A casa som uns apassionats dels risottos i alhora m’agrada fer plats amb els productes de temporada, per tant, quan vaig veure aquest risotto que va preparar el Manel, vaig pensar que es reunien les dues condicions: és un risotto i hi ha un producte de temporada, la carbassa, per tant, no ho vaig dubtar ni un moment!. I ja l’he repetit unes quantes vegades!.
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g d’arròs arborio
- Una llesca de carbassa
- 3 tomàquets secs
- 1 ceba
- 100 ml de vi blanc
- 1 l de brou vegetal
- Oli d’oliva
- Mantega
- 50 g de parmesà ratllat
- Làmines de parmesà
- Ciboulette
Preparació:
Hidratar els tomàquets en oli fins que siguin tous. Picar la ceba ben petita. Tallar la carbassa a daus petits. Escalfar el brou vegetal.
En una cassola, sofregir en oli d’oliva la ceba i la carbassa, fins que la ceba comenci a ser transparent i la carbassa perdi duresa. Afegir-hi dos tomàquets tallats a trossets i l’arròs i sofregir-ho tot junt. Incorporar el vi blanc i remenar fins que l’alcohol s’evapori. Afegir el brou calent poc a poc a mesura que es vagi consumint i remenar l’arròs tot sovint.
Quan l’arròs sigui cuit, tancar el foc, afegir-hi la mantega i el parmesà ratllat. Deixar reposar l’arròs cinc minuts, tapant la cassola amb un drap de cuina. Emplatar el risotto i decorar amb unes làmines de parmesà, unes tiretes de tomàquet i ciboulette.
Jo no fa gire que he descobert els rissotos i esic d'acord amb vosaltres, són una passió.
ResponEliminaEster
Nosaltres també tenim publicat un risotto de carbassa, és una autèntica delícia! I amb el toc del tomàquet sec ha de ser bestial... a la pròxima n'hi posem ;)
ResponEliminaT'ha quedat molt maca la presentació.
Petonets,
Sandra
Que bo!! Ha d'estar boníssim!!
ResponEliminaI m'encanta la presentació del plat! Molt maca!
Una abraçada!
Jo de carbassa no l'he fet mai, però de risottos en faig cada setmana algún. Així que el tastarè perque de fet m'agrada molt la carbasseta.
ResponEliminaAra que em fixo a la foto i els meus risottos normalment queden més humits, no els podria presentar així al plat. Els feu sempre així o ha estat aquesta vegada? Està clar que a cadascú li agrada un puntet diferent, ep, no es pas que ho critiqui :)
Hola,
ResponEliminaCom vosaltres els risottos ens apassionen. Amb la carbassa i el tomàquet sec ...ha d’estar deliciós. A més una presentació de 10. Felicitats!
Que maca la primera foto, i quins colors! Fins i tot m'ha fet dubtar que realment fos un risotto!
ResponEliminaA vegades també faig arròs amb carbassa, però no acostumo a fer risottos (tot i que la Núria me'ls reclama amb insistència), perquè els seus germans em tenen prohibit posar formatge a l'arròs. Però en prenc nota per quan hagi de contentar la Núria.
Bon pont!
Gairebé cada setmana fem alguna varietat de risotto, ens agrada moltíssim, la propera provaré aquesta recepta, s'ha d'aprofitar la carbassa!
ResponEliminaMuy buena presentacion y no dudo nada de que esta bueno.Yo tambien hice uno igual pero sin tomate y tambien nos gusto mucho.
ResponEliminaBuen puente si lo teneis
una abraçada
miquel
Quin arròs!!! té una pinta molt bona! segur que ho tastarem!
ResponEliminaPetonets
glòria, m'ha donat una alegria veure aquest arròs al vostre bloc, i sobretot, que us agradés i hagueu repetit.
ResponEliminat'ha quedat fantàstic, i la presentació i les fotos... em sembla que retiraré la meva i hi posaré un link al cafè de nit!
una abraçada
Això ha de ser boníssim!! t'ha quedat una presentació espectacular, quina sort tenen els de casa eh ;)
ResponEliminapetonss
Gloria, un risotto sublime, creo que no puedo decir nada mas, o si prefieres te canto, Costas las de Levante playas las de Lloret, en honor a tu risotto......saludos paco
ResponEliminaTambé soc fan dels risottos... i a més et poden treure de situacions d'aquelles de nevera buida amb uns simples ceps secs i brou... Però aquest de carbassa sembla força interessant... caldrà provar-lo.
ResponEliminaSense cap dubte, sou els reis del risotto (en puc donar fe)i uns dels millors mags de la presentació "espatarrant"...Per treure's el barret!
ResponEliminaM´agraden molt les receptes que feu de risottos. Molt bona presentació.
ResponEliminaGenial Glòria!!
ResponEliminaUna abraçada ;))
A poc a poc, els risottos estan entrant a la nostra cuina, val més tard que mai... ara m'arrepenteixo d'haver-los denostat! aquest vostre és del tot sensacional, les fotos són perfectes i la presentació és fantàstica! Bravo.
ResponEliminaEls risottos m' encanten, aquest fa una pinta deliciosa.
ResponEliminaQuin risotto més bo!! quina presentació, és de 10.
ResponEliminaGlòria m'encanten els risottos però aquest amb carbasa ha d'estar molt bo.
Felicitats bonica per aquest plat.
Salut,
Glòria,
ResponEliminaCom la gran majoria de risottos, pocs ingredients i ben combinats, l'èxit està garantit. Veritablement fa una pinta extraordinària.
Salut.
Amics! Temps de carbasses! Quina pinta té aquest risotto. Espectacular! El faig en breu, ho prometo!
ResponEliminaUna abraçada
Ja sabeu que sóc fan declarada de les receptes amb carbassa, així que aquest risotto m'encantaria! Els tomàquets secs i el parmesà han de combinar molt bé.
ResponEliminaOstres parella!
ResponEliminaNomés amb la presentació ja venen ganes de menjar-ne.
Aquest plat és un exemple de com trobar una combinació que faci atractiu un aliment.
Felicitats!!
que bueno gloria! menuda pinta. Hace tiempo que no hago un risotto. Este finde cae! la verdad es que a veces las fotos hablan por sí solas. Este es uno de esos casos.
ResponEliminapetonets
Ostres, no he fet mai un risotto de carbassa, però venint del mestre de l'arròs segur que és deliciós!! :) La presentació que n'heu fet, excel·lent! ;)
ResponEliminaPetons!
risotto de carbassa? amb tomàquets secs??? això ha de ser brutal!!! mmmmm...quina ganaaaaaaaaaaaaa!!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Wow!
ResponEliminaFa temps que busco receptes per variar amb la carabassa i la veritat és que aquest rissoto m'ha robat el cor! I a més, amb tomàquets secs, una de les meves passions!
Així que una recepte del Manel validada pels cafeters nocturns és tret segur!!! Vinga, cap al sac de receptes pendents! ;-)
SAlut, estimats!
Aquests arròs ha d'estar super meloset! i amb la dolçor de la carbassa el contrast del tomàquet sec i parmesà una delícia! M'agrada la presentacíó, molt original!
ResponElimina