Per a aquest mes d’abril, la Marina (Xocolata desfeta) i la Sandra i el Xavi (Els fogons de la Bordeta), ens van proposar les faves per treballar a la cuina. La idea, d’entrada, ja ens va semblar bona, perquè les faves ens agraden força, però volíem fer una recepta una mica diferent. Un dia ho comentava amb la Gemma, una amiga meva que també és assídua a les classes del Casal d’Hostafrancs i que per cert, acaba d’estrenar bloc. Em va recordar una recepta que ens havia ensenyat la Conxita, i que ella va fer en format d’aperitiu per Nadal, que va tenir molt èxit. Són aquestes favetes amb gambes i cloïsses que nosaltres presentem en forma de timbalet. Gràcies Gemma pel suggeriment, eren delicioses!.
2 kg de faves
200 g gambes
350 g de cloïsses
1 porro
1 ceba
3 alls
3 tomàquets vermells i madurs
Sal
100 cc de vi blanc
Pebre
Julivert
Preparació:
Posar les cloïsses en aigua amb sal durant 30 minuts, per si alguna tingués sorra. Pelar les faves.
Sofregir les gambes, separar els caps i aixafar-los bé perquè desprenguin tot el sabor i passar-los pel colador xinès, juntament amb l’oli de sofregir-los.
Picar el porro i sofregir-lo en l’oli de les gambes, afegir un all picat i el tomàquet ratllat. Desglaçar amb una mica de vi blanc i afegir les faves. Coure-les amb la cassola tapada, fins que estiguin pràcticament cuites.
Picar la ceba i la resta dels alls, estofar-la i afegir el vi blanc i el julivert. Afegir les cloïsses perquè s’obrin.
Incorporar la ceba, els alls, les cloïsses i les gambes a les favetes i coure-ho tot junt 5 minuts més.
Amb una anella d’emplatar, fer el timbalet de faves i decorar al gust.
Aquest timbalet té una pinta espectacular!!
ResponEliminaMolt bona idea... es nota que a Hostafrancs només hi ha cosa bona! ;)
Gràcies per no fallar mai, nois!
Petons!!
Sandra
Aquest plat es veu molt succulent.
ResponEliminaMoltes felicitats
Ester
Hola nois, a que son boníssimes!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaJosep, gloria, gracies per l'ajuda.
Petonets
GEMMA
Aquest plat és per prendre nota, te que estar molt bo. Petons
ResponEliminaBon dia!
ResponEliminaEm sembla una molt bona idea!! La presentació és tan maca que donen ganes de posar-s'hi ràpidament a la cuina. Molt bé també per a la Gemma (ara vaig a veure el seu bloc).Petonets!
Lers llegums amb el marisc queden bonissimes! I aquest timbalet vostre fa venir salivera!
ResponEliminaTot seguit marxem a xafardejar el bloc nou de la Gemma!
Petonets
No sóc massa fan de les faves però..... aquestes són UNA PASSADA! Segur que m'agradarien, en prenc nota!
ResponEliminaBon cap de setmana família!
M'encanten els mars i muntanya! I aquesta combinació ha de ser de luxe, no m'estranya que també fos un plat de Nadal.
ResponEliminaAmb la presentació en timbal queda ideal per un dia de convidats que has de quedar molt bé ;)
Bona bona i bona! M'encanta la combinació gambes-faves. I la presentació és fabulosa. És un plaer comptar amb les vostres aportacions, artistes!
ResponEliminaGràcies per participar. Molts petonets!!
Glória, front a aquesta maravella tan sols puc dir....a sus pies señora baronesa,..........paco
ResponEliminaJo també he fet un timbal amb les favetes, però la recepta és força diferent. La vostra està molt més treballada, ha d'estar bo per força! Us ha quedat molt bonic. La presentació així en timbalet queda molt xula, :P
ResponEliminaPetonets!
De "les faves amb patates fregides i ou ferrat"a les faves mar i muntanya...buff!!! Aquests timbal el trobo d´una fina exquisidesa per ser acompanyat amb una bona copa de cava...molt bé!
ResponEliminaUn altra recepta al pot! amb gambes no les he fet mai, però veient aquest plat, no pot fallar!
ResponEliminaSandra,
ResponEliminaHa estat un plaer participar en la recepta del 15 d'abril. Efectivament, aquestes favetes són comprades a Hostafrancs!
Ester,
És una recepta que fa quedar molt bé!.
Gemma,
Ja ho crec que són boníssimes!. Nosaltres varem fer-ne un primer plat, perquè amb un aperitiu... i si en teníem poc...!, je. je.
Àngels,
Doncs ja ho saps, de moment, a la llista!
Elena,
ResponEliminaÉs que les presentacions així en timbalet donen molt de joc i fan els plats atractius, oi?
Amics del taller,
Va bé fer combinacions diferents, així tenim les tradicionals i les noves.
Gemma,
Mira que si les tastes i t'agraden... hauràs perdut el temps de no menjar-ne abans, je. je.
Gemma,
Les presentacions fan que un plat sigui més o menys atractiu i així trobo que queda molt aparent, oi?.
Marina,
El plaer és nostre de participar-hi!. Enhorabona una vegada més per la iniciativa!He de donar una volta amb tranquil·litat per totes les receptes de faves!.
Paco,
Moltíssimes gràcies!. Baronessa segur que no ho seré mai, però les favetes eren boníssimes!.
Alba,
Segur que el teu timbalet també era deliciós!. Vaig a llegir-lo amb deteniment!.
Cristina,
Encara no he tingut temps de mirar-me totes les receptes, per tant, aquest ou ferrat no el conec, així que serà sorpresa!. M'apunto a la copa de cava!.
Teresa,
Les faves eren molt bones i realment el gust de les gambes es notava força, els donava un sabor especial!
Cada vegada m'és més dificil dir que no m'agraden les faves veient aquests be de Déus de receptes!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Us ha quedat magnífic. Només cal mirar la fotografia i se sent la flaire del suquet de les gambes i les cloïsses.
ResponEliminauna buena propuesta esta combinacion me gusta asi en version timbalet
ResponEliminamolt be Gloria
bona setmana santa
miquel
Glòria,
ResponEliminaLa idea de fer el sofregit amb l'oli de les gambes és esplèndida, aprofitant al màxim tots els sabors.
El plat té una pinta fantàstica.
Enhorabona.
EPS!, veig qu coincidim en la forma de timbal!Així amb el gustet de mar han de ser molt gustoses!Una abraçada!
ResponEliminaQuin timbalet més bo!!
ResponEliminaJa veig que m'acabaré aficionant a menjar faves!!
Un petó,
Paula
la vostre proposta és de luxe!!!! us ha quedat genial. petonets
ResponEliminaHa de ser una delícia, m'apunto la combinació que heu fet!
ResponEliminaD'això se'n diu convertir un plat de tros en un luxe, felicitats nois!!
ResponEliminaQuina combinació més bona, un mar i muntanya deliciós.
ResponEliminaAquestes faves les enumenaría FAVES MARINERES.
ResponEliminaMol bona idea.
Petonets
Quina recepta més bona! Les faves combinen molt bé amb les gambes. Jo les he fet amb gambes pelades, alls tendres i bolets, també deliciós; però aquesta recepta, tot i que semblant, crec que serà més gustosa per la manera com està feta amb el sofregit, el vi i el suc de les gambes..., me l'apunte. Quina delícia. Una abraçada.
ResponEliminaEspectacular presentació per un plat tan bo!! petonets
ResponElimina