No tenia intenció de posar la recepta de la mona de Pasqua, perquè ja en tinc una altra al bloc, però és que després de tastar la d’aquest any, la varem trobar taaaant bona (només cal veure la cara de la Bet), que no em puc resistir a explicar-vos com vaig fer el pa de pessic, que va quedar flonjo, flonjo!. Si més no, serà un suggeriment per a l’any que ve!.
Ingredients per al pa de pessic:
200 g de farina
200 g de sucre
6 ous
Dues culleradetes de llevat
Melmelada de préssec
Granet d’ametlla
Ingredients per a la trufa cuita:
400 g de xocolata amb llet de cobertura
400 g de nata per muntar
Escalfar el forn a 180º. Separar les clares dels rovells dels ous. Muntar les clares a punt de neu. Barrejar els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum. Afegir-hi suaument les clares muntades, perquè no s’abaixin. Incorporar amb compte la farina amb el llevat i remenar fins que tot quedi ben integrat (jo ho vaig ver amb una espàtula). Coure el pa de pessic durant 30 minuts.
Per fer la cobertura, posar la nata en un cassó fins que bulli, apartar-la del foc i afegir-hi la xocolata, tot remenant fins que quedi fosa del tot. Deixar la barreja a la nevera, fins que tingui la consistència adequada per cobrir el pa de pessic (jo li vaig tenir dues hores).
Quan el pa de pessic estigui fred, tallar-lo pel mig, posar-hi una capa de melmelada de préssec, i cobrir-lo amb la cobertura de xocolata.
Decorar la mona al gust, amb figuretes, ous, plomes i el granet d’ametlla pel voltant.
Per fi la mona!!!!!!! Ja pensava que amb els nervis que tenies no t'havia sortit be,jaja.
ResponEliminaLa recepta del pa de pessic es per provar-la, m'agrada.
Un petonet
Muy bonita !!!
ResponEliminaFantástica su preparación-
Un beso.
Sara
Aquest tipus de pa de pessic són tan flonjos...jo també vaig fer la sara aixó però amb 4 ous.
ResponEliminaUuuuuuoo!! Realment la cara de la Bet ho diu tot! Té una pinta fantàstica!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Sembla la del pa de pessic que faig jo, tot i que jo no li poso llevat, la clau estar en muntar els ous
ResponEliminaUna abraçada
No m'estranya gens que la bet posara aquesta cara de felicitat!!! Jo també l'hauria posada si em presenten una mona tan bona com aquesta!!! Llàstima que no existesca encara l'enviament via mail de segons què... Boníssim!!! Me l'apunte a "pendents" dels teus i ja en tinc fins al dia del judici final per la vesprada!!! Salutacions
ResponEliminaSí que es veu flonjo sí!! Segur que estava boníssima, la cara de a Bet és d'alegria absoluta, parla per sí sola!! :)
ResponEliminaMolts petonets!!
quina Mona!!! De xocolata amb melmelada de préssec es la que m'agrada més.
ResponEliminapetons gastronòmics
Hola!
ResponEliminaQuina carona de felicitat que fa la Bet! I no m'estranya. La mona maquísima i aquest pa de pessic l'haurem de probar. Petons
Josep........HASE FALTA DESIR ALGO.........0----2
ResponEliminadoncs sort que l'has posat! perquè mira que us ha quedat maca!!! petonets guapos
ResponEliminaGemma,
ResponEliminaÉs que és tota una responsabilitat això de fer la mona, je, je. Va anar molt bé!.
Sara,
Bienvenidos al Cafè de Nit!. Me alegro de que te haya gustado nuestra mona.
Cristina,
La mona de sara és que més m'agrada a mi però la Bet la vol de xocolata marró, així que... ella mana!.
Sandra,
I les altres cares perquè no es veuen a la foto, eh?.
Ester,
Sí, amb les clares ja n'hi ha prou, però és que jo em volia assegurar que pugés bé, per això li vaig posar una mica de llevat, no volia que fallés!!!.
Francesc,
ResponEliminaAixò de l'enviament virtual ja m'agradaria, ja!. Us enviaria una mona ben grossa i de xocolata, per descomptat!.
Alba,
Estic molt contenta de com va sortir la mona, el pa de pessic va quedar taaaant bo!. Em sembla que no tardaré gaire a fer-ne un altre per esmorzar!.
Elba i Jordi,
És que a m'agraden totes!!!!. La sara, primer, però després la de xocolata, quin vici!.
Elena,
Oi que és expressiva la Bet?. Fa il·lusió veure la seva carona!.
Paco,
ResponEliminaVisca el Barça!. I de la mona, què me'n dius?, je, je.
Judith,
Em sabia greu no posar-la, és més bonica que l'altra que tinc, em feia il·lusió posar-la i aquí està!
Gloria, disculpas por no decirte nada de lo apetitosa de la mona que has preparado, pero para MOU-NA la cara de los del madris, con perdón para los madridistas...........abraçades paco
ResponEliminaLa cara de expresiva de la Bet lo dice todo una feliz mona y fantastico el resultado
ResponEliminamiquel
Glòria, i encara que tinguessis la recepta posada al blog, l'hauries de posar igualment amb lo maca que us va quedar!!!
ResponEliminaPetons!
Paco,
ResponEliminaFins i tot jo patia, i no sóc gens futbolera. Però vull que guanyi el Barça, això sí!!!!!. Mourinho, un poema!
Miquel,
És una diada per a la canalla i per als que no ho som tant, je, je.
Mercè,
Sí que em sabia greu, per això, encara que sigui una mica tard, m'he decidit!.
Que bona!!! té un aspecte molt bonic!!! de pastisseria!!
ResponEliminaPetonets
Miel
Com que no pensaveu posar-la?????? No ha de faltar mai la mona! i a més bonica com us ha quedat.
ResponEliminaUna abraçada
La cara de la Bet parla per si sola, je je je... Ja es nota que el pa de pessic et va quedar flonjo, esponjós i molt bo.
ResponEliminaA casa sempre em demanen la de yema i la de sara, però em sembla que el proper cop la cobriré de xocolata, que així variem una mica ;)
si fas tanta propaganda del pa de pessic és que s'haurà de provar!!! La Bet està contentíssima amb la seva fantàstica mona...i no m'estranya!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Jo també vull provar aquest pa de pessis, la cara de la Bet expressa molt bé com devia d'estar de bona aquesta mona!!!
ResponEliminaL'expressió de la cara de la nena ho diu tot!
ResponEliminauna imatge val més que .. i la cara de la Bet ja ho diu tot ... quina sort la seva!!
ResponEliminaUna abraçada
Quina mona mes mona, veien a la Bet, segur que a mes de mona, bonissima.
ResponEliminaGràcies per publicar-la.
Felicitats
Hola Glòria, no m'extranya que la Beth estigui tant contenta...Una abraçada
ResponEliminaUna monada de mona, t'has d'animar a fer el bescuit sense llevat, ja veuràs com també t'agradarà molt. Petons!
ResponEliminaMiel,
ResponEliminaBenvinguda al Cafè de Nit!. Gràcies pels elogis a la mona. Seguim en contacte!
Gemma,
És per allò de no repetir, però em sabia greu no posar-la.
Gemma,
A mi m'agrada més la sara. Quan en feia pels de casa, feia sempre la sara, però ara mana la Bet!.
Eva,
Sí que estava contenta la Bet, sí, i nosaltres també, què t'he de dir, oi?, quan fem les mones?
M. Àngels,
ResponEliminaFes-lo, t'agradarà!. I tot sol, per esmorzar... ummmmm!.
Núria,
Estava impacient per començar a menjar-se la mona, però varem tenir temps per a una "sessió fotogràfica", je, je.
Alfons,
I nosaltres també sort de tenir una fillola tan bonica i tan carinyosa!.
Isabel,
Estic contenta de com va quedar, i va agradar a tothom, que bé!.
Maia,
Ara, tornant-me a mirar les fotos, em venen ganes de tornar a fer un pa de pessic!.
Cori i Mercè,
Encara que el pa de pessic ha de pujar sense llevat, només amb les clares muntades, en vaig posar una mica perquè volia assegurar-me que pugés, perquè a vegades m'havia quedat més pla de les vores i amb "muntanyeta" al mig, i com que es tractava que quedés molt bé...
Amb la cara de la Bet està tot dit!!! T'ha quedat preciosa i segur que boníssima!
ResponEliminaPetonets
Una mona fantàstica i una fillola contentíssima, objectiu aconseguit!
ResponEliminaMaria,
ResponEliminaEra al gust de la Bet, ella manava, però sí que va sortir bona,sí!.
Cristina,
I nosaltres contents de veure la Bet contenta, per tant, sí, objectiu acoseguit!
Molt bona i molt maca també, no m' estranya que la Bet faci aquesta cara tan contenta!
ResponEliminaOooooooooh preciosa y muy rica tiene que estar.
ResponEliminaAnna,
ResponEliminaI jo perquè no surto a la foto, que si no, faria la mateixa cara de satisfacció, je, je.
Trini,
Bienvenida al Cafè de Nit. Ahora mismo voy a dar una vuelta por tu blog, seguro que descubro cosas interesantes. Hasta pronto!
Quina MONAda! de mona i de Nena! :)
ResponElimina