dilluns, 28 de juny de 2010

GOTET DE BRANDADA I ESCUMA DE PEBROT

Amb aquesta recepta, de l’Alfons, del bloc Les receptes de StHilari, que segur que molts de vosaltres coneixeu, vaig fer la meva estrena amb el sifó, aquest estri que feia tant temps que tenia i que no m’havia atrevit a fer servir. Però després de descobrir-lo, l’explotaré, segur!.

Ingredients:

- 200 g de bacallà dessalat
- 200 ml d’oli d’oliva
- 150 ml de nata liquida
- 1 pebrot vermell
- 1 gra d’all

Preparació:

Per fer la brandada:

En un cassó amb l’oli calent – a uns 65 ºC- confitar l’all. Fora del foc, afegir-hi el bacallà sense la pell i posar-lo a confitar uns minuts.

Triturar el bacallà amb el mateix oli de confitar-lo i un rajolí de la nata liquida.

Per fer l’escuma:

Escalivar el pebrot, pelar-lo i retirar-ne les llavors. Un cop net, triturar-lo amb el turmix fins a obtenir un puré fi. Tamisar-lo per recuperar-ne tan sols la part mes fina.

Afegir-hi la nata restant, rectificar si cal de sal i omplir el sifó . Carregar-lo amb un cartutx de gas i deixar-lo reposar a la nevera en posició horitzontal 2 hores.

Omplir els vasets fins a la meitat amb la brandada. Reservar-los a la nevera fins al moment de servir-los, quan s’hi ha d’incorporar l’escuma .

Per decorar, jo hi vaig posar un cruixent de formatge ratllat, fet al forn amb el gratinador, vigilant que no es cremi, perquè es fa molt ràpidament.

32 comentaris:

  1. Jo tb tinc el sifo abandonat i tb tinc la recepta de l'Alfons pendent...amb les teves ganes, em faras venir a mi....a veure si m'animo...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Jo no tinc sifó ,però veient el requisit que ens presentes l'hauré de posar a la llista d'estris de cuina pendents. La combinació de la bandada de bacallà i el pebrot escalivat m'encanta!!! Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Ha de ser tan suau aquesta recepta amb aquests ingredients.. I com llueix la recepta dins la copa !

    ResponElimina
  4. ai! quin caprixet!!

    M'agradat, ja vec que tindre de comprar el sifó. Al final entre tots em fareu caure ;))

    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Alça, una estrena de cinc forquilles! :)
    Us ha quedat excel·lent! ;)
    Un petonàs i feliç setmana,
    Marina

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Ha de saber greu mengar-se aquest gotet, no? queda tan bonic!!!

    Petons

    ResponElimina
  8. Que bonic queda, oi que és agraït el sifó? Així amb pebrot escalivat us diría que és la forma com més m'agrada :)

    ResponElimina
  9. Queda preciós i a més ha de ser boníssim, l'Alfons té receptes genials.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Jo vull un sifó!!!! T'ha quedat genial i l'Afons és que és el mestre dels gotets.

    Muas!

    ResponElimina
  11. Serà qüestió d'explotar els usos del sifó!!!He de dir que només l'he fet servir un cop....per una escuma de ceps...i brutal!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  12. Preciós, molt bonis!!!
    Jo ho faré, per`sense sifó.
    Un peto

    ResponElimina
  13. T'ha quedat d'allò més bé... i segur que es bo igual que es veu!!!

    ResponElimina
  14. Quina presentació més espectacular d´un plat clàssic!! m´agrada moltíssim...la copio val? un petonàs!!

    ResponElimina
  15. Preciós!!!! Veus com necessito un sifò ràpidament!!!! ja, ja,ja... Ho tinc demanat per al meu aniversari, que ja està arrivant...
    Petonets

    ResponElimina
  16. Sònia,

    No t'ho pensis dues vegades, no facis com jo que vaig tenir el sifó dormint quasi un any!

    Mercè,

    Sempre et pots fer un regalet de sant avançat i a practicar!.

    Maria,

    Va quedar una autèntica mousse, suau, suau!. Quines ganes de tornar-la a fer!.

    Anna,

    Va, cau a la temptació, és genial!.

    Marina,

    Em sembla que fer servir el sifó crea addicció!.

    ResponElimina
  17. Mercè,

    L'Álfons és un mestre en això dels gotets i aquest em va robar el cor així que el vaig veure. Serà qüestió de provar-ne algun altre!

    Dolors,

    Era tan bo, que el que sabia greu és que s'acabés!.

    Òscar,

    Tu tambés ets un fan del sifó, eh?. Ja intercanviarem receptes!.

    Carme,

    Em sembla que en això dels gotets l'Alfons és el referent, perquè mira que en té, eh?. I tots tan atractius, encara que no siguin fets amb el sifó!.

    Gemma,

    Demana que te'l regalin i si no... te l'auto-regales, que també va bé!.

    ResponElimina
  18. Marta,

    Això de l'escuma de ceps pinta molt bé. Està al bloc?. Ho buscaré!.

    Glòria,

    Suposo que es pot fer sense sifó, la brandada igual i l'escuma, potser no quedarà tan lleugera, però bona, segur!.

    Sara Maria,

    La combinació de sabors dóna molt bon resultat!. Era molt bo!.

    Maria José,

    I tant!, de fet, jo també la hi vaig copiar a l'Alfons, je, je.

    Maria,

    És veritat, que un dia vas estar a punt de sortir corrent a comprar el sifó, oi?. Doncs quan te'l regalin, segur que en trauràs molt bon profit!.

    ResponElimina
  19. Això sí que és una estrena de categoria! A partir d'ara segur que treuràs molt profit del sifó :)
    L'escuma de pebrot queda molt bé. Tinc ganes de provar la de pastanaga, i canviant la nata per gelatina... això del sifó és com una joguina, je je je...

    ResponElimina
  20. Jo no en tinc de sifó, però veig que se li pot treure molt profit... Aquest gotet deu ser un temptació!

    ResponElimina
  21. Jo també tinc el sifó oblidat li tindre de treure una mica de partit.
    Molts petons

    ResponElimina
  22. L'hauré d'estrenar, l'hauré d'estrenar...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. Ja hauré de demanar un sifó, queda molt espectacular!!

    ResponElimina
  24. Jo també tinc el sifó fa temps i em costa utilitzar-lo. Després d'haver vist aquest got, ja no tinc excusa, quins colors a les fotos...

    ResponElimina
  25. Jo també vaig clissar aquesta recepta, i m'entren unes ganes... us ha quedat fantàstica! i m'ha fet molta gràcia que el gotet porti "peineta".
    Petons!

    ResponElimina
  26. Gemma,

    És bona idea fer-la amb pastanaga, també quedarà molt acolorida. Jo no n'he fet encara amb gelatina, hauré de mirar la proporció.

    Anna,

    Les escumes queden molt bé, molt suaus i lleugeres. També es pot fer nata muntada. A l'hivern, amb una bona tassa de xocolata desfeta, ja tenim un suís!.

    Sion,

    Tu que fas tants capritxets d'entrants, segur que li trauràs un bon profit!.

    Glòria,

    Jo també vaig tardar, però hem de recuperar el temps perdut, je, je.

    Cristina,

    Afegeix-lo a la llista d'estris per comprar!

    Ma. Àngels,

    Per què serà que ens costa una mica començar?. Però quan se li perd el respecte, és fantàstic!

    Maragda,

    Molt divertida la teva apreciació de la "peineta", ja, ja.

    ResponElimina
  27. m'encanta trobar receptes conegudes en els bloc dels meus amics .. doncs vol dir que t'ha agradat i que heu gaudit a la cuina i sobretot a la taula ... que més es pot desitjar? ... Ah!..i els gotets t'han quedat fantàstics!! ....
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. La brandada de bacallà es un plat molt gustós però tal com ho heu presentat queda delicadíssim, molt atractiu. M'ha encantat :-)

    una abraçada!

    ResponElimina
  29. Ummmmmmmmmmmm. Aixo ho tinc de fer. Espero que estigueu be.
    Vaig una mica de bolit per comentar blog, pero ara que he publicat m'hi he posat.
    Petones

    ResponElimina
  30. Maduixa,

    És una manera diferent de menjar-la i val la pena, sobretot perquè queda molt lleugera-

    Tere,

    Ens agrada saber de tu i esperem que vosaltres també estigueu bé. Apunta't aquest gotet, ja veuràs que val la pena!

    ResponElimina
  31. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  32. Glòria,
    La presentació és extraordinària. La cremositat que proporciona el sifó dóna una gran categoria al plat.
    Felicitats.

    ResponElimina