dilluns, 5 de setembre de 2011

CREMA DE TOMÀQUET A L’ALFÀBREGA

Aquestes vacances he estat molt mandrosa i no m’he dedicat gens al bloc, encara que l’he deixat en bones mans, perquè el Josep ha fet un Agost Musical amb petites dosis de música que anaven molt bé per veure i escoltar sense presses.

Però ara ja toca posar-se les piles una altra vegada, que com més es tarda més costa, per tant, per començar, una recepta de la Mariona Quadrada, fresqueta, que encara ve de gust, lleugera i senzilla de fer, per anar agafant el ritme: una crema de tomaca a l’alfàbrega. A veure si us agrada!.

Ingredients per a 6 persones:

2 cebes
2 kg de tomaques madures
¾ kg de patates
1 l i ½ d’aigua
Una branca d’alfàbrega
Sal
25 g de sucre
Oli
100 cc de crema de llet

Preparació:

Posar oli en una olla i posar-hi la ceba tallada fina, sense que agafi color. Quan és esmorteïda, s’hi posa la tomaca pelada i trossejada. Es cou així, amb el foc fort, durant 15 minuts. Seguidament, i quan l’aigua de la tomaca ha reduït una mica, s’hi posa la patata tallada fina. S’hi afegeix l’aigua i es cou tot uns 20 minuts. S’hi afegeix la sal, el sucre i l’alfàbrega i es deixa en infusió durant 5 minuts. Després s’hi passa la batedora perquè quedi fi. Es passa tot pel colador xinès o de malla, i es deixa refredar. Abans de servir-la, s’hi afegeix la crema de llet que, en aquest cas, no és imprescindible.

Com a suggeriment, també es podria canviar la crema de llet per una mica de llet, que dóna cremositat igualment però és menys greixosa. Servir la crema decorada al gust, en el meu cas, amb unes torradetes de pa sucat amb tomàquet.

26 comentaris:

  1. Ole,ole, benvinguda de nou !!!!
    i amb un plat frequet i senzill.
    Petonets.

    De tota manera, esperem que l'AM tingui algún tipus de continuitat,eh!

    ResponElimina
  2. Ja enyoràvem les teves receptes Glòria... encara que l'AM del Josep ha estat d'allò més interessant! Aquesta és la crema de tomàquet que em deies un dia que t'havia robat l'alfàbrega? jajaja Té una pinta fantàstica, no l'he provada mai fet així, me l'apunto!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Fa pocs dies vaig veure una cremeta molt semblant i vaig dir.me que l'havia de provar...ara m'acaves de fer decidir...T'ha quedat espctacular, i crec que en el meu cas la faré amb menta que en tinc al test!. La Mariona Quadrada l'he vist justament avui a tv3 fent classes a uns estudiants d'erasmus...Una abraçada macos!

    ResponElimina
  4. Una crema com aquesta ben fresqueta ens faria ben contents als de casa, t'ho ben asseguro!

    ResponElimina
  5. Hola Glòria, bentornada! I quina bona pinta te aquesta crema. Una abraçada

    ResponElimina
  6. Una recepta ideal per al retorn, que bona
    Ester

    ResponElimina
  7. Si que be de gust una crema fresqueta aquests dies i aquesta recepta es veu sencilla. Petons

    ResponElimina
  8. Així em gaudit de la música!!! Molt bones seleccions!!! I ara, una crema genial!!!
    Ptnts als dos!

    ResponElimina
  9. ep! que no ens ha importat pas que no hi haguessin receptes!!! la música ens encanta!!!! Benvinguda al món culinari. Petonets

    ResponElimina
  10. Benvinguda de nou! aquesta cremeta deu ser boníssima! no n'he fet mai crema de tomàquet, ho provaré abans que comenci el fred!
    Petonets

    ResponElimina
  11. doncs bentornada a la cuina, i segueix així, que aquesta crema està boníssima!

    ResponElimina
  12. Ei! Fora mandra que ja s'han acabat les vacances! Je je je... Jo també estic mandorsa, a veure si agafo el teu exemple i em poso amb les receptes al blog.
    A casa ens encanta la crema de tomàquet, a l'estiu fresqueta ve molt de gust. I amb el toc de l'alfàbrega, ha de quedar boníssima.

    ResponElimina
  13. Visca, hem alimentat la oida i ara alimentarem els ulls. En els dos casos també la imaginació :)

    ResponElimina
  14. Bentornada...a mi la mandritis encara em continua en tots els sentits. Potser hauré de provar aquesta crema aviam si arrenco.

    ResponElimina
  15. Jo si que estic mandrosa Glòria!!!!! uffffff...a veure si m'hi poso xo em costaaaaa tant!!! jijiji!!! M'encanta la sopa de tomàquet, els gaspatxos...mmmmmm...quina pinta que té la teva...i amb el toc de l'alfàbrega boníssim segur!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. Holaa!! just avui he tornat a Barcelona, a la rutina... la ciutat ja està en plena marxa! Començo dilluns i em sembla que fins que no em trobi dins d'una aula no em creuré que s'han acabat les vacances! l'Agost Musical ens ha agradat molt, i una crema de tomàquet així no l'he tastat mai però com que el gaspatxo m'encanta, segur que també m'agradarà! petonets :)

    ResponElimina
  17. Encara fa calor i una crema així ve molt de gust.

    ResponElimina
  18. Gemma,

    És que haig d'agafar el ritme a poc a poc, no fos cas que m'estressés, ja, ja.

    Sandra,

    Efectivament, és aquesta!. Bromes a part, amb el sabor de l'alfàfrega queda molt refrescant.

    Mercè.

    Segur que amb menta també quedarà ben bona i fins i tot potser més refrescant. La Mariona Quadrada m'agrada molt, primer vaig descobrir els seus llibres i després la vaig veure en una setmana del cuines i m'agrada molt com s'explica.

    M. Àngels,

    Nosaltres som bastant "soperos" a l'hivern i "cremeros" a l'estiu.

    ResponElimina
  19. Maia,

    He estat taaaaant desconnectada que ara em costa posar-m'hi però poc a poc...

    Ester,

    Senzilla, fresqueta i deliciosa, i amb poca feina, que això va bé.

    Àngels,
    És aixì tal com tu dius, i com que encara fa calor, s'ha d'aprofitar!.

    Marta,

    La veritat és que el Josep va tenir molt bona pensada amb la música. Ara em toca tornar-hi!.

    ResponElimina
  20. Judith,
    És que he fet vacances del tot, ja, ja. Sort que el Josep s'ha dedicat a la música. L'any que ve, més, oi?

    Maria,

    Doncs si tens ocasió, fes-la, ja veuràs com t'agradarà!.

    Manel,

    A veure si agafo empenta, perquè costa tornar de vacances, eh?.

    Gemma,

    Reconforta veure que no sóc jo sola que estic mandrosa, però hem de posar-hi remei!

    Òscar,

    Amb el teu comentari, ja m'has donat una empenteta més perquè no em faci mandra posar-me a la cuina!.

    ResponElimina
  21. Cristina,

    Després d'uns quants dies de relax, a posar-nos les piles!.

    Eva,

    Ho entenc perfectament, i com més tardes, més et costa, oi?. A veure si arrenquem!

    Bet,

    Doncs benvinguda a la ciutat, amb les seves virtuts i els seus defectes. Doncs sí, les vadances s'han acabat, però el bon temps encara no, així que encara som a temps a fer plats estiuencs!.

    Anna,

    Fresqueta i lleugera, i amb productes de temporada!

    ResponElimina
  22. benvinguda de nou Gloria,ya se que Josep nos ha puesto musica buena este agosto,pero en mi caso tambien desconecte y hasta septiembre nada,pero ya estamos en marcha ,rica crema de tomate con el perfume de la albahaca es divino
    peto
    miquel

    ResponElimina
  23. Bentornada, els primers dies son els pitjors, ja tornarem a agafar el ritme.
    Una sopa de bon tomàquet, ben freda i afora les calors de l’estiu
    Petons

    ResponElimina
  24. Miquel,

    Una paradeta de tant en tant no va malament per carregar les piles, oi?.

    Sion,

    I tant que tornarem a agafar el ritme, encara que sigui a poc a poc, que encara fa mooolta calor i això aixafa una mica!

    ResponElimina
  25. Que be amb aquest temps que fa!
    Només una pregunta:
    Perquè no afegeixes la cream de llet al batre-ho tot?

    ResponElimina
  26. Molt adient per aquest dies de caloreta.
    Benvinguts
    Petons

    ResponElimina