dimarts, 3 de gener de 2012

CANAPÈS

Els canapès són un clàssic en els aperitius i aquestes festes en volia fer per al sopar de Cap d’Any que varem compartir amb uns bons amics. Em volia assegurar que em sortissin perfectes així que res millor que preguntar a la Gemma, una experta en la matèria, com els fa i com s’organitza la feina i el temps. I com que ella també n’havia de preparar, molt amablement es va oferir a donar-me una master class, per tant, la tarda abans vaig anar a casa seva i vaig descobrir in situ tots els secrets dels canapès. Gràcies Gemma per la paciència, he de dir que van quedar molt bons i van agradar molt. Que, em dónes l’aprovat?.

Ingredients per a 60 canapès:

2 paquets de pa especial per a canapès
125 g de mantega pomada
50 cc de llet tèbia
Salmó fumat
Ous de guatlla
Caviar negre
Llimona
Pernil salat
Ou filat
Formatge Roquefort
Nous
Sobrassada
Avellanes
Foie
Poma
Papers d’alumini per a canapès

Preparació:

Escalfar una mica la llet, començar a batre la mantega pomada i afegir-hi poc a poc la llet tèbia, fins a aconseguir una crema de mantega.

Com a base per a tots els canapès, untar una llesca de pa de motlle amb una capa fina de mantega i disposar a sobre una altra llesca untada igualment amb la crema de mantega.

És recomanable fer els canapès d’una mida de 4 x 4 cm. El ganivet elèctric va molt bé per tallar-los. Una vegada tallats i decorats, disposar-los en els papers d’alumini especials per a canapès, que es poden trobar a Papers Coma, al carrer Montcada, núm. 20, de Barcelona.

Per als de sobrassada, cobrir el pa amb una capa de sobrassada, tallar-los i decorar-los amb una avellana.


Per als de caviar, disposar una capa de caviar, tallar-los i decorar-los amb un triangle molt primet de llimona.


Per als de salmó, cobrir el pa amb les llesques de salmó, tallar-los i decorar-los amb mig ou de guatlla.

Per als de Roquefort, barrejar una mica de crema de mantega amb formatge Roquefort, cobrir el pa amb aquesta barreja, tallar-los i decorar-los amb una nou.


Per als de pernil, cobrir el pa amb una capa de pernil, tallar-los i decorar-los amb ou filat.

Per als de foie, cobrir el pa amb una capa de foie i decorar-los amb quadradets de poma caramelitzada.

Si us animeu a fer-los, veureu que són molt llaminers.

23 comentaris:

  1. jo sí que te'l dono! i dius que a la pròxima trobada en portaràs una safata?

    ResponElimina
  2. carai! quina feinada! però quina plata! Quan he vist la foto he pensat que eren comprats! (de debò!)
    Quina sort que la Gemma fos tant generosa i us expliqués els seus secrets! Sempre va bé tenir una mica d'ajuda!

    Bon any!!

    ResponElimina
  3. Quin goig, moltes felicitats i bon any, que ens seguiu regalant força entrades blocaires
    Ester

    ResponElimina
  4. Jo ja em vaig quedar amb la boca oberta amb els canapés que va portar aquell dia, quina meravella! T'han quedat tan bé com a la mestra!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Caram, què bons!!! Me'ls apunte, no cal dir-ho!!! A la pròxima "Canapès Party", segur que triomfe!!!
    Salutacions

    ResponElimina
  6. Dono fe que estaven deliciosos!!!!, a mi em va agradar molt el de caviar però el gran triomfador de la nit, l'oscar al millor canapè per unanimitat entre les meves filles va ser....EL DE SALMÓ!!!. Una presentació fantàstica i una classe de la Gemma molt ben aprofitada!Una abraçada i gràcies per compartir-los!

    ResponElimina
  7. Glòria són una passada! tenen pinta dels de les pastisseries, i a sobre deuen ser molt més bons! com és el ganivet elèctric? em sembla que no n'he vist mai cap.
    Una abraçada i feliç any nou :)

    ResponElimina
  8. No només et donc l'aprovat, sino que ja se qui m'ajudará quan tingui que fer les quantitats de canapés, que he fet aquets Nadals.
    De veritat, t'han quedat molt bé. Veus com no es tant dificil.....encara que casi us costi el divorci, jajaja.....
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Uauu semblen fets a la més exquisita pasteleria!!! t´han quedat de luxe...et copio els ingredients val?...un petonet i bon any nou!!!

    ResponElimina
  10. Realment fan molt de goig.

    Fins aviat,

    ResponElimina
  11. Feliç 2012!!!!!!
    Carai, doncs a qui haurem de demanar consell ara serà a vosaltres, perquè us ha quedar perfecte!!!
    Jo no m'hi he atrevit mai, pel tema de l'organització, tampoc ser com agafar-ho, hi veig molta feina i quan tens convidats els nervis sempre van a flor de pell, almenys els meus!
    Una forta abraçada i us continuu seguint!

    ResponElimina
  12. Si no te'l dóna la gemma ja te'l donem nosaltres: aprovat amb nota!!!!! per aquesta deliciosa safata no vulguis saber el que et cobrarien a la pastisseria jejeje
    Bon any!!!

    ResponElimina
  13. Cal reconeixer que l'efecte estètic d'una plata de canapes ben variats és dificil d'igualar amb altres preparacions. Són com una cohort romana en perfecta formació, brillant i acolorida.

    Boníssims els canapes i reconec... que avui venia especialment a llegir si habieu anat ahir al Liceu per saber la vostra opinió sobre l'homenatge a Montserrat Caballés :P

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta tenen tots, per no deixar ni un.
    Bon Any parella!
    Petons.

    ResponElimina
  15. Manel,

    Això està fet!. Quan és la propera trobada?

    Gemma,

    Els canapès sempre m'han fet molt de goig i ara que ja m'he decidit, segur que repetiré!. Bon any igualment per a vosaltres!.

    Ester,

    Moltes gràcies, i que tu continuïs passant pel Cafè de Nit!.

    Sandra,

    Oi que només de veure'ls ja enamoraven?. El dia de la trobada en va fer d'alguna varietat que encara em falta intentar.

    Francesc,

    Són ideals per a donar una mica de "vidilla" a aquelles reunions de feina una mica avorrides, no et sembla?

    ResponElimina
  16. Mercè,

    Em fa il·lusió que us agradessin, en tornarem a fer!. I sí, és veritat, ja vaig veure que el de salmó va triomfar entre les teves filles, je, je.

    Bet,

    La veritat és que queden molt bonics. El ganivet elèctric és un estri que porta unes fulles de serra, que quan funcionen, es van movent per fer el tall i té la particularitat que fa els talls molt nets. Jo fa temps que el tinc i no el vaig estrenar fins el dia de Sant Esteve per tallar el rodó, perquè em feia respecte, però va molt bé- Bon any!

    Gemma,

    Ja ho saps, quan necessitis ajuda, ja ho saps!. I efectivament, tallar els canapès a la mida quasi ens costa el divorci, però ho varem superar, ja, ja.

    Mª José,

    I tant, jo contenta que em copiïs!. Bon any igualment per a tu!.

    ResponElimina
  17. Sílvia,

    Per ser la primera vegada que en feia, no m'han quedat malament, oi?. Vaig aprendre bé la lliçó!.

    Gemma,

    A mi també m'atabalava com organitzar-me però amb els consells de la Gemma, va anar perfecte. A més, es poden preparar per endavant i per guardar-los sense que es ressequin, es posen sobre un drap humit i es tapen amb un altre drap humit, i no queden mullats, eh?.

    Albota,

    Segur que a la pastisseria valen un dineral i a més, hi ha la satisfacció personal de fer-los!

    Òscar,

    Molt bona la definició dels canapès!. I no, no varem anar a l'homenatge a la Montserrat Caballé. Hi varem ser fa dos anys en un recital que va fer al Liceu, i el desencís va ser tan gran, que varem dir que mai més!. Preferim quedar-nos amb el record de la seva època esplendorosa i amb els seus enregistraments.

    Ana,

    Així mateix va ser, no en va quedar ni un!. Bon any també per a vosaltres!

    ResponElimina
  18. Tenen una pinta fantàstica, segur que no en van sobrar, ara mateix me’n menjaria uns quants.
    Bon Any i Petons

    ResponElimina
  19. Què bonics!!!!! no els he fet mai però amb les teves explicacions els faré aviat!!!
    Bon any!!!

    ResponElimina
  20. M'he quedat bocabadada davant d'aquesta meravella de safata, és un festival de colors!

    ResponElimina
  21. Sion,

    Doncs no en va sobrar ni un, serà qüestió de fer-ne més la propera vegada!.

    MaryLou,

    No és difícil, només porta una mica de feina, i sobretot, calcular la mida i les quantitats, això ens va portar discussions i tot, ja, ja.

    M. Àngels,

    Sempre m'han fet molt de goig els canapès i ara ja m'he estrenat a fer-los a casa, val la pena.

    ResponElimina
  22. Quin goig que fan tan ben posats!!! Segur que els consells de la Gemma van ser la clau de l'èxit ;)
    Que tingueu un feliç 2012, parella!

    ResponElimina
  23. Glòria,
    T'han quedat fantàstics a veure si provo de fer-los tot i que jo tinc poca paciència i no lluirien tant.
    A on compres aquest pa? Jo no en trobo enlloc.

    Una abraçada

    ResponElimina