diumenge, 9 de gener de 2011

CASSOLETES DE MASCARPONE I MELMELADA DE TOMÀQUET

Aquesta és una petita delícia, tal com la descriu el Manel en el seu bloc Cuinar és generós. Quan la vaig veure, la vaig “adoptar” ràpidament i  s’ha convertit en un clàssic en els nostres aperitius i pica-pica. El contrast de sabors és sensacional i sabeu allò de... “a que no en pots menjar només una”?,  doncs ho podem aplicar al cent per cent!. El Manel fa servir formatge tipus Philadelphia però jo l’he canviat per Mascarpone, més cremós.

Ingredients:

-       Cassoletes de pasta brisa
-       Formatge tipus Philadelphia o Mascarpone
-       Melmelada de tomàquet

Preparació:

És ben fàcil: farcir la meitat de cada cassoleta de pasta brisa amb formatge i l’altra meitat amb melmelada de tomàquet.

Si us animeu, podeu fer la pasta brisa de les cassoletes a casa o si no, comprar-les fetes, les del Mercadona, tal com diu el Manel, valen molt la pena.

37 comentaris:

  1. Realment, una delícia!, el mascarpone és potser el millor formatge tipus d'untar més gustós que he provat, i la melmelada de tomàquet un gust suau i fi que hi lliga perfectament. Dono fe (altre cop), que éren boníssimes!.també corroboro el comentari de les cassoletes del mercadona, groixudes i cruixents valen molt la pena!Una abraçada i fins demà!

    ResponElimina
  2. Gloria
    Son una golosina y doy fe porque yo tambien lo hago igual con mascarpone y confitura de tomate a la vainilla.Y tambien de Mercadona.
    En esta receta coincidimos al 100%,contigo,Mercè,Manel....
    Un peto
    miquel

    ResponElimina
  3. A casa també fem sovint aquesta combinació i ens encanta!!! Són un vici total, je je je... per picar una darrera l'altra!

    ResponElimina
  4. Aquest petit capritx sembla que ho tingui tot, combinació de textures, de colors, de sabors...molt bona idea.
    Ester

    ResponElimina
  5. les haurem de provar amb aquest combinació... perquè a casa mai falten cassoletes del Mercadona! Són un vici!

    ResponElimina
  6. Són una delícia. El dia de Reis vàrem menjar-ne la mateixa combinació però amb pasta fullada.

    Cristina

    ResponElimina
  7. Graziosa presentazione per questa ricetta, ciao

    ResponElimina
  8. Lo que me he perdido hasta ahora, solo viendo la combinación me muero de ganas de probarlo.
    Un beso.

    ResponElimina
  9. Nyam, nyam, requetenyaaam, quan les vam veure al Manel ens en vam enamorar, ara ja s'ha convertit en un idil·li! moltes gràcies per recordar-nos-les i per fer-nos la boca aigua!

    ResponElimina
  10. Trobo que la melmelada de tomàquet és de les millors del món. Aques és un aperitiu salat d'allò més viciós! m'hi estaria al costat de la salfata i anar agafant...
    Petons!!

    ResponElimina
  11. Aquestes cassoletes les poses a taula i desapareixen en un moment! Sort que es fan a la mateixa velocitat!
    A casa el mascarpone sempre triomfa. Es el nostre formatge! No dic preferit, perquè és l'únic que utilitzo.
    Petons

    ResponElimina
  12. estimats amics, pareix que ja el sol en torna a reencontrarme en mi mateix, per a mi la melmelada de tomaca és la mes me agrada acompañada per consevol cosa, peró es cassoletes que avéu preparat son reialment extraordinaries........abraçades .paco

    ResponElimina
  13. Ostres! Dec ser la única que no les he provat... Demà mateix compro les cassoletes al Mercadona i les preparo. I pel que dieu tots, millor que compri bastantes. Petons,

    ResponElimina
  14. Hola....
    aquestes trobades ....vam molt bé...coneixes gent fantastica i ademés descubreixes blocs que abans no havies visitat mai...
    Per mi també ha sigut un plaer poder compartir taula amb tu una estoneta.

    Les cassoletes del Mercadona la veritat que estam molt bones....

    un petonet i fins aviat...que segur que ens tornem a trobar

    ResponElimina
  15. Ummm! Jo les vull tastar, Glòria! :) Quina bona combinació! I jo que sóc fan del mascarpone, ja m'ho puc imaginar, quina delícia! Uau!
    Gràcies per compartir-les!
    Petonets i feliç setmana,
    Marina
    PD. No em deixa comentar amb l'adreça del bloc:www.haciendobuenasmigas.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Aquestes cassoletes estan tremendes! quina passada!Realment saboroses i molt ben presentades.
    Molts petons

    ResponElimina
  17. A casa els fem amb formatge de cabra o gorgonzola o rocafort...mmmm...és que amb tots els formatges queda de vici!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Glòria,
    Que bones, tens tota la raó, no te'n pots menjar solament una, enganxen oi?
    Una abraçada,

    ResponElimina
  19. Ummmmm, boníssim, m'encanten aquestes cassoletes.
    M'ha encantat conèixer-te, espero que la propera vegada puguem parlar una miqueta més.
    Petonets

    ResponElimina
  20. Ben senzill i boníssim! Per no parar.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. La he tastat a casa del Manel, i dono fe de que és boníssima. Una combinació senzilla i en canvi de resultats excel.lents!!

    Molt bona recomanació :)

    ResponElimina
  22. Sí que tenen bona pinta, sí. I són ben faciletes de fer. Així és que si un dia tinc convidats, segur que les faig. Una abraçada.

    ResponElimina
  23. S'han acabat les festes, però vénen un munt de caps de setmana, tot just acabem d'encetar l'any... Una passada aquest entrant!

    ResponElimina
  24. Hola preciosa, me ha encantado conocerte.
    No hablamos mucho, pero creo que eres de las que mas hablé.
    Espero que pronto nos veamos de nuevo, y contarnos mas cosas.

    Una abraçada
    Margot

    ResponElimina
  25. Cafeters!
    Darrerament esteu publicany un seguit d'entrants i cassoletes que em fan pensar en la necessitat de preparar una àpat només a partir d'aquestes joietes!
    Per cert, en sap molt en Manel, eh?

    Salut!

    ResponElimina
  26. Fan molt bona cara i són ben fàcils de fer. Me les apunte, no cal dir-ho!!! Per cert, eixes cassoletes del Mercadona són les que use jo també a les meues receptes. Salutacions.

    ResponElimina
  27. Quan he vist les cassoletes de seguida m'han sonat. Jo també vaig quedar prendada de la "petita delícia" d'en Manel. I fa poc vaig fer melmelada de tomàquet i no vaig pensar en les cassoletes... Llàstima!
    Us han quedat molt ben presentades i segur que en vau gaudir.
    Petons!

    ResponElimina
  28. Mercè,

    Per allò de les sobres de les festes, encara en tinc un paquet i una mica de melmelada i de formatge. I si l'obrís...?. Ai, quin pecat!

    Miquel,

    Em sembla que és una recepta que s'ha fet molt popular, però s'ho val!.

    Gemma,

    És allò que diem, no en pots menjar només una!.

    Ester,

    Una cosa tan senzilla i tan deliciosa!. Ho té tot!.

    Sandra,

    Serem dèbils i caurem a la temptació si les tenim a prop, segur!.

    Crstina,

    Amb pasta fullada, també han de ser molt bones, però les cassoletes són taaant cruixents!

    ResponElimina
  29. Stefania,

    Non può mangiare solo una!.

    Gloria,

    Venga, a probarlas, ya ves que somos muchos los que coincidimos!.

    Parella,

    Per a mi també van ser un amor a primera vista, que s'ha convertit en amor etern!.

    Helena,

    Hauríem de compartir la primera fila!.

    Margarida,

    Jo ho tindria difícil per dir quin és el meu formatge preferit, me n'agraden tants...!.

    Paco,

    Ens alegra molt veure't per aquí. A veure si prepares aquestes cassoletes, perquè encara que les festes ja han passat, qualsevol ocasió és bona per fer-les!.

    ResponElimina
  30. Eri,

    Entre tots t'hem fet agafar ganes de tastar-les, oi?.

    Neus,

    Em fa il·lusió veure't per aquí. Segur que ens tornarem a veure!. Em passejaré pel teu bloc amb calma, se'ns acumula la feina, eh?.

    Marina,

    Veig que també som molts els fans del mascarpone, eh?. Té tantes aplicacions i ben bones!

    Ingrid,

    És que són tan boniques, que només de mirar-les, ja venen ganes de tastar-les!.

    Eva,

    A la propera, provaré amb roquefort!. Quin vici!.

    Carme,

    I tant que enganxem, però mira, no em vull curar, je, je!.

    ResponElimina
  31. Carmen,

    A mi també em va fer il·lusió trobar-nos. A la propera, podríem fer la proposta de bufet a peu dret, així és més fàcil poder xerrar amb tothom, no et sembla?

    Gemma,

    I és que les cosetes de pica-pica són tan llamineres!.

    Alfons,

    Mai millor dit!.

    Òscar,

    Des de que les varem descobrir, sempre les posem als pica-pica, si no, les trobem a faltar!

    ResponElimina
  32. Asela,

    Si tens convidats i els fas aquesta delícia, segur que quedaran encantats i... tornaran!.

    Maria Àngels,

    És veritat, qualsevol ocasió és bona per regalar-nos una coseta tan bona!.

    Margot,

    A mi també em va agradar molt compartir una estona amb tu. A veure si ens tornem a trobar aviat i xerrem. Fins aviat!.

    Massitet,

    Doncs encara tinc una altra tapeta que també era deliciosa!. Ja veureu!.

    Francesc,

    Aquestes cassoletes valencianes són les millors!. I amb un bon farcit com la melmelada de tomàquet i el mascarpone, bocato di cardinale!.

    Anna,

    Doncs ja ho saps, a la propera que facis melmelada, pensa en les cassoletes, valen la pena!.

    ResponElimina
  33. Qué diferente! Nunca hay probado estos sabores juntos. Tiene un óptimo sonido!

    ResponElimina
  34. Mmmmmm!!! Boníssimes!! Aquesta combinació és deliciosa!!
    Petons!

    ResponElimina
  35. Una barreja fantàstica, Glòria!!
    Vinc a visitar-te i a seguir-te, que abans no et coneixia, i ens vam veure a la "quedada" de divendres passat!!!

    Petons, i encantada d'haver-te conegut, tot i que no haguem parlat!

    ResponElimina
  36. glòria, darrerament em dones moltes alegries, gràcies per adoptar la recepta i per versionar-la, ho provo amb mascarpone la pròxima vegada i et dic què tal.
    una abraçada.

    ResponElimina