En aquests dies, en què és habitual començar els àpats amb alguna cosa per picar, donant un repàs als llibres que tenia per buscar suggeriments, vaig veure aquesta crema de camagrocs al llibre “Aperitius i tapes, capricis dels sentits”, de la reusenca Mariona Quadrada. És un llibre fantàstic tant per les receptes com per les fotografies, i si ho voleu, encara sou a temps a demanar-lo als Reis!.
Ingredients per a 8 gotets:
- ½ ceba
- ½ porro
- 1 llesca de pa torrat
- 300 g de camagrocs
- Sal
- Oli
- Crema de llet
- Farina
Preparació:
Netejar molt bé els camagrocs de la terra i la pinassa que porten i deixar-los escórrer bé.
Pelar i tallar la ceba i el porro a trossos. Sofregir-ho en una olleta amb oli. Reservar uns quants camagrocs per a la decoració i la resta tirar-la a l’olla amb la ceba i el porro. Un cop hagin donat dos tombs, cobrir-ho tot d’aigua, posar-hi la llesca de pa torrat i sal i fer-ho bullir uns 30 minuts. Triturar fins que quedi una crema ben fina. Rectificar de sal si cal i afegir-hi la crema de llet. Un cop arrenqui el bull una altra vegada, apagar el foc i servir-la calenta.
Arrebossar amb farina els camagrocs per a la decoració i servir-ne tres o quatre damunt de cada gotet. De la crema de llet se’n pot prescindir.
Amb el que m'agraden els camagrocs i les cremes... aquesta recepta m'ha fascinat! Segur que vau triomfar ;)
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Amb la gana que tinc, si en pogués agafar un gotet!!!
ResponEliminaUff...quina bona pinta que te!!! L'hauré de provar de fer i crec que els Reis vendran a casa d'allò més gastronòmics, he demanat un bon munt de llibres, també apuntaré aquest...a veure si cau!!Un petó, Paula
ResponEliminaestaS CREMETAS CON SETAS estan siempre muy buenas y ademas vistosas como las tevas Gloria
ResponEliminaBon any 2011
un peto
miquel
Aquesta crema ha de ser boníssima! els camagrocs són uns bolets tan saborosos!
ResponEliminaCopio aquesta recepta amb el teu permís!
Bon any!!
cremeta, cremeta.... una senyora crema és el que t'ha quedat!
ResponEliminasaps que també tinc el llibre d'aquesta reusenca (es veu que hi tinc tirada, a reus) però no me l'he mirat gaire i no havia vist la recepta?
li faré més de cas, després de veure el rendiment que en treus tu.
espero que l'any hagi començat tan bé com us mereixeu. una abraçada!Q
Hola cafeters!
ResponEliminaM'agrada molt aquesta recepta per què trobo que els camagrocs solen ser molt fàcils de trobar al Mercat (si més no al de Sants) i solen tenir preus força atractius. Així que recepta cap al sac!
Que tingueu un 2011 ben alegre i satisfactori!
Salut!
Una cremeta ben atractiva i segur que molt bona. Apuntada queda! ;-)
ResponEliminaBoníssima, aquests bolets tan macos i cridaners m'encanten!!! :)
ResponEliminammm....tinc camagrocs secs....i aquesta cremeta ha d'estar bonissima...quan torni de BCN la preparo...
ResponEliminaUna abraçada,
Quina delícia de crema... Me la copio per que la faré segur un vespre d'aquesta setmana. Petons,
ResponEliminaCremeta de camagrocs per reconfortar les ànimes, que bona que ha de ser, i que preciosa presentada d'aquesta manera. Us desitgem el millor. Moltes gràcies per ser sempre al nostre costat!
ResponEliminaAmb el fred d'aquests dies és una manera fantàstica de començar un bon àpat!
ResponEliminaUna delícia de sopeta, i això de decorar-la amb els boletets arrebossats em sembla d'allò més bufó!
ResponEliminaT'ha quedat un plat boníssim!! Me l'apunte, com també el llibre. A veure si els "reis" se n'assabenten i em donen una alegria. Salutacions
ResponEliminaHola Glòria i Josep,
ResponEliminaCom han provat les festes? Veig que continuem amb plats de luxe al Cafè de nit, què bona aquesta crema, m'encantarà! Prenc nota!
Feliç any i un petó ben gran,
Marina
Dono fe... que aquesta crema de camagrocs era d'allò més fina i gustosa!. Una recepta que ben segur em copio! i que us recomano a tots!.Glòria, un 10 per la crema, els camagrocs he pogut observar tota aquesta temporada que a més a més tenen una gran acceptació per a la majoria de les persones, sembla que és dels bolets que més agraden i que més versàtils són a l'hora de cuinar-los. Aquesta crema és sublim!PETONETS.
ResponEliminaËS molt bona aquesta cremeta, ho puc dir ja que la he feta i tastada. A més com no ha de ser bona si procedeix de la cuinera REUSENCA Mariona Quadrada???
ResponEliminaPTNTS d'una altra reusenca, aquesta vegada en minúscules, jejej
Dolça
Ohhh!!! Quina cremeta més bona... M'encanta, i la presentació també.
ResponEliminaUauuuu, aquesta crema ha de ser deliciosa!! M'encanten els camagrocs o rossinyols de pi com en diem a Girona. ;)
ResponEliminaFeliç 2011!
Una crema d’allò mes deliciosa, tindre d’esperar a la propera temporada per provar-la, sense la crema de llet
ResponEliminaFeliç Any 2011
Molts petons
Sandra,
ResponEliminaCamagrocs i cremeta, una bona parella!. Segur que la repetirem!.
Cristina,
Em sap greu, però la Bet va repetir amb l'últim que quedava!.
Paula,
Doncs a veure si els Reis hi són a temps de trobar-lo, perquè val la pena!. Hi ha cada cosa... que entra pels ulls!.
Miquel,
És que les cremes de bolets sempre agraden, eh?. Bon any també per a vosaltres!.
Maria,
Els camagrocs només tenen un inconvenient, la terra que porten amagadeta, però vaja, una remulladeta i llestos!
Manel,
ResponEliminaDoncs te l'has de mirar amb més deteniment, perquè hi ha coses molt atractives. A vegades, busquem i busquem i no ens decidim i a vegades... a la primera!. Això em va passar amb aquesta crema!. Bon any també per a tu!.
Massitet,
A mi em va bé que siguin fàcils de trobar... al mercat, je, je. Perquè això d'anar a buscar bolets és una assignatura pendent!. Bon any 2011!
Maia,
Val la pena tenir-la a la col·lecció de cremes. Jo la vaig fer en gotet, però un plat una mica més gran, tampoc aniria malament!.
Òscar,
Són atractius, fotogènics, bons, què més podem demanar?.
Sònia,
Segur que amb camagrocs secs també quedarà molt bona, i tant!.
Eri,
ResponEliminaAmb el fred venen de gust les cremes i com més variades, millor!.
Parella,
Una cremeta saborosa i ben bonica per començar l'any amb els millors desitjos per a vosaltres en el 2011!.
Gemma,
Sempre va bé una crema i aquesta és una mica diferent de les que fem habitualment.
Mº Àngels,
Arrebossar-los és tal com ho explica la recepta, però jo no ho vaig fer per anar més ràpid. A la propera, ho provo!.
Francesc,
ResponEliminaSegur que aquests Reis ho faran molt bé, ja ho veuràs!.
Marina,
Les festes estan provant bé, encara ens en queda una, eh?. Ja has fet la carta als Reis?. Bon 2011!.
Mercè,
Ens va agradar a tots però a la Bet, "li va encantar", je, je. Els camagrocs, com tu dius, són molt versàtils. La propera temporada anirem a buscar-ne?.
Glòria,
Les receptes de la Mariona Quadrada m'agraden molt però és que aquest llibre, amb les fotografies que té, és fantàstic!. Hi ha moltes coses per fer!.
Sempre són benvingudes les recomanacions des de terres reusenques!.
Asela,
Quan varem visitar el mercat central de València, vaig veure que als camagros en deien "angula de monte", no sabia que en deien així, em va fer molta gràcia!.
Mercè,
És veritat, una altra denominació per als camagrocs. També li he sentit a dir al Pep Nogué.
Sion,
De fet, de la crema de llet se'n pot prescindir, encara que jo en vaig posar molt poqueta. També es podria posar un puntet de llet.
Bon 2011 per a tothom!
Glòria,
ResponEliminaEm sembla una combinació fantàstica. Mira que arriben a lligar bé els camagrocs amb la majoria de coses.
Ep!, aquesta nit a dormir d'hora, d'acord?
En prenc nota, ja que pels àpats especials m'agrada fer algun gotet o xarrup d'alguna crema o mousse, i aquesta de camagrocs ha de ser molt gustosa. Aprofito per desitjar-vos un molt bon any 2011. Petonets!
ResponEliminaPrimer de tot:
ResponEliminaBony any Glòria i Josep!!
Aquesta crema és fantàsitca, i m'agrada molt la decoració del camagrocs arrebossats.
Una abraçada,
La vigília de Reis vaig demanar festa per poder tenir la tranquil·litat, al matí, de poder fer les quatre compres que havia de fer i a la tarda preparar, com faig cada any, canelons... ¿Et vols creure que quan vaig passar per plaça per anar a recollir la carn que tenia encarregada hi vaig veure que en una parada hi tenien camagrocs, i de bona gana n'hauria comprat per fer aquesta cremeta?...
ResponEliminaSi dissabte que ve en trobo, la cremeta aquesta caurà, sens dubte!