Quan no és època de
bolets, és un bon recurs fer-los servir deshidratats i així ho vaig fer per preparar
aquesta recepta que vaig veure al bloc de la Mercè, Cuina per llaminers, que
molts de vosaltres coneixeu.
Ella acabava el plat amb
una salsa de ratafia però com que jo no en tenia, vaig fer una reducció de vi
de Porto, que trobo que també hi va molt bé.
És un plat que a més de
saborós, té molta presència, així que ho té tot per ser un plat de festa.
Ingredients: (per a 4 persones)
oli d'oliva
sal i pebre
Un got de vi de Porto
sucre
Una mica d’aigua
Preparació:
S'obre la llaminera pel llarg i s'aplana amb l'ajuda d'un ganivet. Se salpebra i es farceix amb els ceps prèviament hidratats i saltejats a la paella amb un raig d'oli. Es tanca la llaminera i es lliga amb fil de cuinar.Tot seguit, es cou primer en una paella a foc fort amb un raig d'oli per a què quedi ben marcada per cada banda. A continuació, s'acaba de coure uns minuts més al forn procurant que quedi ben rosada de dins (si no quedaria molt eixuta).
S'obre la llaminera pel llarg i s'aplana amb l'ajuda d'un ganivet. Se salpebra i es farceix amb els ceps prèviament hidratats i saltejats a la paella amb un raig d'oli. Es tanca la llaminera i es lliga amb fil de cuinar.Tot seguit, es cou primer en una paella a foc fort amb un raig d'oli per a què quedi ben marcada per cada banda. A continuació, s'acaba de coure uns minuts més al forn procurant que quedi ben rosada de dins (si no quedaria molt eixuta).
Mentrestant, en un
cassó, es prepara un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.
Quan agafi color, a
continuació s'afegeix un got de vi de Porto i es deixa reduir fins que
s’aconsegueixi la textura de salsa espessa o de xarop.
Se serveix la llaminera
farcida tallada a rodanxes i acompanyada amb uns quants ceps i la reducció de
Porto.
Bonissim, el porto és un dels meus preferits per a fer salses per a porc :)
ResponEliminaI per fer una copeta mentre es va preparant el plat, je, je.
EliminaMare meva!, jo no sóc gaire carnívora excepte quan el plat s'ho val... i aquests s'ho val moltíssim!. Això ha de ser molt gustós, i a més la reducció de porto més que oportuna. Una recepta de premi!. Un petonet.
ResponEliminaI a més és d'aquells plats que es poden fer per endavant, que això sempre va bé. A mi també m'ha passat en algun altre bloc això dels caràcters que no s'entenen. A veure si podem solucionar-ho!.
EliminaPerdoneu, però m'ha costat mogollón deixar el comentari... i per cert, ja ho he vist a altres blocs, què vol dir això de "demostra que no ets un robot" i tants caràcters per posar?, al final no saps què has d'escriure!...ufff.
ResponEliminaM'hi apunto de cap, quina pinta!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ja, ja, això vaig pensar jo quan vaig veure la recepta al bloc de la Mercè!
EliminaGlòria, ja saps que a casa les salsetes al Porto triunfen segur....Apuntat a pendents...
ResponEliminaper cert, el que diu la Mercè te rao, quin rotllo lo dels caracters.....
Petonets
És que el Porto dóna molt bon resultat, eh?. A mi també m'ha passat això dels caràcters. A veure si trobem la manera de canviar-ho.
EliminaA casa meva aquesta manera de cuinar la llaminera de porc serà un gran èxit!
ResponEliminaDoncs a veure què tal quan la facis, ja ens ho explicaràs!
Eliminamolt bona recepta
ResponEliminahi ha una manera de treure'ls, (els caracters) si vols m'ho demanes i t'enllaçaré a un blog on ho explica
Gràcies Lídia, no sé si has rebut un mail meu, però sí que t'agrairia que m'expliquessis com treure els caràcters, perquè com pots veure, som més que ens trobem amb el mateix problema.
Eliminauna receta molt bona i la salsa porto brutal de bona
ResponEliminauna abraçada
Per sucar-hi pa!
EliminaRecepta elegant i boníssima! M'encanten les receptes amb bolets i salses dolcetes!! Jo em trobo molts blogs amb identificació de caràcters. Petons.
ResponEliminaI els bolets secs són un bon recurs fins que arribi la tardor, eh?. Això dels caràcters surt automàticament, nosaltres no ho hem posat, i és un rotllo. A veure si ho podem treure.
EliminaPerdó, però el que passa és que al vostre demana doble identificació...Potser és més antipàtic!
ResponEliminaGlória; La llaminera, és una de les parts mes maloses del porc, si a sobre -mai millor dit- l'hi poses els ceps i la reducció d'Oporto... que vagi de gust Glória¡¡
ResponEliminaUmmmm aquesta llaminera ha d’estar per xuparse els dits
ResponEliminaPetons
oh que bo! Ems sembla que també tinc ceps deshidratats... a veure si provo aquesta deliciosa llaminera de porc! Perquè no puc provar la teva... tot i que la foto està per menjar-se-la! Petons
ResponEliminaEl llomillet amb ceps és boníssim, jo el faig amb una salseta també de ceps. Aquesta proposta del Porto m'agrada!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Es-pec-ta-cu-lar!!!! M'encanta la llaminera de porc i amb aquest acompanyament ha d'estar tremenda! Les salsetes amb Porto queden genials!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Aquest dijous una conpanya va portar-se per dinar a la feina el matei. Estava bonissim! I aquest te una pinta d'estar igual o millor!!!
ResponElimina