dijous, 15 de setembre del 2011

ESCABETX BALSÀMIC DE CONILL AMB BUQUET D’AMANIDA

Aquesta és la segona vegada que faig un escabetx i he de dir que és la mateixa recepta, que vaig veure al núm. 106 de la revista CUINA,  intentada per segona vegada. És una recepta del Quicu Vera, un xef badaloní i free-lance, que fa classes i tallers de cuina i que alhora col·labora en diferents mitjans de comunicació.

Un dels ingredients de la recepta és el vinagre balsàmic i la primera vegada que la vaig fer, sense pensar en les conseqüències, vaig fer servir balsàmic de Mòdena negre, per la qual cosa, el conill va quedar bo però, diguem que una mica morenet i poc estètic, per què ens hem d’enganyar!.  Em vaig quedar amb les ganes de tornar-lo a fer quan trobés balsàmic blanc, però no hi havia  manera, fins que la Gemma (Caprofiti) en va trobar i me’n va regalar una ampolla.

Així doncs, amb aquesta recepta participo en la recepta del 15 de setembre, dedicada als escabetxos. I recordeu, sobretot, vinagre balsàmic blanc!.

Ingredients per a 4 persones:

½ conill de la part de les cuixes
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
½ ceba
½ pastanaga
250 ml d’oli d’oliva verge extra
50 ml de vinagre balsàmic (blanc)
50 ml de vinagre de vi blanc
Sal
Pebre negre
1 fulla de llorer
Barreja d’enciams per al buquet d’amanida


Preparació:

Tallar el conill en vuit parts, assaonar-lo amb sal i pebre i fregir-lo lleugerament en una miqueta d’oli. Quan comenci a enrossir, abocar-hi el vinagre de vi blanc, deixar-lo reduir i apartar-lo del foc.

En un cassó a banda, posar-hi els ingredients de l’escabetx tallats a daus: els pebrots verd i vermell, la ceba i la pastanaga. Posar-hi també el conill i cobrir-ho amb l’oli i el vinagre balsàmic, trencar la fulla de llorer i empolsar-la per sobre. Deixar que confiti a foc suau durant 25 minuts.

Deixar temperar l’escabetx de conill i servir-lo acompanyat del buquet d’amanida i de les verdures de l’escabetx.

28 comentaris:

  1. O sigui.... que una miqueta d'aquesta recepta es mérit meu!!!!! jajaja.
    Es broma,eh!A quedat amb una preséncia exel.lent!!! Amb el vostre permís, prenc nota de la recepta.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Precisament vinc del blog Fem un mos i ja veig que l'escabetx de conill és el que ha triomfat més.
    Teniu raó que el vinagre balsàmic blanc costa molt de trobar... I amb el conill, li ha d'anar molt bé!

    ResponElimina
  3. Doncs no sigueu així i digueu on el trobeu no? hahahahaha :D
    Vaja, la Gemma i la Gemma concretament, no pas els cafeteros que ja em queda clar que tampoco ho sabeu del cert :)

    Abraçades per a tots :)

    ResponElimina
  4. Ummm boníssim, aquest vinagre li deu donar un gust molt bo!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Quina pinta!!!!!
    El toc del balsàmic, un encert.
    ES veritat, a on o trobeu?
    Petons

    ResponElimina
  6. Gloria, el conill escabetxat, es una maravilla per a mi, un plat molt conseguit........paco

    ResponElimina
  7. Ostres, amb balsàmic! Què bo, no he provat mai el blanc! De moment el conill és la recepta guanyadora, i tots són diferents!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons i fins dissabte!!
    Sandra

    ResponElimina
  8. ja veig que avui el protagonista és el conill! us ha quedat una presentació de luxe!!! petonets

    ResponElimina
  9. Hola de nou! Ja feia temps que no passava per ací, ara ja hem tornat de vacances i torne a passejar-me pels blocs. Quin conillet més bo que heu fet, m'encanta l'escabetx i la manera com l'heu cuinat i presentat, ha quedat molt bonic amb el bouquet de verduretes. No savia que hi havia vinagre balsàmic blanc, això m'ho he d'apuntar. Besets.

    ResponElimina
  10. És el segon conill que veig i tots fan una pinta boníssima!
    No he tastat mai el vinagre balsàmic de vi blanc, de fet em sembla que no l'he vist mai enlloc. S'haurà de buscar que ara tinc ganes de tastar-lo! :)

    Molts petonets!

    ResponElimina
  11. m'encanta el conill en escabetx, i veig que hi ha uns quants blocs que l'han triat per a aquesta convocatòria de la recepta del 15. però no n'havia vist cap amb vinagre balsàmic, serà qüestió de provar-lo perquè té molt bona pinta!

    ResponElimina
  12. Glòria, la presentació és de luxe. Ja ens direu on trobeu aquest vinagre, no?

    ResponElimina
  13. Gemma,

    Doncs podríem dir que sense la teva aportació, no la podria haver fet, ja, ja.

    Gemma,

    Jo encara m'he de passejar pels blocs per veure els escabetxos, però sí que sé que almenys n'hi ha dos més, a veure si són propostes diferents.

    òscar,

    He fet la investigació oportuna i ja sé que el balsàmic blanc, marca Borges, la Gemma el va comprar en un Sorli Discau, així que ja tenim la pista!.

    Carme,

    Va quedar amb un gust molt suau, amb la combinació del balsàmic blanc i el de vi blanc que vaig fer servir que era de Chardonnay.

    Isabel,

    Ja estic informada, en un Sorli Discau. Ara, a veure si n'hi ha algun prop de casa.

    ResponElimina
  14. Paco,

    És la segona vegada que el faig però segur que no serà l'última, ens va agradar molt!.

    Sandra,

    Ja tinc ganes de veure el recull, a veure quantes receptes de conill diferents hi ha, em sembla que és la primera vegada que hi vàries coincidències, oi?.

    Judith,

    A veure si el conill serà l'estrella de la recepta del 15 de setembre, je, je.

    Asela,

    Jo també he d'agafar el ritme després de vacances, perquè he estat mandrosa, mandrosa. I el balsàmic blanc va quedar molt bé, perquè la primera vegada, amb balsàmic negre... va quedar lleig, lleig, je, je.

    Alba,

    Que jo sàpiga, ja n'hi ha tres de receptes de conill, a veure si fem rècord!. El balsàmic blanc és de la marca Borges i comprat al Sorli Discau, per si el vols buscar.

    ResponElimina
  15. Manel,

    Jo no n'havia tastat fins aquestes dues vegades que l'he fet i em va agradar molt, i amb el balsàmic blanc, moooolt més presentable!.

    Cristina,

    És de la marca Borges, comprat la Sorli Discau. Espero que en trobis, que val molt la pena!.

    ResponElimina
  16. mmmmmmmm...m'encanta el conill en escabetx!!! si trobo vinagre balsàmic blanc el probaré segur!!!! Magnífica aportació!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. Donibaneko,

    Les verduretes d'acompanyament van quedar taaaant meloses, quina delícia!.

    Eva,

    Espero que no et costi trobar el balsàmic, el que vaig fer servir és de la marca Borges comprat en un Sorli Discau. A veure si hi ha sort!.

    ResponElimina
  18. Mai m'havia imaginat que es podia fer conill d'escabetx!! Mira tot el que estic aprenent avui!
    Aquest teu té una pinta fantàstica. M'apunto això del balsàmic!

    ResponElimina
  19. Hola Gloria, avui és el segon conil que veig i no me'n podré estar de fer-lo. Amb balsàmic deu haver sortit suprem!

    ResponElimina
  20. Nosaltres també em fet l’escabetx de conill, sort que tots son una mica diferents, i així aprenem noves receptes
    Petons

    ResponElimina
  21. A veure si provo el conill d'una vegada, que veient aquestes receptes me'n venen ganes, eh? Gràcies per participar artistes!
    Petonets!

    ResponElimina
  22. Que bé, ara a trobar un Sorli Discau!! jo tampoc sabia que existeix el vinagre balsàmic blanc... I realment aquest conill té molt bona pinta, a veure si el puc fer... petons :)

    ResponElimina
  23. Glòria,
    Trobo interessant l'aportació del balsàmic en un escabetx. Segur que li ha de donar un punt diferent.
    N'haurem de localitzar de blanc.
    Salut!

    ResponElimina
  24. El fet que porti vinagre balsàmic blanc fa que sigui tota una temptació poder provar aquest escabetx...A per el vinagre blanc! Gemma, on ets??

    ResponElimina
  25. Ummmmm!!!! quina pinta!!!!tinc un Sorli-Discau davant de casa, ara mateix baixo a comprar el vinagre blanc!
    L'escabetx de conill, és l'unic que no he fet mai!!! aquesta recepta és la seguent a fer!!!
    Petonets

    ResponElimina
  26. Caram, Glòria, quin escabetx més bo!!! Creus que es podria fer el mateix amb pollastre? És que el conill i jo no ens hem fet amics encara... No sabia que hi havia vinagre balsàmic blanc. Sempre aprenc coses noves de tu. Per cert, la presentació del plat és de restaurant de cinc forquetes!!! Fantàstic!!
    Besades als dos

    ResponElimina
  27. Mai he fet cap escabetx de carn, sempre amb peix.. Aquest de conill fa una pinta boníssima!

    ResponElimina
  28. Quina bona pinta, i el timbalet de verduretes sembla superapetitos!
    Petons
    April's Kitch

    ResponElimina