diumenge, 10 de març del 2013

RAP AMB SALSA DE CALÇOTS


Aquesta recepta me la va explicar la Montse, de la parada Peixos Martí, del mercat d’Hostafrancs, de qui ja us n’he parlat altres vegades. Em va assegurar que era boníssima i... quanta raó que tenia!.

Combinar el peix amb la salsa de calçots dóna molt bon resultat. Es tracta de diluir la salsa amb fumet de peix, ja que la salsa de calçots és molt espessa. Ho podeu fer amb una bona salsa en conserva o si teniu una mica més de temps, fer-la a casa, amb la recepta que tingueu per costum fer, que aquesta és d’aquelles receptes que tothom té la seva: igual quantitat d’ametlles que d’avellanes, o la meitat d’avellanes, o amb una mica de pebre vermell o no... Jo us poso la que fem a casa, a veure si us agrada!.

Ingredients:

Una cua de rap tallada a medallons
Ceba
Fumet de peix
Farina
Sal
Oli
Salsa de calçots

Ingredients per a la salsa de calçots:

100 g d’ametlles torrades i pelades
50 g d’avellanes torrades i pelades
3 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
2 nyores
¼ l d’oli d’oliva
1 cullerada de vinagre
Sal

Preparació:

Per fer la salsa de calçots, en primer lloc, treure les llavors de les nyores i posar-les en remull. Escalivar els tomàquets i la cabeça d’alls i després pelar-los.

En el got de la batedora, posar els tomàquets, els alls, les ametlles, les avellanes, la polpa de les nyores i una mica de sal i començar a picar-ho tot junt. Afegir a poc a poc l’oli i el vinagre i emulsionar fins obtenir una salsa de consistència espessa.

Fer un fumet curt de peix i reservar. Salar i enfarinar els medallons de rap, fregir-los i reservar-los.

En una cassola, posar força ceba tallada a llunes i deixar que es vagi estofant fins que sigui tova i transparent.

Diluir la salsa de calçots amb el fumet de peix i posar-la a la  cassola amb la ceba. Posar els medallons de rap a sobre, deixar que tot junt faci un xup xup i llest per servir i menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada