Ara que ja som a la tardor, una recepta amb un fruit sec típic d’aquesta estació de l’any, les castanyes. És de la Conxita, del Casal Artesà d’Hostafrancs, i és una d’aquelles receptes que es fan a poc a poc, tot fent xup-xup.
Ingredients per a 4 persones:
- 2 rellomillos de porc
- 200 g de cebes de platillo
- 50 cc de xerès sec
- 50 cc de Pedro Ximenes
- 25 g de panses
- 200 g de castanyes seques
- 2 alls
- 1 cullerada de concentrat de tomàquet
- Brou
- Maizena (per espessir la salsa, si cal)
- Sal i pebre
Preparació:
Bullir les castanyes durant 15 minuts, aproximadament, fins que estiguin toves.
Pelar les cebetes. En una cassola que pugui anar al forn, saltejar els rellomillos, salats i empebrats. Afegir les cebetes i coure al forn 15 minuts, amb la cassola destapada.
Passat aquest temps, regar amb els vins, afegir les castanyes, les panses, l’all trinxat, una mica de brou i el concentrat de tomàquet i coure al forn, amb la cassola tapada, durant 10 minuts.
Per emplatar, tallar els rellomillos a rodanxes i acompanyar amb les castanyes i les panses.
Si fos necessari, espessir la salsa amb una mica de Maizena.
Que bones aquestes receptes del xup-xup, el rellomillo amb castanyes lliga d'allò més bé!
ResponEliminaQué bona recepta! el rellomillo de porc tan suau amb aquesta salseta, les castanyes i les panses...ummmmm!!!
ResponEliminaPetonets
Glòria,
ResponEliminaA tot el que ja s'ha dit hi afegiria... i el contrapunt de les cebetes, m'encanta!!
Un excel·lent plat de temporada.
Una abraçada.
Això sí que ja és un plat de tardor 100%... La combinació de les cebes, les castanyes i les panses queda boníssima, és un a companyament ideal per a la carn de porc. I com sempre, tots els guisats acabats al forn m'encanten, són els meus preferits ;)
ResponEliminaMolt bo aquest rellomillo amb aquesta varietat d'ingredients que l'acompanyen...
ResponEliminaPetons
Amb aquest suquet està per sucar-hi pa i xupar-se els dits!
ResponEliminaEiiiiiiiiii....
ResponEliminaQuin plat més bo!
Em vindria de gust per dinar... que quedeu molt lluny de blanes?? jejeje.
Petonets!
Quan era petit anava amb la iaia a comprar al mercat d'Hostafrancs... aix quins temps.
ResponEliminaTinc unes castanyes franceses que vaig portar i no sabia com emprar-les així que farem alguna variant d'aquest plat :)
Passada, `passada de plat!!!!
ResponEliminaImpressionnt!!!
un petó.
Ohhh, quina recepta tan fantàstica, la tastarem sense remei, no ho puc evitar, gràcies.
ResponEliminaPetonets y bon cap de setmana
Jo no he cuinat mai amb castanyes i penso que m'estrenaré amb la teva.
ResponEliminaMuas!
mmmm, boníssim, jo en faig una similar sense castanyes, aq s'ha de provar! M'agrada el nou disseny del blog. petons!!!
ResponEliminaGlória, yá solamanent el acompañament que tráu el O SOLE MIO, bé val una missa, que amb la visita a la vostra ciutat del méu ben amat el papa de Roma, podria ben-neir el plat.......abraçades per a tu y el josep...........paco
ResponEliminahay gloria, una vegada més disculpa el méu escrit tan roín en catalá........paco
ResponEliminaquina llaminera més llaminera!, tardor al plat!. Una recepta fantàstica Glòria.Un petonet.
ResponEliminaMa. Àngels,
ResponEliminaVal la pena fer cuina amb productes d'estació, oi?.
Maria,
El rellomillo, amb el xup-xup, queda ben melós, i tan ben acompanyat...
Manel,
Les cebetes de platillo són perfectes, en un sol mos, una cebeta sencera, boníssimes!. A més, no cal esperar els plats de Nadal per fer-les servir!.
Gemma,
ResponEliminaM'agrada fer plats de temporada i la tardor ens en dóna de molt bons, que no es poden deixar passar. Acabar el guisat al forn amb la cassola tapada, el fa taaant melós!.
Carme,
Els rellomillos es deixen acompanyar ben bé per aquests productes de temporada, oi?
Teresa,
És el que tenen el plats de xup-xup, ja podem posar un bon pa al costat per anar-lo sucant!.
Núria,
ResponEliminaDe Barcelona a Blanes no hi ha gaire quilòmetres, però quina pena!!!! ja no en queda!. Ara que això té solució: en tornem a fer i llestos!
Òscar,
Doncs així devies veure les pageses que es posaven al passadís central del mercat. Ara ja no hi són, però n'hi ha alguna que la família segueix amb parada, afortunadament!. A veure quina variació li dónes al plat!.
Glòria,
Boníssim, boníssim!.
Carme,
ResponEliminaDoncs a veure què us sembla, ja m'ho explicaràs!.
Gemma,
Jo tampoc havia menjat cap plat amb castanyes fins que vaig tastar aquest, i la combinació de les panses, és perfecta!
Anna,
El tens al bloc?. Ja remenaré a veure si el trobo!.
Paco,
Si el Papa de Roma tastés aquest plat, segur que et faria cas!.
Mercè,
M'agrada posar les estacions al plat, a més, amb el temps de fred, venen molt de gust els plats de xup-xup. A més, va bé fer-ne més, perquè en quedi d'un dia per l'altre!
La síntesi de la nostra estació preferida, en el teu plat, en la teva recepta. Aquest guisat tardoral és una meravella, els contrastos dels sabors boscans amb la carn del porc t'ha de fer volar.
ResponEliminaGràcies de nou, per tot: per com ho feu, el que ens regaleu i sobretot per la vostra amistat!
^^
El rellomilloo és el plat que sempre em prepara la meva avia quan vaig a casa seva! m'encanta! però no l'he tastat amb aquesta versió!! és deliciós!!
ResponEliminaMolts petonets
Quin plat taaaaan bo!!! Me l'apunto! té una pinta increible!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Parella,
ResponEliminaLa tardor ens dóna colors i sabors per gaudir, i aquest plat és una manera de fer-ho, no us sembla?.
Ingrid,
Què li semblaria a la teva àvia aquest plat?. Explíca-li, a veure què opina!.
Eva,
Què tal?. Veig que el Jan t'ha deixat cinc minutets per passejar pels blocs, je, je.
Un petó ben fort
Bona aquesta...
ResponEliminaMe l'emporto amb el permís ;).
Salut!