dilluns, 28 d’abril del 2008

CREMA D'ESPINACS A LA CATALANA

Per trobar mig fet el sopar de l’altre dia que vàrem anar a la classe de la Mireia Carbó, vaig preparar aquesta crema d’espinacs, del seu llibre La cuina salvavides.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

- 500 g d’espinacs frescos o congelats (jo els vaig fer servir frescos)
- 1 porro o una ceba (jo vaig posar una ceba)
- 1 patata grossa
- 1,5 l d’aigua
- Oli d’oliva
- Sal

Per a l’acompanyament:

- 1 o 2 ous
- 50 g de panses
- 50 g de pinyons

Preparació:

Si la crema es fa amb porro, desestimar-ne la part més verda, rentar-lo bé i tallar-lo a rodanxes fines. Si es fa amb ceba, pelar-la i tallar-la a mitges llunes.

Netejar els espinacs, si són frescos. Si són congelats, no cal descongelar-los.

En una olla, escalfar un rajolí d’oli d’oliva i sofregir-hi el porro o la ceba, durant dos minuts. Afegir-hi els espinacs i, si són frescos, coure’ls dos minuts i afegir-hi l’aigua. Si són congelats, posar-los dins l’olla sense descongelar, i cobrir-los d’aigua.

Incorporar la patata tallada a trossos i un pessic de sal. Deixar-ho coure tot junt durant 20 o 30 minuts, a foc mitjà.

Treure l’olla del foc i retirar un o dos gots del líquid de la cocció i reservar-lo. Triturar la crema amb l’ajut de la batedora elèctrica, fins aconseguir una crema fina. Si quedés massa espessa, afegir-hi part del líquid reservat.

Per fer l’acompanyament, posar els ous en un cassó amb aigua, i un cop trenqui el bull, coure’ls durant 10 minuts. Refredar-los i pelar-los.

Saltar el pinyons en una paella, sense parar de remenar, fins que agafin color.

Servir la crema amb les panses, els pinyons i una mica d’ou dur a cada plat.

8 comentaris:

  1. Un bon sopar i sobretot sense complicacions
    Felicitats
    Ester

    ResponElimina
  2. No esta gens malament aquesta crema, potser la provo aquesta nit o demà.

    Felicitats,

    Eva

    ResponElimina
  3. Ester i Eva,

    És un plat saludable i et soluciona deixar-lo preparat per endavant.

    Fins aviat

    ResponElimina
  4. Glòria!! Ja saps que lo meu no son les sopes i cremes, tot i així et felicito perquè té una pinta estupenda! Gràcies per la recepta, la Paquita és amant de les sopes i cremes, quan torni a casa a sopar li faré.
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  5. Glòria! Mentre m'apunto els ingredients per fer avui mateix per sopar aquesta recepta, estic escoltant l'òpera del post de dissabte. És d'allò més emocionant!!

    ResponElimina
  6. Txell,

    El dia de la classe amb la Mireia, baixant les escales, comentàvem amb la Paquita que jo havia fet aquesta crema. Ara, a més, pot veure com va quedar.

    Si la proveu, a veure si us agrada.

    Petonets

    Ruben,

    Me n'alegro que l'intermezzo de la Cavalleria Rusticana et serveixi de música de fons mentre et mires la recepta. Estic d'acord amb tu que és molt emocionant.

    Fins aviat

    ResponElimina
  7. mmmmm...jo la faré amb espinacs congelats pq els frescos em fan "dentera"...No puc!!!...Ufff...jo sóc super de sopes i cremes...i a ñ'estiu gazpacho a tot hora...aisssss...és q aq mi m'agrada tot!!!!
    Petunets,
    Eva (terrassa)

    ResponElimina
  8. Eva,

    Si compres els espinacs congelats, mira, t'estalvies de rentar-los, que també està bé, no et sembla?. Ai!, a mi també m'agrada quasi tot!. només hi ha dues coses que no: els cargols i les ostres. Què hi farem!. Segur que hi haurà gent que pensarà que no sé el que em perdo, però noia, no em venen gens de gust!.

    Fins aviat

    ResponElimina