El Jordi Castelló ens va
explicar que quan li van parlar del projecte d’aquest llibre, no ho va dubtar
ni un moment, en veure com transmetia l’entusiasme de l’Anna per la cuina, que provocava posar-se davant dels fogons.
La Rosalia Pons ens va
parlar de la passió de l’Anna per la cuina i que quan li van proposar
acompanyar-la en la presentació del llibre, no ho va dubtar ni un moment, a
més, des de la seva experiència, va
reafirmar que cuinar és un acte de generositat envers els altres.
L’Anna ens va parlar d’una
manera molt entranyable de l’origen de la seva passió per la cuina, o més ben
dit, del “no origen”, perquè no sap ben bé del cert quan va començar, ja que generalment
són les àvies de la família i la mare
que transmeten aquesta passió, cosa que no va passar a la seva família, perquè
la seva mare i l’àvia materna són dones que no dediquen molt temps a la cuina,
encara que quan s’hi posen ho fan molt bé. I per altra banda, la seva àvia
paterna s’incomodava si entraven a la cuina quan ella acabava d’enllestir el
dinar.
Amb els anys, qui sí que
la va influenciar va ser la iaia Maria, l’àvia de l’Aleix, el seu marit, la
qual li va explicar que els tres ingredients que no poden faltar en una recepta
de cuina són la passió, l’amor i la generositat. De fet, en el bloc l’Anna en més
d’una ocasió ens ha parlat d’ella i de les seves receptes.
L’Anna, que és
professora de llengua i literatura, en aquest llibre, ha combinat dues de les
seves passions, la cuina i la llengua catalana, per això va triar un refrany català per donar nom al seu bloc.
Aquest matí, tot prenent
el cafè amb llet amb la tranquil·litat que aporten els esmorzars dels dies de
festa, he fullejat el llibre, prologat pel Xesco Bueno, i hi he trobat tot un
recull de receptes, algunes de cuina catalana, altres de cuina francesa o de
cuina italiana, molt ben explicades i amb unes fotografies fantàstiques, que
només veure-les ja conviden a tastar-les!.
En resum, un llibre molt
recomanable, que segur que us agradarà.
Quina crònica més bonica!! Ja tinc ganes de tindre aquest llibre. Aquesta setmana mateix el demanaré per correu. La cuina blogaire en català està d'enhorabona. Trobe que internet ha estat una alenada d'aire fresc per a la nostra llengua, no trobes? Besets
ResponEliminaDoncs sí, un llibre que està molt bé i que pot ser un regal excel·lent per a aquestes festes!!!
ResponEliminaEm va agradar molt assistir a la presentació d'aquest llibre i compartir una estona amb vosaltres!
Va a ser un plaer estar allà amb l'Anna i amb vosaltres.
ResponEliminaL'Anna va estar molt natural, es un llibre que está molt bé amb unes fotos molt maques.
Petons.
Un llibre perfecte per tenir a casa, ben segur!
ResponElimina