dos)
- Una copa de cava sec
- Sal i pebre

Preparació:

Demanar a la carnisseria que marquin quatre trossos a l’espatlla de xai. Salar-la i empebrar-la al gust.

Posar oli a la safata del forn i col•locar l’espatlla. Quan estigui una mica daurada, tirar-hi l’api, les pastanagues i les cebes, tot tallat a trossos, i els grans d’all aixafats.

Quan faci una mica que la safata és al forn, tirar-hi l’anís i el conyac. Quan les herbes siguin quasi cuites, posar els tomàquets tallats a quarts. Afegir-hi la copa de cava i acabar de coure.

Un cop cuita l’espatlla, posar-la en una cassola de fang i passar les herbes pel col•lador xinès.

Es pot servir amb bolets fets a la planxa, si és el temps, i si no, amb bolets en conserva.
.

42 comentaris:

  1. Bona nit Glòria, la Merçé ja ens havia fet una petita entrada de la que seria la vostre nit de "ESTRELLAS" i ja veig que com sempre que hi ha una trobada va ser genial. Moltes felicitats pel teu premi.

    Muas!

    ResponElimina
  2. Glòria, guapa, FELICITATS!
    Quina il·lusió! Un plat magnífic! ;)
    Petons i bona setmana,
    Marina

    ResponElimina
  3. Moltíssimes felicitats!!!! quina il.lusió poder conèixer a més bloggers, no és gens estrany que t´emportessis el premi, la recepta ha de ser boníssima!!! petonets

    ResponElimina
  4. Glòria,
    Moltes Felicitats pel teu premi, el segon de l'any, quina il·lusió oi?.
    Aquest xai ha d'estar boníssim.
    De nou felicitats!
    Una abraçada,

    PD: Que bé que esteu a la foto!

    ResponElimina
  5. Un altre vegada felicitats!!!!!
    Una recepte de luxe.
    En va fer molta il.lusió saludar.vos.
    Un petó
    ISABEL

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats, ara segur que tasto aquesta recepta guanyadora
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  7. Glòria, enhorabona!!!! Jo no sóc de xai...però aquest plat es mererixia premi!!
    Ptnts

    ResponElimina
  8. No m'extranya del premi...quin xai!

    Felicitats!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  9. Felicitats, per la recepta, per el premi i per els somriures de la foto. Ha faltat només un mica de sort amb l'Alfons per a juntar un póker d'asos eh??
    :)

    ResponElimina
  10. parafraseando a la blogera gemma, sobre las estrellas, no hace falta ir a la ciudad el cine en los Angeles, para poder decir que aqui también tenemos ESTRELLAS, y además que se llamen GLÓRIA, "se puede pedir más" las estrellas están en el pórtico de la Glória.....felicidades niña..........abraçades per tu y el josep.........paco

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats a tots per aquest premi que segur que es molt merescut!!!!!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  12. Amb aquestes receptes no m'extranyen els premis, felicitats!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats pel premi!! Aquest xai té un aspecte boníssim!! Una abraçada. Mercè

    ResponElimina
  14. Va estar molt bé tot plegat, però sobretot conèixer al xavi i compartir la tarda amb vosaltres Gloria i josep!(llàstima no conèixer a l'Alfons...).Com totes les teves receptes són de mèrit, no m'extendré cantant les excel.lències d'aquest plat tan ben presentat...un 10!.A reveure!

    ResponElimina
  15. Ei, Glòria!!! L'ENHORABONA!!!

    Com que em coneixes prou bé, ja saps que, tal i com dic les coses, és com les sento, oi?... Doncs bé: Si hi ha una cosa que em fa ràbia que no m'agradi és la carn de be, perquè quan passo per les parades de la plaça on en venen i veig que hi ha qui es queda una espatlleta, o una cuixa de xai..., ni que siguin unes costelles per fer a la brasa, sempre penso: Quina sort! Com m'agradaria que m'agradés, perquè de ben segur que ha de ser una delícia aquesta carn tan preciosa... Però, noia...

    Ah!, i saps que una cosa semblant li passa a l'Anna Maria amb el tè?... Sempre diu, quan veu que me'n faig a la tetera i me'l serveixo a la tassa: "Com m'agradaria que m'agradés!", i és que a ella no li agrada cap infusió. :))

    Ah!!! I espera't, espera't, que te n'explicaré una de més bona encara: La meva sogra tenia una cosina a qui no li agradava el meló amb pernil, i -i no és conya, eh?- en menjava tot sovint perquè volia que li agradés!... Bona aquesta, oi? :))

    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Felicitats!!!!
    Ja tenia ganes de llegir la recepta, ara entenc perquè ha guanyat, ha de ser boníssima!
    Quina sort haver conegut en Xavier... a veure si de cara el proper curs podem organitzar una trobada, seria fantàstic!

    ResponElimina
  17. moltes felicitats, glòria, et mereixies el premi! una recepta estupenda.

    ResponElimina
  18. Josep i Glòria, moltes moltes gràcies de la vostra amabilitat. A banda de conèixer-vos personalment em demostràreu ser molt bona gent!

    Us imagineu com anava en el tren cap a València? Pensava en vosaltres, en el premi i amb tota la "càrrega" que duia, hehehe!

    Us envie una abraçada molt forta, encara, des de València!

    Aquesta espatla de xai té un coloret ben mengívol... pel que vaig veure totes les receptes eren ja d'una volada molt alta i, per tant, molt ben pensades. M'encanta el xai... però aquesta manera de prepara-lo no la coneixia. Espere que no us importarà que un dia el faça a ma casa, veritat?

    Vejam si prompte tornem a coincidir! I no em canse de dir-vos gràcies i mercès!!!

    ResponElimina
  19. Moltes felicitats Mercè! T'ho mereixes per les fabuloses receptes que ens ensenyes.
    Quina vetllada més xula que vau passar! Això és el bonic de la cuina, que uneix a gent ben dispar.
    Enhorabona!

    ResponElimina
  20. Moltes felicitats!!!!!
    Merescut premi, la recpeta es deliciosa.

    Petons

    ResponElimina
  21. Glòria,
    Moltíssimes FELICITATS!!!!!!!!!!!!!
    Em fa molta il·lusió que t'hagis endut el premi, la recepta s'ho val.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  22. Un premi molt merescut i de bon segur que et va fer molta il.lusió.
    Moltes felicitats Glòria.
    Ens vem conèixar a la classe del David Lianes fen carquinyolis,menjar blanc...Potser que no ténrrecordis de mi,però ens anirem veient per aqui.
    Un petó.

    ResponElimina
  23. M´he equivocat....era al dia que varem fer pa.
    Soc la segona de la dreta de la fila agupida jajaja.
    Un petó.

    ResponElimina
  24. Gemma,

    La trobada amb el Xavi va ser del tot improvisada, varem saber que hi seria a última hora, però sempre és agradable conèixer nous blocaires.

    Marina,

    Moltes gràcies!. Em va fer il·lusió que em premiessin la recepta!.

    Mª José,

    I el més divertit és que volíem endevinar qui era el Xavi. Però com que va guanyar el premi al millor segon plat, ens ho va posar fàcil, je, je.

    Carme,

    Es veu que la meva especialitat són els segons plats, je, je.

    Isabel,

    A mi també em va agradar conèixer-te. A veure si en una altra ocasió podem xerrar amb més calma, el dissabte era el dia de les nenes i el seu espectacle!.

    Ester,

    Moltes gràcies. A veure si t'agrada, espero que sí!.

    Marta,

    Gràcies, i més venint de tu que ja sé que ets més de peixet!.

    Sònia,

    Moltes gràcies. Em fa il·lusió compartir la recepta amb vosaltres, a veure què us sembla!.

    ResponElimina
  25. Òscar,

    És veritat, va ser una llàstima no coincidir amb l'Alfons, hauria estat bé. I ves a saber, poster hi havia més blocaires que no sabem!.

    Paco,

    Em faràs posar vermella amb tants elogis, eh?. Moltes gràcies per la teva felicitació!.

    Dolors,

    Moltes gràcies!. La veritat és que fa il·lusió ser una de les 5000 receptes que es van presentar!.

    Carmen,

    Va ser una sorpresa agradable rebre la carta amb la comunicació del premi.

    Mercè,

    A mi m'agraden els plats de xai, i aquesta espatlleta és una de les meves preferides.

    ResponElimina
  26. Mercè,

    Sí que va estar bé tot plegat, i escoltar les anècdotes que ens van explicar els membres del jurat, molt divertit.

    Si haguéssim sabut que hi era l'Alfons, haguéssim hagut de fer un doble treball de recerca, eh?. I tu, vas estar encertada del tot!!

    Enric,

    Moltes gràcies per la felicitació.

    Pel que fa a les anècdotes, t'entenc molt bé. A mi també em passava que hi havia coses que no m'agradaven i em feien goig, com ara les faves i l'escalivada i mira, amb el temps, ja m'agraden, per tant, no desesperis, teniu temps perquè a tu t'arribi a agradar el xai i a l'Anna Maria el tè!

    Gemma,

    Moltes gràcies!. Potser sí que podríem coincidir amb el Xavi, ell a vegades ve a Barcelona, tot és qüestió de lligar agendes!.

    Manel,

    És una de les receptes que més m'agraden, per això la vaig enviar i mira, hi va haver sort!.

    ResponElimina
  27. Uei! moltes felicitats pel premi, més que ben merescut! El toc de "barrecha" li deu sentar de fàbula i ho deu aromatitzar de meravella.
    Sou fantàstics parella! mil petons i molt bona revetlla!

    ResponElimina
  28. Xavier,

    Va ser un plaer conèixer-te dijous passat.

    Sort que al tren no fan pagar per excés d'equipatge, si no, ho haguessis tingut malament, je, je.

    Estaré ben contenta si fas el xai amb aquesta recepta, i ja em diràs què t'ha semblat!.

    Que gaudeixis dels dies que encara siguis a València i fins aviat!.

    MaryLou,

    Moltes gràcies, guapa!.

    Gemma,

    Entre la Mercè i jo t'hem despistat!, Sóc la Glòria, je, je.

    Això de trobar-se amb gent d'aficions comunes és una de les coses bones que tenen els blocs.

    Dolors,

    Moltes gràcies!. Quan es rep un premi, s'acostuma a dir que "no m'ho esperava", però es veritat, no m'ho esperava.

    Manel,

    Gràcies per la felicitació. Aquests plats de la cuina tradicional m'agraden molt.

    Glòria,

    Moltes gràcies. I tant que me'n recordo, si divendres passat varem estar "comentant la jugada" quan vaig anar a la taula a fer fotos!. Fins la propera!

    ResponElimina
  29. Heu quedat molt bé tots tres a la foto! Igual que aquesta espatlla, m'encanta el xai i amb el cava...per la revetlla! Visca Sant Joan!

    ResponElimina
  30. Jo que sempre vaig tard i despistat... ja havia felicitat a la Mercè... el que no sabia es que tu tb estaves premiada...!!. I aprofito per dir que la recepta m'agrada molt i que caldrà provar-la, que es de els que m'agraden. Enhorabona!!.

    ResponElimina
  31. Enhorabona Glòria!!! Quin plat més bo!! No m'estranya gens que vages guanyant premis, ets una cuinera excel·lent!!! A més, aquest plat teu és boníssim i amb una presència de primera!!! Segur que un dia el faig. Salutacions

    ResponElimina
  32. Moltes felicitats... La veritat és que ara he vist la recepta, jo li donaria el primer premi!!!

    ResponElimina
  33. Estimada amiga,
    Et mereixes tots els premis d'aquest món mundial! i quina patxoca que feu els tres, tan guapos i ben avinguts!!!
    El món dels blocs ens ha portat mil i una aventures (i totes bones, oi?).
    Un plaer celebrar-ho amb vosaltres.
    Us estimem.

    ResponElimina
  34. Felicitats!! jo no m'havia enterat de res, últimament vaig tan enfeinada que no tinc temps de visitar els blogs amics. Enhorabona per aquesta recepta tan bona!!

    ResponElimina
  35. De nou Felicitats!! ara que coneixem la recepta s'entén clarament el premi...
    Una abraçada

    ResponElimina
  36. Hola Glòria!!

    Moltes felicitats!!

    Son ben merescudes! caram quin plat! em puc imaginar l'olor de la cuina quan fas l'espatlla.

    El que em fa gràcia es la copa de conyac, per tots dos, el que cuina i el que està al forn? :-))

    Enhorabona i a gaudir-ho!!!

    Anna

    ResponElimina
  37. Moltes felicitats pel premi1 Es una recepta fabulosa, te'l mereixes molt i molt...

    ResponElimina
  38. Hola!!
    Soc la Maria, la neboda de la Mercè...
    Moltes felicitats pel premi! Fa molt bona pinta!
    Una abraçada, i records al Josep.
    Ja ens veurem,

    Maria

    ResponElimina
  39. Àngels,

    Per a la revetlla o per qualsevol altra ocasió, sempre va bé!

    Ricard,

    Jo també et dono les gràcies amb retard, je, je. A veure si fas aquesta espatlleta i m'ho expliques!.

    Francesc,

    Moltes gràcies!. A veure si t'animes a fer-la!

    Sara Maria,

    Moltes gràcies!. Encara que no sigui el primer premi, em va fer il·lusió i poder assistir a l'entrega de premis, també!.

    Parella,

    És veritat que el món dels blocs dóna moltes coses bones, i una d'elles és gaudir de la vostra amistat!.

    Cristina,

    Moltes gràcies!. No pateixis, això de perdre'ns coses ens passa a tots, no podem donar a l'abast!.

    Alfons,

    Moltes gràcies una altra vegada!. A la propera, ens coneixerem, eh?.

    Anna (Llepadits)

    No, no, la copa de conyac, tota al plat!. Qui cuina ha d'estar ben serè, je, je.

    Annaf,

    Moltes i moltes gràcies!.

    ResponElimina
  40. Hola Maria,

    Quina sorpresa veure't per aquí!. Em fa molta il·lusió la teva felicitació!. Oi que estem molt bé a la foto?.

    Petonets per a tota la family!

    ResponElimina
  41. Si! eu quedat genial!!!
    Suposo qe ja ens veurem per l'aniversari de la Bet i l'Ona no?¿
    Mil petons!
    Maria

    ResponElimina