divendres, 19 d’agost del 2011

AM (10) RICHARD WAGNER / GEORG SOLTI

Avui us porto una de les pàgines musicals que més m’agrada escoltar, l’obertura de l’òpera Tannhäusser. L’autor, Richard Wagner (1813-1883), va ser el renovador de l’òpera tal i com es coneixia fins aleshores, creant un nou concepte teatral i musical, ja que ell era l’autor tant del text, com de la música, com de l’escenografia. 
En el vídeo que il·lustra l’Agost Musical  d’avui, podem veure en acció un del grans directors d’orquestra del segle XX. Es tracta de Georg Solti (1912-1977), hongarès de naixement però amb nacionalitat britànica des del 1972, any  en que també va ser nomenat Sir.



Si teniu cinc minutets i voleu escoltar sencera l’obertura de Tannhäusser, aquí en teniu la resta, paga la pena veure l’extraordinari i espectacular final.

6 comentaris:

  1. Jo de Tannhauser per mitomania del nom ja ho compro tot. :)))

    ResponElimina
  2. Obertura espléndida, gloriosa solemne.....música total y absoluta, y un solti como siempre majestuoso......una abraçada...........paco

    ResponElimina
  3. Escoltant aquesta òpera i prenent el meu Bloody Mary, com diria en Cruiff, "gallina de piel".
    Es extraordinari. Ja et vaig dir que , gracies al AM estic descubrint música que no m'havia parat mai a escoltar.
    Petonets als dos.

    ResponElimina
  4. Òscar,
    Jo no soc massa wagnerià (això si, cada dia ho soc més), però hi ha coses com Tannhäusser, Lohengrin o la Valquiria que son úniques.

    Paco,
    Música total, única i insuperable!!

    Gemma,
    Estem molt contents que aquestes petites "pindoles musicals estiuenques" (la veritat es que jo tinc poques ganes d'escriure i la Glòria encara menys!!) siguin del teu agrat. Estic intentant posar una mica de cadascun dels tipus de música que més m'agraden. Demà torna a tocar Rock!.

    Una abraçada a tots tres i gràcies per la vostra fidelitat cafetera.

    ResponElimina
  5. Gràcies a vosaltres i a en Paco estic escoltant més música que mai. No són uns estils que acostumés a escoltar i estic descubrint que m'agrada molt.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Maria,
    Moltes gràcies pel teu seguiment. Com a blocaire ja saps que el que més agrada es que et segueixin i que a més t'ho diguin mitjançant comentaris.
    Una abraçada

    ResponElimina