diumenge, 5 de juny de 2011

BASTONETS D’AVELLANA

Aquest caprici dolç el vaig veure al bloc de la Su (Webos fritos). Són uns bastonets de massa choux, cuits al forn i coberts amb sucre bolado i avellanes torrades picades.

És ideal per sucar-los en una bona tassa de xocolata desfeta, o per acompanyar el cafè de la sobretaula.

Ingredients per a uns 14 bastonets:

65 g de llet
65 g d’aigua
65 g de mantega
2 g de sal
75 g de farina
2 ous petits
30 g d’avellanes
Sucre bolado (el podeu trobar a Farinetes Baltà)

Preparació:

Posar la llet en un cassó, afegir l’aigua, incorporar la mantega i la sal. Portar a ebullició a foc mig perquè la mantega es desfaci.

Quan la llet estigui bullint, retirar el cassó del foc i tirar-hi la farina, prèviament tamisada,d’un sol cop.

Posar el cassó al foc una altra vegada i remenar durant un minut amb força fins que es formi una bola que es desenganxi de les parets.

Posar la massa en un bol i afegir a poc a poc els ous batuts fins aconseguir una massa amb una textura densa.

Deixar refredar una mica la massa i posar-la en una màniga pastissera amb una boquilla petita.

Formar els bastonets a sobre d’una placa de forn antiadherent. Escampar-hi el sucre bolado i les avellanes picades per sobre, procurant que no en quedin al damunt de la placa, per evitar que es cremin.

Coure els bastonets al forn preescalfat a 170º, amb l’escalfor de dalt i de baix, durant 30 minuts o fins que estiguin daurats.

29 comentaris:

  1. Jajajaja Visca! Una altra recepta per aprofitar el sucre bolado que ens va temptar al Farinetes!! Deue ser una delícia, apuntats queden!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. mmmmmmmmm...a mi encara em queda una miqueta de sucre bolado del vostre! A veure si m'animo amb aquesta recepta...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Això ha de ser un vici!!!! Sobretot les "vellanes de REUS ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Que bons no? i amb xocolata :-)

    He convocat un concurs al meu blog, facilet, espero us animeu

    Petons

    ResponElimina
  5. Jo també vaig veure aquests bastonets a Webos Fritos!! Ho vaig deixar a pendents, però després de veure els teus ja veig que els he de fer de manera urgent!! Quina bona pintaaa!! Petons!

    ResponElimina
  6. Xurros amb xocolata està molt bé, però de tant en tant també és maco sofisticar l'esmorzar :))

    M'agrada molt!

    ResponElimina
  7. ostres nois! quina bona pinta. fa moltíssim temps que en vull fer de salats i no m'acabo d'animar... però veient el vostre resultat no puc tardar més!!! petonets guapos

    ResponElimina
  8. UAAAAALA!, uns bastonets ben elaborats i ben bonics. Una abraçada macos.

    ResponElimina
  9. Que bonics han quedat aquests bastonets, sí que han de ser un vici... Tenen una pinta fantàstica; l'avellana i la mantega han de donar-los un gustet boníssim, no m'ho imagine perquè no he provat mai aquesta mena de bastonets. Tampoc no conec això del sucre bolado. Besets.

    ResponElimina
  10. Gloria, recepta fàcil de fer amb un resultat ben bo.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Doncs un autèntic vici per picar a qualsevol hora.

    ResponElimina
  12. Sembla fàcil i bo! Ho probaé!
    T'han quedat maquíssims!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Sandra,

    Jo el vaig anar a comprar per fer aquests bastonets i encara me'n queda!!!. Hauré de fer alguna altra cosa, quin remei, je, je.

    Eva,

    És una bona manera d'acabar-lo, ja veuràs que són uns bastonets molt llaminers.

    Glòria,

    I tant, les "vellanes" de Reus, no podia ser d'altra manera!.

    Dolors,

    Boníssims, amb una tasseta de xocolata desfeta, quin pecat!.

    ResponElimina
  14. Paula,

    Quan els vaig veure, no vaig dubtar ni un minut, directament a fer-los!. I per repetir!.

    Òscar,

    Els xurros diguem que són més... castissos, no?.

    Judith,

    De fet, la massa potser serviria igual per dolç que per salat, perquè no porten sucre, així que si vols experimentar, ja ho saps!.

    Mercè,

    Amb el sucre bolado de Farinetes, ja veus quin goig que fan, eh?.

    ResponElimina
  15. Asela,

    El sucre bolado és el sucre granulat que posem a les coques de Sant Joan, potser vosaltres li dieu d'una altra manera.

    Gemma,

    Molt adequats per acompanyar un cafè de sobretaula, picant, picant.

    Cristina,

    Tens raó, per a qualsevol hora, li deia a la Gemma que per a la sobretaula, però a mitja tarda, també perfectes!.

    MaryLou,

    Són tot un caprici, oi?

    ResponElimina
  16. Ei quina cosa més deliciosa, a veure si m'animo a fer-los a casa!

    ResponElimina
  17. coi! acabo de veure uns bastonets salats, amb pipes, i ara aquesta temptació dolça, sembla que competeixin a veure quin m'atrau més. amb el vici que tinc jo pels bastonets amb cereals...

    ResponElimina
  18. Ohhhh...vinc de veure uns bastonets amb pipes i ara veig aquests!!! ohhhhh! quina bona pinta que tenen, dolcets, han d'estar per començar i no parar!
    Petonetsss

    ResponElimina
  19. Gloria me gusta esta idea de hacer los bastones de pasta choux y luego la combinacion azucar bolado y avellanas divino
    peto
    miquel

    ResponElimina
  20. Glòria, quin perill que tenen aquests bastonets... ;-)

    ResponElimina
  21. "fem un mos"

    Aquets bastonets son viciosos, creen adició i deu ser impossible parar
    Petons

    ResponElimina
  22. M'encanta la pasta choux, però sempre acabo fent les típiques lioneses... m'apunto aquests bastonets, que els he trobat molt originals i han de ser un autèntic vici!

    ResponElimina
  23. Hola!
    Aquests bastonets m'agraden més que els que he fet jo!!!!!!!!!!! No tinc el sucre bolado, però tinc previst comprar-ne, així que apuntats queden que si que ha nde ser de vici total!!!
    Petons

    ResponElimina
  24. Xè! M'he posat a veure el vostre blog a mala hora... Quina bona pinta que fan aquestes rosquilletes! Mmmmmmh!

    ResponElimina
  25. Oh, aquests bastonets han de ser un pur vici!!! Que bons!!
    Petons!

    ResponElimina
  26. Un pica pica delicioso.Me ha gustado la receta .
    bss esther

    ResponElimina
  27. Gloria, he aplegat massa tard, per a provar-lo, disculpa la meva tardor........paco

    ResponElimina
  28. una golafreria per a no parar ... gràcies pel link del sucre, crec aquest que és un lloc on hi teniu molta retirada ..., hi hauré d'anar un dia d'aquests
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. T'anava a preguntar on es podien aconseguir els productes de les farinetes Baltà, però després he caigut que era aquell forn de Sants al qual vas dedicar-li un "post", però com que tenia una altra pregunta, la faig aquí mateix:

    Oi que quan vau anar a Castellterçol vau visitar la fàbrica de productes "Sosa"?..., si és així, us van dir on es poden trobar a Barcelona els seus productes?

    ResponElimina